Theedrinken met terroristen heeft geen zin

Geen categorienov 13 2014, 12:00
We moeten terroristen oppakken en zo lang mogelijk achter de tralies stoppen. Er is niks effectievers.
Verrassing! Uit promotieondezoek naar de effectiviteit van terrorismebestrijding blijkt dat slechts één ding helpt tegen terrorisme, of het nou links, extreem-rechts of islamitisch terrorisme is, en dat is... *tromgeroffel*... terroristen in de cel stoppen. Yep.
De Haagse jihadronselaar Abou Moussa zal er niet blij mee zijn, maar het arresteren van terroristen is buitengewoon effectief, aldus Teun van Dongen in zijn promotieonderzoek:

Van Dongen stelde een lijst met genomen maatregelen op, gebruikt tegen onder meer de IRA, de ETA, de RAF en de jihadistische beweging in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. "Van alle maatregelen is het arresteren en berechten de enige maatregel die tegen alle drie de soorten terrorisme werkt," concludeert hij.

Okay, sorry, toen ik net schreef dat er niks effectievers is dan terrroristen achter de tralies stoppen, loog ik. Eigenlijk is maar één maatregel nog effectiever dan het arresteren, berechten en opsluiten van terroristen, en dat is het overhoop schieten van die terroristen. Zeker in het geval van ISIS in Syrië en Irak ben ik daar een groot voorstander van.
Iedere dode jihadi is er één minder die mee kan doen aan de genocide op yezidi's, christenen en andere moslims in het gebied waar de islamitische terreurbeweging actief is. Iedere dode jihadi is er één minder die een aanslag wil plegen in bijvoorbeeld Nederland. Iedere dode jihadi is er één minder die we in de cel hoeven te stoppen. Vergeet niet: ISIS is het kwaad.
Alle andere moslimterroristen die we niet overhoop bombarderen - en dat zijn er nog een heleboel - moeten inderdaad de cel in, en als het even kan hun hele leven lang. Want voor terroristen geldt hetzelfde als voor dieven en overvallers: haal ze van de straat en ze kunnen zich niet meer misdragen. Ja, in de cel misschien, maar daar heeft de rest van Nederland dan geen last meer van. Daar is geen promotieonderzoek voor nodig als je het mij vraagt.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten