SP-Kamerlid speecht, met lachende terrorist op achtergrond

Foto:

De houding van de SP rondom de oorlog tegen ISIS wordt steeds vreemder. Nu steunen ze weer Koerdisch terrorisme.

Als enige partij in de hele Tweede Kamer tekende SP vorige maand protest aan tegen Nederlandse deelname aan bombardementen op ISIS in Irak. Het ‘nee’van de 15-koppige fractie is in lijn met eerdere stemmingen in de Tweede Kamer over deelname aan missies. De SP wil helemaal niets oorlog, strijd, bombardementen of gevechten te maken hebben, zo houden woordvoerders bij hoog en laag vol. Je kan vinden wat je wil van dit standpunt, maar ze houden in ieder geval voet bij stuk.

Helaas voor de SP is men buiten de Tweede Kamer niet zo vredelievend. SP-Kamerlid Harry van Bommel riep enige jaren geleden al hardop bij een demonstratie: “Intifada, intifada, Palestina vrij!” De intifada is de gewapende opstand van Palestijnen met als doel Israël gewapenderhand omver te werpen.

Vandaag kunnen we daar een nieuw dieptepunt bij schrijven: voor een afbeelding van de PKK-leider Abdullah Öcalan hield SP-Kamerlid Sadet Karabulut een toespraak over de Koerden in Irak en Syrië. Karabulut zag er kennelijk geen kwaad in haar pleidooi voor vrede af te steken terwijl ze op de achtergrond werd toegelachen door een terrorist (zie foto bovenaan).

Want ja, Öcalan is een terrorist. Hij is niet van de YPG, de Syrisch-Koerdische club die in Syrië slag levert, of van de Peshmerga, het officiële leger van Irakees-Koerdistan. Öcalan is van de Turks-Koerdische PKK, en da’s echt geen frisse organisatie. De PKK is een leninistisch-stalinistische revolutionaire terroristische beweging. Zij hebben naam en faam gemaakt met aanslagen op Turkse burgers, op Turkse bussen, op Turkse scholen en zijn al decennia bezig het openbare leven in Turkije te ontregelen. Het is heel simpel: de PKK is een radicale communistische terroristische organisatie die momenteel al meer dan 40.000 doden op het geweten heeft.

Het is echt een schande dat een Nederlandse politieke partij – ook al is het maar de SP – dat vergoelijkt door Öcalan als leuk versiermateriaal te gebruiken bij een demonstratie.

Uiteraard verdienen de Koerden alle steun tegen ISIS. Zonder meer. Maar wanneer je ook de Peshmerga zou kunnen steunen, waarom dan in vredesnaam die enge PKK met die nare Öcalan verheerlijken? De SP lijkt dat niet te begrijpen en omhelst weer eens totaal de verkeerde mensen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!