PvdA eist vervolging racistische Leroy Fer-haters

Geen categorienov 16 2014, 21:00
Oh, dat gaat racisme inderdaad vast verbannen uit onze samenleving.
Racisme is verfoeilijk, maar moet niet worden vervolgd. Helaas denkt de PvdA daar anders over. De sociaaldemocraten zijn er namelijk van overtuigd dat je de ideale samenleving met behulp van de wet kan creëren. Zie dit verhaal in de Metro van vandaag:

De PvdA wil dat het Openbaar Ministerie actie onderneemt tegen mensen die zich via de sociale media racistisch hebben uitgelaten over een foto die international Leroy Fer op Twitter had gezet. Op de selfie zijn een aantal gekleurde internationals te zien. PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yücel hebben zondag aan de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gevraagd of het OM onderzoek naar de uitlatingen kan doen en eventueel vervolging instellen, ook als er geen aangifte is gedaan.

Dit is de tweet waar het over gaat. Een normale foto, hoewel alleen van donkere Oranjespelers. Waarom de rest er niet op staat is mij niet bekend, maar goed, het hoeft niet per sé te betekenen dat er zich een nieuwe "kabel" aan het vormen is. En zelfs als dat wel zo is, is het erg vervelend voor Guus Hiddink en co, maar geen reden om racistische opmerkingen te maken (daar is trouwens nooit een reden voor).
Helaas denken sommige Twitteraars daar anders over. Zij reageerden buitengewoon boos en beledigden Fer en zijn vrienden tot op het bot. Triester dan dat wordt het niet; het is tekenend voor een behoorlijk aantal Twitter-gebruikers die denken dat ze allerlei dingen kunnen zeggen op sociale media waar ze de moed normaal niet voor hebben. Schandalig en belachelijk. Dat soort types moeten publiekelijk aan de schandpaal worden genageld.
Maar dat is wat anders dan ze strafrechterlijk vervolgen. Dat komt namelijk neer op het verbieden van onwelgevallige meningen - en nee, dat past niet bij een vrije samenleving, wat Nederland toch pretendeert te zijn. 
Het blijft verbazingwekkend dat progressieven weigeren te begrijpen dat je een ideale of zelfs maar een betere samenleving niet kunt afdwingen door allerlei onprettige meningen illegaal te verklaren en vervolgens te bestraffen. Jammer, maar helaas beste sociaaldemocraten, zo werkt het niet. De enige effectieve manier om met racisten om te gaan is door ze belachelijk te maken en te marginaliseren, niet door ze een enkeltje rechtbank te geven. Hopelijk komt er een tijd dat zelfs verstokte sociaaldemocraten dat ook begrijpen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten