PvdA is "klaar met racisme"

Geen categorienov 27 2014, 15:00
Och gossie, ze gaan een maatschappelijk offensief inzetten.
De PvdA laat weten op haar website dat ze het he-le-gaar gehad heeft met racisme. Hoewel er voor zover ik weet nooit melding is gemaakt van een lynching in ons land en ethnische minderheden net zoveel rechten hebben als autochtone Nederlanders (als we positieve discriminatie erbij betrekken misschien zelfs wel meer) is racisme opeens verheven tot volksvijand nummer één.
Hier is verhaaltje dat Kamerlid Ahmed Marcouch over deze materie heeft geschreven:

De aanpak van racisme en discriminatie moet veel doeltreffender worden. We mogen niet langer tolereren hoe mensen op straat of via de social media worden beschimpt om hun huidskleur, hun geloof of hun seksuele geaardheid. De PvdA wil dat het kabinet racisme en discriminatie gaat behandelen als high impact crimes. Dat betekent een hogere prioriteit, meer veroordelingen en een doeltreffendere aanpak door politie en justitie. Daar zal ik voor pleiten tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Racisme en discriminatie moeten veel vaker tot een veroordeling leiden, de daders moeten geconfronteerd worden met de impact van hun gedrag op de slachtoffers.

Nog zieliger dan dit wordt het natuurlijk niet. De PvdA is duidelijk bang dat minister Asschers uitlatingen over Turkse organisaties in ons land en de afscheiding van Kamerleden Öztürk en Kuzu de partij flink gaan kosten. Het gevolg: deze uiterst cynische poging om minderheden toch snel weer aan zich te binden. Geen weldenkend mens - autochtoon of allochtoon - die erin trapt, maar ze proberen het toch maar mooi.
Onze cynische vrienden van de PvdA hebben zelfs een mooi plaatje gemaakt! Zijn ze vast en zeker een minuut of tien mee bezig geweest.
Op zich is dat een zegening omdat dit soort plannen niets meer of minder betekenen dan beperking van de vrijheid van meningsuiting. Racisten zijn tuig - laat daar geen misverstand over bestaan - maar in een werkelijk vrije samenleving staat het ze vrij (daar hebben we dat voor weer: vrij) om hun idiote denkbeelden te verkondigen. Sterker nog, in plaats van ze stuk voor stuk voor het gerecht te slepen zou ik ze aanmoedigen om dat te doen: we weten dan in ieder geval wie racistisch tot op het bot zijn, waarna we ze als samenleving heerlijk publiekelijk aan de schandpaal kunnen nagelen. Een effectievere methode om racisme te 'bestrijden' is er niet.
Daar komt bij dat, als de politie 'racisme bestrijding' ineens tot prioriteit nummer één maakt hele horden niet-politiekcorrecte individuen op de zwarte lijst zullen komen te staan. Let wel, dat zijn geen racisten - als in mensen die denken dat leden van een bepaald 'ras' minderwaardig of juist superieur zijn - maar mensen die ongemakkelijke feiten durven te benoemen. Ik noem maar een voorbeeld: het moge misdaadcijfer onder Marokkanen. In de zogenaamde 'discriminatievrije' samenleving van de PvdA zullen dat soort feiten razendsnel tot racisme worden bestempeld, waarna er geen enkel serieus maatschappelijk debat mogelijk is.
Kortom, Marcouch en co. zijn niet alleen buitengewoon cynisch, maar ook nog eens dóm bezig.
Overigens: als de PvdA racisme echt zo'n probleem vindt moeten we het eerst maar eens hebben over de haat die veel jonge Marokkanen (gaan we weer) en Turken (oeps!) voelen voor niet-moslims en dan met name voor joden. Er lopen ongetwijfeld een paar blanke, racistische tokkies rond in Nederland, maar de overlast die zij veroorzaken is niet eens bijna vergelijkbaar met die van eerder genoemde groepen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten