Publieke omroep verklaart oorlog aan Zwarte Piet

Geen categorienov 11 2014, 15:00
De publieke omroep stuurt Sinterklaas en Zwarte Piet door een regenboog tijdens het eerste Sinterklaasjournaal van dit jaar.
Als er één organisatie voorop loopt om het oer-Hollandse Sinterklaasfeest geweld aan te doen, is het de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wel. Vanavond zendt Hilversum het eerste Sinterklaasjournaal van het jaar uit. Zoals altijd wordt het programma gepresenteerd door Dieuwertje Blok, maar een andere traditie negeren ze: die van de knecht van Sinterklaas, Zwarte Piet.
Dit jaar gaat er veel veranderen aan het Sinterklaasjournaal, want zoals we inmiddels allemaal wel weten, is Zwarte Piet een racistisch fenomeen. 90 procent van de Nederlanders is hartstikke racistisch, omdat wij het leukste kinderfeest van het jaar graag willen houden zoals 'ie altijd al is geweest. Daar gaat de NPO dus even wat aan doen. Zij gaan ons heropvoeden middels het Sinterklaasjournaal.
Hoe? De NPO gaat 'regenboogpieten' inzetten. Tenminste, als we onderstaande promo van het Sinterklaasjournaal mogen geloven. Sinterklaas zegt tegen de presentatrice dat de pakjesboot door een regenboog gaat en dat hij daarom de telefoon moet ophangen. Kijk zelf maar even:
We kunnen wel raden wat dat betekent: een handvol Zwarte Pieten krijgt een andere kleur en daar gaan sommige Zwarte Pieten over klagen, maar na een paar afleveringen komen ze allemaal tot de conclusie dat iederéén een Piet is en dat we allemaal gelukkig moeten zijn met elkaar en niet zo moeten zeuren over Pieten met een andere kleur. Zoiets. Lekker multicultureel.
Waarschijnlijk gaat Hilversum ieder jaar een stapje verder totdat er geen Zwarte Piet meer over is. En zo vernielt de activistische NPO een oer-Hollandse traditie. Althans, dat proberen ze. Gelukkig doet de rest van Nederland (behalve Gouda, Amsterdam, de HEMA en de Albert Heijn) daar niet aan mee. Zwarte Piet is here to stay, ondanks de pogingen van de NPO en de linkse media (ik herhaal mezelf) om de kindervriend af te schaffen en te vervangen voor belachelijke 'regenboogpieten'.
Zeg, wordt er al een alternatief Sinterklaasjournaal opgenomen en uitgezonden? Want hier gaat natuurlijk helemaal niemand naar kijken.
Met update: het éérste Sinterklaasjournaal van de NPO bevatte enkel Zwarte Pieten. Wel zei Dieuwertje Blok dat mensen in Nederland Zwarte Piet "ouderwets" vinden. Maar zoals we in de promo kunnen zien; ze gaan dus nog wel ergens door een regenboog.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten