Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld

De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

In het Algemeen Dagblad vandaag een interview met Perez Jong Loy. Wie? Zeg maar de Quincy Gario voordat Quincy Gario dé Quincy Gario werd. Een vrij extreme anti-zwarte piet-actievoerder dus, die elk mogelijk middel dat hij kan vinden tegen de geschminkte kindervriend inzet.

Nu is dat op zich geen nieuws: sinds een aantal jaar schieten dit soort lui als paddestoelen uit de grond. Maar het uitzonderlijke aan Jong Loy is dat hij gewoon eerlijk is over zijn einddoel: demonstreren tegen zwarte piet is slechts een middel. Uiteindelijk gaat het om aandacht gegeneren voor slavernij, en het idee dat Nederland nakomelingen van voormalige slaven geld moet betalen. Veel geld:

De strijd tegen Piet is voor hem direct verbonden met de financiële compensatie voor het slavernijverleden: hij vindt het ‘verbijsterend’ dat daar nog steeds niet over te praten valt. ,,Joodse mensen zijn terecht gecompenseerd voor de Tweede Wereldoorlog. Dus waarom de nazaten van de slaven niet? Omdat het te lang geleden is? Voor ons voelt het dichtbij. Mijn voorouders werkten nog als slaven.”

Het gaat hem dan niet om ‘zoiets onbenulligs’ als een tientje per familie, maar om de oprichting van miljardenfondsen voor de nazaten van slaven. ,,Wij hebben op elk gebied een achterstand in de maatschappij. Zo worden de capaciteiten van donkere kinderen jaar na jaar lager ingeschat dan die van blanke. Zij komen veel vaker op het vmbo en moeten opleidingen stapelen voor ze naar de universiteit kunnen. Dat kan door zulke fondsen worden gecompenseerd.”

Het gaat hem dan niet om ‘zoiets onbenulligs’ als een tientje per familie, maar om de oprichting van miljardenfondsen voor de nazaten van slaven.

Jong Loy doet denken aan de werkelijke agenda van de Jamaicaanse VN-onderzoeker Verene Shepherd. Ook zij was maar matig geïnteresseerd in ons “kerstfeest,” en had eigenlijk als doel om momentum te creëren voor de schadevergoedingsactie van de anti-slavernij beweging.

Mensen als Shepherd en Jong Loy proberen dus uiteindelijk te construeren dat zwarte mensen in Nederland ‘slachtoffers’ zijn van slavernij, omdat enkelen van hun vooruders slaven zouden zijn geweest. Blanke Nederlanders die nu leven zijn kennelijk ook per definitie afstammelingen van slavenhandelaars, en daarom ook ‘daders’. Laat mij nog eenmaal duidelijk maken hoe ik hier over denk: 

Ga gewoon weg. Geachte heer Jong Loy: neemt u gewoon een baan en werkt u gaarne voor uw geld. Dat is pas een eerlijke manier om aan uw geld te komen. En wat betreft de Nederlandse regering? Die moeten meegaan in het verhaal dat “we” daar achter zaten en dat “we” dat “hen” hebben aangedaan. U en ik hebben immers niet in slaven gehandeld, en deze Perez en zijn tijdgenoten zijn geen slachtoffer van slavernij. Achterstand in de maatschappij? Klinkklare onzin.

Hoe dan ook hoop ik dat we deze discussie snel kunnen sluiten. Nederland gaat nu al lang genoeg gebukt onder de tirannie van de pietenpesters, en nu ze ook een grote mond gaan krijgen over ‘miljardenfondsen’ is het helemáál tijd om dit af te kappen. Iedereen de spandoeken weer naar binnen! De demonstratie is over; tijd om weer aan het werk te gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. katja

  Laat ie zich druk maken over het volgende:

   

  ==Volgens de Soedanese geleerden Ushari Mahmoud en Suleiman A. Baldo is slavernij en slavenhandel in Soedan sinds 1986 officieus weer ingevoerd als onderdeel van de repressie (oorlogvoering) in West- en vooral Zuid-Soedan. Volgens Africa Watch worden kinderslaven doorverkocht aan een tweede en/of derde patroon en er zijn veel verhalen over mishandeling van deze kinderen zoals verkrachting, gedwongen concubinaat, slagen, overdreven werklast en onvoldoende voeding.==

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Soedan

   

  Behalve een 50 jaar durende oorlog heerst in dat land discriminatie tussen bruin en zwart.

   

  Maar daar zal ie wel te dom voor zijn om dat uberhaupt te weten.

 2. jantje

  Ik vrees met grote vrezen dat de boven ons gestelde politici bevattelijk zijn voor de drogredenen van deze lantefanteraar.

 3. Pietje Precies

  Wat een mongool. Herstelbetalingen. Eens, slavernij en kolonisatie verdienen geen schoonheidsprijs, maar de tigde generatie “slachtoffers” plukt wel de vruchten van het feit dat ze zich vanuit Suriname en de Antillen hier vrij konden vestigen en meedoen/ bijdragen aan ons welvaartssysteem. Zonder die donkere pagina’s in onze geschiedenis was ie hier niet….

 4. Twan 21

  ,,Joodse mensen zijn terecht gecompenseerd voor de Tweede Wereldoorlog. Dus waarom de nazaten van de slaven niet?

  ———-

  Daar gaan we weer.

   

  Wie zijn de nazaten van de zwarte slaven? Die slaven waren zwart zoals de negers in Afrika. Als je in Nederland door de straten loopt zie je weinig zwarte mensen. Je ziet wel oneindig veel variaties van bruin.

   

  Hoe komt dat?

   

  De meeste kleurlingen in Nederland hebben blanke en zwarte voorouders. Met of zonder toestemming hebben veel, hoofdzakelijk zwarte vrouwen, sex gehad met hun blanke meesters of opzichters.

   

  Wat hier dus in de straten met een kleurtje rondloop zijn dus naar alle waarschijnlijkheid de nazaten van blanke slaven bezitters die aan en verzetje toe waren.

   

  Met andere woorden: als er ëén bevolkingsgroep d.m.v. DNA is te linken aan de daadwerkelijke slavenhalers en slaven bezitters, dan zijn het wel onze gekleurde medemensen in de straten van de Randstad.

   

  De kans is vrij klein dat mijn Limburgse voorouders zich met de slavenhandel hebben bezig gehouden.

 5. Leon Nelen

  Blanken zijn de slaven van nu. Als je de werkloosheidsstatistieken bekijkt. Daar had Gregorius Nekschot een spotprent van gemaakt die echter werd verboden.

 6. drnomad

  Ik voel me totaal niet schuldig over wat deze geldwolven me proberen aan te wrijven. Maar ik betaal wel belasting en ik gun deze mensen geen cent.

 7. toetssteen

  Bedankt voor die onthulling op 19:14. Ik ben het dan ook 100% eens met uw conclusie.

   

  De commentaren onder het stuk op het AD logen er niet om. Het zijn er maar een paar die meegaan in dit gejammer.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Ik heb onlangs White Gold van Giles Minton gelezen. Het handelt over de Arabieren die een miljoen blanke Europeanen ontvoerde en in wrede slavernij voerde.

  Ik voel me nu gekwets door Arabieren, eis 5 miljoen Euro, een standbeeld voor mijn onderdrukte opa die peelsteker was en een verbod op films waarin Marokkanen voorkomen omdat ze me teveel doen denken aan de Arabische slavendrijvers van de 19e eeuw.


 9. Jan Gajentaan

  Het verhaal van Tim klopt als een bus; er zit een zware politieke agenda achter de anti-ZP groep. En wel een hele linkse agenda. Zie ook deze column van Sandew Hira alias Dew Baboeram (Sandew Hira is zijn pseudoniem), hij is zo’n beetje de zetbaas van de “antikoloniale beweging” in NL.

  Sandew Hira/Dew Baboeram  is overigens de broer van 8 decemberslachtoffer John Baboeram (advocaat) maar was al in de tijd van de decembermoorden (1982) een radicaal figuur, i.t.t. zijn broer. Het aparte is dat Dew Baboeram  in 1982 voorzitter was van een comite dat Maurice Bishop steunde van Grenanda, terwijl deze zelfde Bishop min of meer Bouterse aan had gezet tot de decembermoorden (met zijn eigen broer als slachtoffer). Je zou denken dat een normaal mens dan zijn positie heroverweegt, maar niet deze Sandew Hira/Dew Baboeram: hij bedacht al heel snel een theorie, dat de decembermoorden eigenlijk de schuld waren van het racistische en koloniale etc. Nederland…  

  Dit type actievoerdesr en zogenaamde antikolonialen zijn bezig met een soort vendetta tegen de autochtoe Nederlander, ze draaien het zo dat iedere achterstand of probleem met criminaliteit etc. te wijten is aan “de racistische Nederlander” en ze zijn bereid heel erg ver te gaan….  Vaak hebben ze een sterk marxistische/ communistische achtergrond. Sandew Hira/Dew Baboeram schreef dan ook jaren voor De Waarheid.

 10. avander

  Jong Loy kousenband is wel heel goed van de pot gerukt. Wil ons als slaven inzetten om hem een rijkeluisleventje e laten leven in dit lui-lekkerland. Opzouten en wekken dat blijft nog jaren goed

 11. Chef-70

  Oud nieuws. Maar ik heb als blanke slaaf al genoeg gecompenseerd voor de luie niet werkende zwarte. Laat ze anders het rekeningnummer van een slaaf van 150 jaar geleden maar doorgeven dan maak ik wel een euro over.

 12. rinus

  Wij als Nederlanders hebben ook onderdrukking, slavenarbeid (ook naar Duitsland) en zelfs massa-executies meegemaakt in eigen land. En dat wel in WO2. En dat is nog ”maar” 70 jaar geleden. Maar er is eigenlijk geen enkele Nederlander te vinden die dat de Duitser van nu nog aanwrijft. Ondanks dat het nog maar kort geleden is en er zelfs nog daders en slachtoffers in leven zijn!

   

  Maar een deel van de zwarte gemeenschap blijft ons of (zoals zij zelf zeggen) ”de witten” overal en alles de schuld van geven. Werkelijk alles wordt aangegrepen om ons in de racistische hoek te zetten. Het gaat ook in de kwestie Zwarte Piet helemaal nergens meer over.

   

  Persoonlijk denk ik (en zie ik) dat het allemaal veel dieper ligt. Als je ook de social media bekijkt zoals Twitter zie je soms pure haat naar ”de witten”. Opvallend is dat ook mensen met een Islamitische naam en achtergrond gezellig meedoen tegen die ”witte Nederlanders”.

   

  Als ”ervaringsdeskundige” woon ik in een kleine ”witte” enclave, omgeven door verschillende culturen (waar ik nooit om gevraagd heb. Daarbij werkend  in het OV (waar ook wel eens iets gebeurt) merk ik dat er een sluimerend racisme aan het opkomen is tegen de oorspronkelijke bevolking. Allerlei culturen en afkomsten gaan zich (samen) steeds vaker afzetten tegen de Nederlander.  

   

  Er zit veel meer achter die Zwarte Piet of slavernijverleden. Maar ja, voor velen kunnen alleen blanken racistisch zijn.

 13. Two Ravens Black Kettle

  En ook Utrecht kruipt en knipmest nu al voor de opper racist Quincy Dario. Een man die lacht wanneer ‘witte’ en ‘gele’ mensen sterven in een vliegtuigramp maar wel een graag geziene gast is bij onze Orwelliaanse Staatsmedia die ik -notabene in 2014 – nog steeds onder dwang gedwongen wordt om te financieren.

   

  De enige racisten hier zijn Dario, een handjevol boe-krijsers en hun roomblanke beschermheren in de Staatsmedia en MSM.

 14. Hetzler

  Ik ben een zeer verre nazaat van Atilla de Hun die een stuk land gaf aan zijn (bastaard) zonen. Daar hielden dezen ook slaven. Nu maar hopen dat er niet een slavennazaat opstaat, die zonder te werken wil rentenieren op mijn kosten. 

 15. bettina

  Natuurlijk draait het om geld. dat was toch bekend. Dit is gewoon chantage. Zo gauw ze geld zouden zien is het slavengevoel ineens weg.

 16. mart

  Blij, steeds blijer,niet meer in een barbaars land als nederland te moeten wonen,met al die zwarten onderdrukkers, volgens het clubje van Quincy dan.Nee ik woon nu meer dan 30  jr in een ècht oud slaven land Brasil,de halve straat bewoners  zijn wit(of lijken er op) de andere helft  is bruin tot echt zwart.Mijn vrouw is ook een nazaat van onvrijwillige  afrikaanse immigranten,en wij leven allemaal gemoedelijk met elkaar.Verderop in het stadje HOLAMBRA gesticht door limburgers  in de jaren 50 word  het sinterklaas feest nog steeds gevierd, mèt vele zwartepieten…is geen probleem.Quincy en consorten zijn niet onvrijwillig naar nederland gesleurd,dus moeten respect hebben  voor de inheemse gebruiken.ZO ALS  IK DAT DOE ALHIER als immigrant.

 17. NiekTap

  Lijkt mij een prima idee dat miljardenfonds ter compensatie van het slavernij verleden. Maar laten we daar dan wel als eis aan verbinden dat de ontvangers van deze compensatie remigreren naar het land van hun voorvaderen. de cirkel is dan rond, ze zijn weer terug in het land van hun voorvaderen, onder hun gelijken, geen last meer van de rascistische blanken, met hun rascistische feestjes. We vangen dan twee vliegen in een klap, wij zijn verlost van die zeurpieten en doen indirect nog iets aan ontwikkelingshulp. Maar ik denk zelf dat het animo onder de zeurpieten voor deze regeling niet al te groot zal zijn. Ze willen natuurlijk wel blijven genieten van ons welvaart en goede gezondheidszorg en niet te vergeten onze riante uitkeringen.

 18. vanhetgoor

  Voor mensen die geld willen verkrijgen zonder er voor te werken is niets heilig. Zelfs het leven niet. Nu is op die ladder van misdaad en onrecht het totaal verpesten van een lieflijk tafreel niet zo heel erg. Zwarte Piet was een slaaf totdat Sinterklaas hem vrijkocht. Maar 5 December is bezoedeld en geruïneerd. Het is jammer dat het leuke feest van Sinterklaas voor altijd is bedorven. Het zelfde soort verdriet geldt ook voor mensen de het slachtoffer zijn geworden van roof, ontvoering of afpersing. Ik plaats dit hele “Sinterklaas = Racisme”-debacle dus in de zelfde groep. Gewetenloos tuig!!! 

 19. pietkremer

  Joden hebben eeuwenlang geleden onder pogroms maar hebben daarvoor bij mijn weten geen schadevergoeding aangevraagd bij de nazaten van hun vervolgers. Veel joden emigreerden vanwege die pogroms naar Amerika en later naar Israel. Ondanks dat barre verleden, maakten ze daar iets van hun leven. Ook de Nederlandse joden die terugkeerden uit de onderduik of concentratiekamp, richtten zich weer op de toekomst. West-Duitsland betaalde een vergoeding aan slachtoffers van de holocaust, maar voordat die vergoeding eindelijk werd uitgekeerd, hadden die joden hun leven al weer op de rit, ondanks de geestelijke trauma’s waar ze last van hadden. Hun maatschappelijk slagen hadden ze dus niet aan die vergoeding te danken, maar aan hun eigen inzet. Sinds de afschaffing van de slavenhandel, hebben zwarten inmiddels meer dan genoeg tijd gehad om normaal op gelijke voet mee te draaien in de maatschappij. Het ziet ernaar uit dat ze het slavernijverleden als excuus gebruiken voor het feit dat ze daar niet in geslaagd zijn. Zwarte eisers van schadevergoeding zouden alleen dan een punt hebben, indien ze met feiten zouden staven dat zwarten wier voorouders nooit slaaf gemaakt werden, welvarender en beter af zijn dan zij. Kijken we naar de situatie in West-Afrika, dan zijn ze daar slechter af.

 20. Leucosia Teles

   

  Dus over de rug van een kinderfeestje willen de beroepsgekwetsten een financiele vergoeding afdwingen?

  Lalala een grote zak geld en het leed is verzacht? Volgens mij gaan er al jaren grote zakken met geld richting de Antillen en Suriname…

   

  Het lijkt mij dat dit soort mensen tweespalt in de samenleving zaaien, aanzetten tot racisme jegens de autochtone bevolking. Dat moeten we niet willen lijkt mij.

   

  OM… aan het werk!!! Voordat burgers zelf het heft in handen nemen (wat ik overigens toejuich). Wachten op actie vanuit de slappepiemel brigade wat ons regeert, is in mijn ogen gelijk aan ons als lammetjes naar de slachtbank te laten begeleiden. Amsterdam heeft al gebogen voor de klagers, grote winkelketenss gooien NL graag in de uitverkoop, en linkse mensen geven graag een messtoot in de rug om het eigen geweten te zuiveren.

   

  Ik pas ervoor, ben er klaar mee… Enoch Powell voorzag het al in zijn Rivers of blood speech. Dit soort mensen “de anti zwarte pieten brigade” willen je zoon als slaaf en je dochter als een Yezidi dame tussen de IS sympathisanten.

   

   

 21. Makker

  Klein nieuws scoort vanhall, daar zijn ze hier dol op.

  Inhoud en actualiteit doen er niet toe, alleen meedeinen op de golven van
  Goedkoop sentiment en kleine meningen.

  Gisteren, voor rechts dan, geweldig nieuws uit de USA….

  Je zou op een site als DDS toch verwachten dat ze het op de voet hadden gevolgd.

  Vandaag zal Michael nog wel snel een anti-Obama stukje schrijven en hoe ge-wel-dig de republikeinen het doen, maar echt nieuws met echte onderwerpen zit er hier niet in.

 22. Vanhall

  Stop toch eens met alle bulshit over en weer.

   

   

   

  https://www.youtube.com/watch?v=3h_DLVLapjA

 23. Garagedeur

  @Twan 21, heel goed verwoord. Dat denk ik ook altijd als een Surinamer weer eens over de slavernij begint. Ik zag eens een uitzending van Verborgen Verleden. Daar werd de stamboom van een zwarte operazangeres uitgeplozen. Wat bleek? Ze stamde af van kleurlingen die slaven hielden! Mijn voorouders waren arme boeren in Friesland en ik stam echt niet van slavenhandelaren af. Zou die operazangeres overigens ook een schadevergoeding krijgen?

 24. Zeeuw

  Rechtvaardigt schrijf je met een T. Mijn excusis voor de onvoorstelbaar ernstige nederlandse taalfout. Alweer een reden voor Quincy Gario om een claim uit te blaten via zijn roeptoeter clupje. Quincy, ik heb een paar vragen  aan jou: Neuk jij kleine meisjes die jonger zijn dan 18 jaar? Hoelang verkoop jij al cocaine aan minderjarigen?

 25. Zeeuw

  Quincy, een “echte negernaam”, kan beter eens het boek van Bruce Chatwin gaan lezen. Het betreft de slavernij zoals dat werd opgestart in west afrika om van de criminelen af te komen. Het boek heet : De onderkoning van Quidah. Het geeft een schokkend beeld van het gedrag van afrikanen tegen afrikanen. Samengevat: Laat Quincy van de Antillen zich maar eens druk maken over het gedrag van zijn eigen donkerbruine medemensen voordat hij met zijn belerende slappe vingertje richting de blanke medemens wijst. Hij is de zoveelste blatende ( bashende ) roeptoeter. Beter zou het zijn als de nederlandse overheid de regering van Guinee aanklaagt vanwege niet nagekomen afspraken. De 1ste afspraak was dat de verkochte mensen zouden kunnen werken op de plantages in Suriname. Dat klopte niet, want zij,  ( de gekochte mensen ) stierven massal op zee aan boord en gingen overboord. Dat rechtvaardigd een schadeclaim.

 26. Two Ravens Black Kettle

  En ach volgens Patricia Schor zijn mensen die voor Zwarte Piet zijn (dus 99% van Nederland) niet alleen fascisten en racisten maar -en deze is nieuw- virulente Jodenhaters.

  Kijk eens aan.

   

 27. drnomad

  Zucht. Dit roep ik al jaren. En als ze het geld verbrassen, dan willen ze meer. Dus dan nogmaals mijn mening: geen geld naar deze mensen, geen andere zwarte Piet.

 28. Pimsch

  Mensen met verschillende etniciteit liggen elkaar niet. Heb daar vrede mee. Samenleven is best mogelijk zolang de intimiteit (de harten van de mensen) wordt gerespecteerd. Eis geen liefde. Er is geen liefde tussen de etniciteiten. Niet tussen protestanten en katholieken. Niet tussen stedelingen en provincialen. Niet tussen Hollanders en Vlamingen. Niet tussen bazen en knechten. Niet tussen progressieven en conservatieven. Niet tussen violisten en kickboksers. Niet tussen blanken en zwarten. Niet tussen chinezen en latino’s. Niet tussen surinaamse bosnegers en surinaamse hindoestanen. Niet tussen armen en rijken. Samenleven is zowel een recht als een plicht. Maar overschrijd niet de grenzen van het hart (door sommigen de onderbuik genoemd). Liefde is een zegen maar geen recht. Broederschap is geen plicht (behalve in de voormalige DDR). Alleen echte christenen dragen de last van het gebod: “ik eis slechts een offer: dat gij elkander lief hebt”. De staat en al haar maatschappelijke organen mogen haar burgers niet op hun ziel drukken, tenzij het individu daar vrijwillig in mee gaat. Hart en ziel behoort tot het onvervreemdbare domein van het individu. En nee, dat is niet rechts. Hoewel de EO en de VARA kunnen worden beticht van ongewenste intimiteit: intrusie. Ook muziek en portretten kunnen intrusief zijn. Ken uzelve. Als een vrouw mij afwijst is dat haar recht. Als ik liever geen homo’s in mijn vriendenkring heb is dat mijn recht. De hele mensheid is verdeeld in groepen die hem het best liggen. Dat is allemaal discriminatie, maar nog geen vijandigheid of negatieve bejegening. Grenzen en goed nabuurschap. Intimidatie is zo 1984. Strafbaar stellen!

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/wilders-doet-aangifte#comment-400179

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/het-valse-linkse-monopolie-op-racisme

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/den-haag-kalifaat-achter-de-duinen#comment-434377

   

 29. corjova

  Niet alleen heeft onze generatie part noch deel aan de slavernij die onze voorouders hebben afgeschaft, de nazaten van de bevrijde slaven hebben ook nog eens geen schade door de slavernij. Als ze nu arm zijn – wat een enkele keer zo is – dan komt dat door eigen schuld of door pech, maar niet door slavernij, want veel andere nazaten van bevrijde slaven gaat het goed.

  Ik voel mij niet geroepen om excuses aan te bieden voor het afschaffen van slavernij en ook niet om schade te zien die er niet is.

  Overigens: de figuur Zwarte Piet heeft niets met slavernij van doen.

 30. Himmelhoch

  We hebben al dubbel en dwars terugbetaald. Toen suriname onafhankelijk wer wisten ze niet hoe snel ze hiernaartoe moesten komen. We hebben het halve land op ons nek genomen. Kijk eens hoe hun nazaten hun leven ophet spel zetten om op gammele bootjes europa te bereiken. Verder vind ik dat we zwarte piet moeten aanpassen, als mensen daar nou last van hebben maak ik graag een gebaar, los van of het nu met slavernij te maken heeft of niet. Ik hou gewoon van inze surinaamse mensen. Maar extra betalen dat doe ik niet, punt

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.