Publieke omroep dreigt te buigen voor Quincy Gario

Geen categorienov 06 2014, 15:00
Het Sinterklaasjournaal meldt dat Sinterklaas' stoomboot op een regenboog af vaart.
Vorig jaar barstte de Zwarte Piet-discussie betrekkelijk laat los. Ondanks dat er niet minder hevig gediscussieerd werd, hadden de pro-Nederlandse, pro-Zwarte Pieten één argument tegenover de cultuur-marxistische Pietenhaters: het Sinterklaasjournaal.
Het Sinterklaasjournaal is een programma van de NTR op Nederland 3, en geldt al een aantal jaren als hét verzamelpunt van de jaarlijkse Sinterklaasgekte. Miljoenen kinderen volgen de avonturen van Sinterklaas en zwarte piet als opmaat naar zijn aankomst in Nederland, en ook wat er daarna gebeurt.
En fin, vorig jaar werd het Sinterklaasjournaal flink aangeschreven door de Pietenpesters. Ze eisten dat het programma voorop zou gaan lopen in het verminken van een traditie. Het Sinterklaasjournaal moest destijds wel ontkennend beantwoorden: al het beeldmateriaal was al opgenomen met de traditionele zwarte pieten erin. Alles opnieuw opnemen zou te duur worden, dus: jammer, maar helaas. Gewoon nog zwarte pieten op televisie!
Dit jaar ligt het echter anders. Gezien een promo van het Sinterklaasjournaal lijkt het erop dat we dit jaar die spuuglelijke 'regenboogpieten' te zien gaan krijgen:
Alhoewel het nog geen 100% bevestiging is dat een stoomboot die op een regenboog afvaart ook daadwerkelijk zal resulteren in het ontschminken van zwarte piet, lijkt de kans toch wel verdomd groot te zijn.
Maak uw borst dus maar nat. Vanaf dit jaar krijgen kinderen van de televisie mee dat zwarte piet niet meer bestaat. Wie wel? Paarse piet, blauwe piet, gele piet, roze piet, rode piet en groene piet. Yuck.
En Nederland kan een mooie en lange traditie begraven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten