Rob Oudkerk: "Het is wel klaar" met de PvdA

Geen categorienov 16 2014, 16:00
Het Sinterklaasfeest is nagenoeg kapot, maar we hebben een andere reden om een feestje te vieren.
Volgens Rob Oudkerk is het einde van de PvdA namelijk nabij. Volgens de oud-wethouder (en Kamerlid!) heeft de partij een "existentieel probleem." Te weten: de PvdA heeft allerlei standpunten overgenomen van andere partijen en heeft daardoor geen eigen identiteit meer. Zijn conclusie? De partij zal vrijwel zeker opgaan in een zogenaamde "nieuwe progressieve beweging."

Oudkerk vindt dat zijn partij een geloofwaardigheidsprobleem heeft: veel mensen snappen volgens hem niet dat PvdA met zijn 'vijand' VVD regeert.

Zoals Tim eerder al berichtte worden Oudkerks uitspraken gesteund door de meest recente peiling van Maurice de Hond. Uit die peiling blijkt namelijk dat de PvdA weer een virtuele zetel heeft ingeleverd, de kans dat men binnenkort onder de 10 zakt is vrij groot. Belangrijker is het volgende:

Hoe dan ook is Nederland goed klaar met zowel de PvdA als diens leider Samsom. Meer dan de helft van de sociaal-democratische kiezers wil de politiek leider van z'n post hebben, en onder alle kiezers wordt grofweg hetzelfde percentage opgegeven. Ook het standpunt dat de PvdA uit de regering moet stappen, is populair.

Ook weet 56% van de ondervraagden niet waar de PvdA tegenwoordig voor staat, en vindt ruim de helft dat de partij haar principes verloochent.
Oudkerk heeft dus gelijk. Het einde van de PvdA is inderdaad in zicht. Ze heeft geen geloofwaardigheid meer over en wordt door het hele land veracht. Ja, zelfs door haar eigen kiezers.
Hopelijk kunnen we de komende dagen en maanden toekijken terwijl de PvdA kapot gaat. Dat zou echt een geweldige ervaring zijn; nog leuker en mooier dan de traditionele versie van Sinterklaas.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten