2,5 miljoen Nederlanders willen Wilders in de gevangenis

Miljoenen Nederlanders hebben geen flauw benul wat de vrijheid van meningsuiting is.

In de slipstream van de peilingen van Maurice de Hond deze week ook twee vragen over de beslissing van het Openbaar Ministerie om Geert Wilders te vervolgen wegens zijn smakeloze ‘Minder, minder, minder Marokkanen’-actie. Het blijkt dat een meerderheid van alle Nederlanders het überhaupt niet zo’n goed idee vindt om de PVV-leider voor het gerecht te dagen:

wildersvervolgen

Die meerderheid heeft het wat mij betreft bij het juiste eind. Alhoewel Geert Wilders veel te ver ging met zijn walgelijke oproep om gewoon maar alle Marokkanen te deporteren, blijft het een politieke uitspraak die je wat mij betreft ook in de politieke arena moet aanvechten. En dus niet in de rechtbank.

Maar wat mij echter meer zorgen baart is de uitslag van de tweede vraag, over de gehoopte straf voor Geert Wilders. Het blijkt namelijk dat zestien procent van alle Nederlanders wel wat ziet in een gevangenisstraf voor de PVV-leider. Da’s omgerekend meer dan tweeënhalf miljoen mensen. Wat mij betreft is dat even schrikbarend als onbegrijpelijk: Geert Wilders is een malloot, maar hij moet kunnen zeggen wat hij wil. Daar kunnen consequenties aan verbonden worden: het staat iedereen vrij om de blonde leider uit Venlo te boycotten, nooit meer op zijn partij te stemmen of zijn partij van regeringsdeelname uit te sluiten.

En mocht iemand nu écht te ver gaan, dan kunnen boetes worden opgelegd. Maar het gevangenisregime gaan inzetten voor mensen die niemand fysieke schade toebrengen maar hooguit mensen beledigen gaat mij echt een paar bruggen te ver. Tolerantie is immers niet iets dat je van de PVV moet eisen, maar zelf ook ten aanzien van de PVV moet tonen. Anders ben je een hypocriet en geen knip voor de neus waard.

Persoonlijk denk ik trouwens wel dat Geert Wilders er met een straf vanaf gaat komen in deze aanstaande rechtzaak. Maar gezien het feit dat Wilders nooit tot geweld opriep vermoed ik dat hij een boete of een korte taakstaf krijgt opgelegd. Een gevangenisstraf voor Wilders blijft (gelukkig) het fantasiedomein van doldrieste linkse haters.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

87 reacties

 1. observer

  Opvallend als je de je peiling bestudeerd dat bij D66 duidelijk de meeste Wildershaters zitten….

  1. DeKadt

   D66 mag Wilders wel zeer dankbaar zijn. Dankzij Pechtold, die zich als een teek vast zoog aan Wilders tong en zodoende deze partij weer uit het graf deed herrijzen, heeft D66 een grote amorfe groep maatschappelijke nitwits aan zich kunnen binden.

   Veel mensen die niet weten waar ze op moeten stemmen, geen greintje verstand hebben van politiek, geen idee hebben waar D66 werkelijk voor staat en zich makkelijk laten manipuleren door mooie praatjes, die komen dan bij deze keurige partij van afgestudeerde dames en heren terecht.

   Soms spreek ik wel eens mensen die zeggen op D66 te gaan stemmen. Als je de argumenten hoort moet ik altijd even tot tien tellen alvorens voorzichtig proberen duidelijk te maken dat D66 toch echt wat andere dingen wil doen. Zoals een federaal Europa zonder grenzen bijvoorbeeld. Meestal worden de mensen dan een beetje stil en soms geloven ze het niet direct.

   Het geeft in ieder geval wel een duidelijk inkijkje in de politieke debiliteit van veel landgenoten die werkelijk echt niet weten wat er speelt en/of hoe dat aangepakt zou moeten/kunnen worden. Ontluisterend.

 2. jofele jood

  Dat is niet zo vreemd, de PVV is de grootste bedreiging voor D66 om de grootste partij te worden, en bovendien zijn zij de grootste landverraders van dit land met hun EUrofilie en gekruip voor moslims.

  1. DeKadt

   Ik denk dat de grootste bedreiging voor Nederland de bijna onbegrensde naiviteit zo niet debiliteit van veel landgenoten/kiezers is. Het politieke kennisniveau van veel kiezers is zo abominabel slecht, en men is doorgaans maatschappelijk zo onbewust grenzend aan lui, dat dat een van de verklaringen is hoe het kan dat een partij als D66 zo hoog wordt aangeslagen in peilingen. Er is geen echte andere steekhoudende verklaring voor te geven. Zolang mensen hun ‘natje en droogje’ hebben piepen ze eigenlijk maar weinig en vinden ze het allemaal al snel goed. Het moet kennelijk nog veel erger worden alvorens men wakker wordt. Maar dan zou het wel eens te laat kunnen zijn.

   Al komt de PVV nu met 50 zetels binnen, dan nog zal er een nationaal ‘regenboog’ kabinet gevormd worden met de overige partijen. De PVV komt er niet in.

 3. tonzwart

  Even corrigeren Tim. Wilders heeft het woord “deporteren” nooit genoemd. Ook de minder minder minder leus door het publiek en de vraag willen jullie meer of minder door Wilders zelf kun je moeilijk uitleggen als een oproep tot deportatie. Je kunt het ook uitleggen als het verminderen van de immigratie of het aanprijzen van voorbehoedsmiddelen voor onze Marokkaanse medelanders. Maar NIET het beladen woord deportatie. Dus, ga je mond spoelen.

  1. DeKadt

   Tim Engelbart is zoals zo veel journalisten: men blijft keurig aan de zijkant commentaren leveren en blijft op veilige afstand van ‘enge’ mensen als Geert Wilders.

   Engelbart is een product van zijn tijd. De Nederlandse journalistiek is de afgelopen decennia in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en dat zie, hoor en lees je elke dag. Of het nu op internet is, in de krant, op de radio of tv, het overgrote merendeel van de journalisten blijft het politiek veilige en correcte verhaal uitdragen, elkaar meestal flink napapegaaiend, zodat het eindresultaat meer van hetzelfde is.

   In het buitenland zie je dit verschijnsel ook maar veel minder. De meeste landen kennen een behoorlijk gebalanceerde journalistiek, en daar kan je als burger een veel breder palet aan meningen krijgen. In Nederland, wat natuurlijk eigenlijk maar een dwergstaatje is en op het wereldtoneel niet veel voorstelt, hangt de boel al heel lang behoorlijk scheef.

   We hebben inmiddels een fraaie traditie opgebouwd in Nederland via de lijn Janmaat-Bolkenstein-Fortuyn-Wilders, allemaal politici die hebben getracht Nederlanders wakker te schudden en het links-liberale beleid recht(s) te trekken. Telkens vonden deze mensen de journalistiek als tegenstander tegenover zich.

   Het werpt een interessant licht op deze beroepsgroep. Hoe zou dat toch komen? Wat wordt deze mensen eigenlijk geleerd tijdens hun journalistieke opleiding? Hoe wordt ze geleerd om te gaan met maatschappelijk onwelgevallige tegendraadse politiek niet correcte beeldvorming en retoriek? Het is niet erg verheffend allemaal. De meeste journalisten zijn maatschappelijk bang en politiek bijziend.

   Er zijn parallellen in de geschiedenis te vinden hierover. Journalistiek is namelijk niet waardevrij. Journalisten dragen een eigenstandige politieke mening uit en gebruiken (sommigen zeggen misbruiken) hun mogelijkheden dit te pas en te onpas te ventileren. Ach, het hoort bij de democratie natuurlijk, en dus moeten we het er maar mee doen. Maar het kan geen kwaad altijd in het achterhoofd te houden dat journalisten vaak meer doen dat alleen de ontwikkelingen te duiden.

 4. joga

  Misselijk stukje weer. Wanneer heeft Geert opgeroepen om alle Marokkanen te deporteren? Niet Geert Wilders is een malloot, die “eer” komt dus eerder jezelf toe Tim, vanwege je PVV-fobie en de daaruit voortvloeiende, belachelijke uitspraken.

  1. DeKadt

   Een stukje over Wilders of de PVV is een garantie dat je altijd veel reacties krijgt. De inhoud doet er eigenlijk niet eens toe, maar een positief, opbeurend en opwekkend bericht over Wilders c.q. PVV is natuurlijk not done. Dan zou je als journalist partij kiezen, en dat kan natuurlijk niet. Daarom: altijd de PVV neerhalen en kapot schrijven. Dan blijf aan de ‘goede’ kant en … geloofwaardig.

 5. Jasterke

  heel logisch… wie Minder, Minder, Minder…zegt verdient gevangenisstraf natuurlijk….

 6. dickyrotterdam

  Om GEERT WILDERS af te schilderen als een malloot is een SCHANDE en voor iemand die voor DDS schrijft onwaardig! Als iemand van JOOP NL dit zou doen of iemand uit de verderfelijke,HAATZAAIENDE kliek van de VARA dit zou doen ,dan kun je nog zeggen : ze weten niet beter en ALLAH? zij hun genadig! Maar iemand uit rechtse hoek die dit soort wartaal debiteert is triest!!

 7. Limburgse Kuifje

  Willen jullie meer of minder Wilders?

  MEER MEER MEER

 8. rinus

  De D66-rechters zijn opvallend vaak voor een taakstraf. Dat zijn ze natuurlijk gewend bij een meerderheid van allochtone criminelen zoals moordenaars, overvallers/mishandelaars van weerlooze Nederlandse ouderen en het gros aan doodrijders.

  En wat te denken van het opvallend grote deel aan Halelujah-zingers van het CDA. Het is maar goed dat we niet meer kruisigen, dan stonden ze vooráán. Wilders, de man die hoe je het ook wend of keert eigenlijk als enige opkomt tegen de grootste en steeds machtiger wordende vijand van het Christendom, de Islam. JC schaamt zich daarboven dood voor deze vuile farizeeers.

  Goed om te zien dat M vdG (die naar mate de tijd en zetels vorderen steeds giftiger schrijft over Wilders) het ook even heeft over ”Wilders is een meloot. Wilders wil Marokkanen deporteren”.

  Goed hoor. Hoor je in de verte dat geklap. Dat is het applaus van de rest van de Wildershaatclub. Moet je toch een fijn gevoel geven. Je hoort er helemaal bij.

  1. Limburgse Kuifje

   Rinus, het is Tim die dit schrijft en niet Michael.

   Hoe krijg jij eigenlijk lege regels ertussen? Mij lukt het niet.

   1. Limburgse Kuifje

    Rinus, die laatste vraag mag je schrappen, want ik ben in de war met de stukjes bij Joost. Daar krijg je geen lege regels tussen tekst. Jammer want het bevorderd de leesbaarheid.

   2. Epimenides

    1 de eerste regel

    2 de tweede regel met als het goed is een witregel

    Volgens mij dmv een carriage return.
    Zeg maar gewoon enter.

 9. Kuifje

  “Alhoewel Geert Wilders veel te ver ging met zijn walgelijke oproep om gewoon maar alle Marokkanen te deporteren”

  Dit soort onjuiste informatie draagt bij aan de hetze die tegen Geert Wilders word gevoerd.

  Men hoeft het niet eens te zijn met Geert Wilders maar bekritiseer Geert Wilders dan wel wel op feitelijke gronden. Op zijn standpunten en op verzonnen dingen.

  De PVV wil:

  – Vrijwillige remigratie
  – stop immigratie uit moslims landen
  – Uitzetten criminelen met een dubbel paspoort

  Wilders heeft vele malen herhaald dat hij natuurlijk niet de normale, hardwerkende, geen last veroorzakende Marokkaan uit wil zetten.

  Wilders heeft het over criminele Marokkanen (en criminele buitenlanders). Dat staat ook in zijn programma en hij heeft dat ook verschillende malen gezegd. Hij noemde Marokkanen vanwege de zeer hoge criminaliteit in die groep.

  In het onderstaande interview legt hij het voor de zoveelste keer uit.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/gstv_geert_wilders_over_verklaring_rijksrecherche.html

 10. NemTudom

  Nogmaals.
  Geert Wilders.
  Waar staat dat Geert Wilders Marokkanen wilden verwijderen uit het land ?? Hij sprak over minder Marokkanen. Dat daar de gedachten van de knuffellaars gelijk op inspringen en vol schreeuwen dat is racisme is toch over duidelijk haat zaaien naar de PPV en de heer Wilders, Wilders is een zweer net als Israël. Een steenpuist die
  zeer pijnlijk is en moet met alle middelen verwijdert worden. Ook deze schrijver moet zijn pen wassen

 11. 4Duwertje3

  Beste Tim, Wilders heeft niet opgeroepen tot deportatie van de Marokkanen. Het minder minder is bedoeld minder criminele Marokkanen en minder Marokkanen die zich niet willen integreren in de Nederlandse maatschappij omdat zich verheven voelen t.a.v. de Nederlanders. Dit weten de heren en dames journalisten uiteraard wel, maar leggen dit terzijde vanwege hun haat tegen Wilders. Een aantal dagen voor de Prov. St. verkiezingen heeft Geert Wilders nog sterk benadrukt in een interview met dhr. Frits Wester uitgezonden op TV. In dit interview probeerde dhr. Wester met een aantal woordspelingen Geert op het verkeerde been te zetten, wat niet lukte. Geert Wilders gaf duidelijk aan, dat de Marokkaanse mensen die werkten niet crimineel waren en geïntegreerd ook door de PVV werden en worden aanvaard. Daar is eigenlijk nooit aandacht aan besteed, maar wel die minder etc. Als er al bedreigingen in de loop der jaren zijn geuit, in de vorm van bedreigingen met de dood en van het van een app.gebouw gooien van homo’s, Hamas Hamas alle Joden aan het gas , zijn die altijd vanuit de islamitische kant gekomen en zelfs de moord op Theo van Gogh. In demonstraties met bovengenoemde bedreigingen liepen zelfs parlementsleden van de 2e kamer mee en deze gaven het excuus dat ze dan niets gehoord of gezien hadden, nee deze lieden zijn blijkbaar horens doof en ziende blind. De jongerenwerker in Arnhem die op de TV een aantal islamitische jongeren vragen stelde over de Joodse medemens was geschrokken en ontdaan en vond die uitlatingen van die jongeren niet kunnen. Resultaat een kleine oprisping in het nieuws, de jongerenwerker uitgekotst, bedreigd door zijn eigen gemeenschap, de Arnhemse politie en B&W die niets wilden ondernemen en het advies gaven dat de jongerenwerker beter zou kunnen verhuizen. De grootste aanzetter tot de het bedreigen van deze jongerenwerker heeft nu promotie gemaakt. Ja zo gaat hier in Nederland al jaren en jaren.

 12. L. Michielsen

  Goed beschouwd is GW in zijn doen en denken veel “christelijker” dan het CDA en de grefo’s van Trouw
  .
  Ja, die Tim liegt er ook maar op los, kennelijk om Geert
  “zwart” {ha, ha) te maken. Hij hoort eigenlijk bij JOOP thuis.

 13. Gielah

  #Wilders een malloot noemen is van een grote en bewuste boosaardigheid.

  Zijn alle mensen, die hun land willen redden van
  a. het verval van de cultuur ervan en
  b. van overname door buitenlandse krachten en
  c.barbaars-wrede ideologiën en
  d. veel te veel nauwelijks meer in toom te houden criminelen

  niet veeleer idealisten… en de weinige nog overgebleven vaderland getrouwen…

  en dus juist geen mallóten?

  Het gebruik van het woord “deporteren” is niet alleen leugenachtig… het is ook vilein… want men hoopt duidelijk de lezers daarmee een associatie met WO II aan te reiken.

  Ieder normaal geestelijk goed geïntegreerd mens behóórt MINDER zijn land kapotmakers om zich heen te hebben!
  Wie wél tevreden is met hun te talrijke aanwezigheid in Nederland… die zou met de grootst mogelijke spoed naar de psychiater moeten… die dan al snel en zonder al te veel moeite de diagnose ‘masochisme’ of zelfs ‘zelfvernietigingsdrang’ zal stellen.
  Meneer Wilders behoort duidelijk niet tot dit soort stakkers.
  Hij is hier niet de malloot… degenen die hem zo noemen stellen zichzelf echter wel degelijk in een uitermate mallotig licht… hetgeen hun geloofwaardigheid nu en in de toekomst niet echt bevordert.

  Stel dat je in een straat woont, waar een drietal bewoners fanatiek aan inbraken doet.. ook in de eigen buurt en in de eigen straat.
  Men kan wel BLIJVEN deuren versterken en sloten veranderen… het tuig blijft pogen binnen te dringen… en is ervan overtuigd dat uw persoonlijke eigendommen in feite van hén zijn.

  Desgevraagd aan de nette en niet criminele bewoners, of zij minder dieven in hun straat zouden wensen… zegt 100% natuurlijk: minder, alstublieft… want zij maken ons het leven zuur.

  Niets mallotigs aan die opstelling… toch?
  Van een verfrissende logica en normaliteit.
  We moeten pas zorgelijk onze wenkbrauwen gaan fronsen als één der bewoners zou gaan beweren, dat
  a. ook inbrekers rechten hebben,
  b. dat jatten wellicht tot hun cultuur behoort,
  c. dat ook dié cultuur recht op respect heeft,
  d. dat de afkeer, die mensen van inbrekers hebben, de arme insluipers een beetje boos maakt… dat zij zulks als discriminatie zien… en dat wij dus zouden moeten káppen met die afkeer… want daardoor gaan ze misschien nog wel méér stelen…
  e. dat stelen sneller tot welstand leidt dan een eenvoudig baantje… en dat we de inbrekers om die logische insteek zouden moeten becomplimenteren…. want in feite geen speld tussen te krijgen.

  Wat ik hierboven schilder… dát is nu mallotig !!
  Het is dat, wat wij linkse politici en – mediamedewerkers de godganse dag zien doen… en dit nu al jarenlang.

  Wie Wilders mallotig noemt, is overduidelijk aan het projecteren.
  Die beschrijft namelijk zichzelf en de eigen geestverwanten.

  Maar die gedachte zal wel te moeilijk zijn voor malloten.

  Heer, ontferm u over hen… want zij zijn de weg kwijt en hebben eerder een exorcist dan begrip van onze kant nodig.

  1. Pjotter

   Gielah ik vind het geweldig dat je die bede voor hen doet, het blijft jammer als iemand verloren gaat, toch.

 14. Freek

  “Deporteren” suggerend dat marokanen op de trein worden gezet en dit niet zullen overleven.

  Schandelijk!

  Stimmuleren van re-migratie > oude dag in Marokko met uitkering of het aan banden leggen van gezins hereniging en het uitzetten van criminele marokanen dat is waar het over gaat.

  Tim, Tim, Tim, ga gvd eens een beetje normaal leren nadenken.

 15. ERWTJE59

  Het feit dat Tim nergens op reageert betekent dat hij zich in een hoekje zit te schamen om wat voor onzin en onjuistheden hij nu heeft geschreven.

  Het kan ook zijn dat hij nog steeds achter zijn stukje staat, dat zou hem wel een zielig persoon maken.

 16. JanvanEechoud

  “Alhoewel Geert Wilders veel te ver ging met zijn walgelijke oproep om gewoon maar alle Marokkanen te deporteren”.

  En ik VIND je een smerige leugenaar, Tim.
  Jouw excuses zouden op zijn plaats zijn.
  Gegroet. Heil Tim.

 17. Trudy

  Die 2,5 miljoen zijn de Gario’s…Antillianen en vooral Marokkanen…dus dat getal zegt niet veel…..Veel belangrijker is hoe WIJ erover denken…dat is een maatstaf…en na die 2,m miljoen allochtone Nederlanders die dat willen blijven er miljoenen autochtonen over die hem niet in de gevangenis willen hebben….Kijk maar ook even naar de peiling..de PVV van Geert Wilders staat aan kop….

 18. JanvanEechoud

  “Goed om te zien dat M vdG (die naar mate de tijd en zetels vorderen steeds giftiger schrijft over Wilders) het ook even heeft over ”Wilders is een meloot. Wilders wil Marokkanen deporteren”.-
  Dat heb ik Michael vd G. NIET zien zeggen.
  Als dat wel zo is hoeven ze me deze keer helemaal niet te bannen en wil ik graag mijn abonnement geld terug van Jalta.
  Maar ik heb nog steeds het vertrouwen in deze club dat zij niet vol haat zitten tegen GW en PVVers in het algemeen
  Mvg. Jan van Eechoud

  1. Gielah

   Niet-haten en niet mee-bashen van meneer Wilders en de PVV-kiezers is heel makkelijk aan te tonen, wanneer men met regelmaat columns de wereld in stuurt.

   Mijn grondhouding naar alle medemensen toe is er altijd een van welwillend vertrouwen.
   Als ik echter keer op keer standpunten tegenkom, die niet alleen meneer Wilders maar ook mijzelf ( c.q. datgene, waar ik in geloof en waar ik voor sta) zie afbreken en verdacht en/of belachelijk maken…. dan trek ik daar natuurlijk wel – noodgedwongen- na verloop van tijd mijn conclusies uit.

   En toch geloof ik, dat iemand, zolang hij niet dood en begraven is… en misschien zelfs wel daarna…. tot inkeer kán komen.
   Dat gebeurt niet vaak, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit… en toevallig geloof ik in wonderen.
   Niet omdat de medemens zo goed is, maar omdat God met zijn transformerende kracht zo sterk is.

 19. peterdeRuyter

  Al eerder is door de Hond geconstateerd, dat meer dan 50% van de CDA kiezers een veroordeling van Wilders wenst. Wat de neo-nsb-ers van Pechtold wensen, en hoeveel haat daar opgetast ligt is tevens een gegeven, waar we eens zorgvuldig naar moeten kijken,gezien de strategische posities, die dit soort kwaadaardige lieden in alle lagen van het landsbestuur hebben bemachtigd, mede dankzij instemming van PvdA, VVD en CDA. Het is voor mij al langer uitgesloten, dat ik privé met D’66 sympathisanten omga, want de afkeer en haat is volledig wederzijds geworden en niet zo zuinig ook. Langzaam begint dat ook voor CDA-ers te gelden. De wederzijdse afkeer groeit, en het woordje CDA begint langzaam op een vloek te lijken, is het al jaren in feite. Het christendom wordt vooral door dit onbetrouwbare schijnheilige Bruls-soort – en CU achtigen- te schande gemaakt. Hier, ginds en elders.

  1. Gielah

   Klopt, Peter de Ruyter!
   Het bederf van het beste is dan ook doorgaans slechter dan het slechtste!

 20. Kuifje

  Geert Wilders heeft niet gezegd dat hij alle Marokkanen te deporteren.

  Men hoeft het niet eens te zijn met Geert Wilders maar bekritiseer Geert Wilders dan wel wel op feitelijke gronden. Op zijn standpunten en niet op verzonnen dingen.

  De PVV wil:

  – Vrijwillige remigratie
  – stop immigratie uit moslims landen
  – Uitzetten criminelen met een dubbel paspoort

  Wilders heeft vele malen herhaald dat hij natuurlijk niet de normale, hardwerkende, geen last veroorzakende Marokkaan uit wil zetten.

  Wilders heeft het over criminele Marokkanen (en criminele buitenlanders). Dat staat ook in zijn programma en hij heeft dat ook verschillende malen gezegd. Hij noemde Marokkanen vanwege de zeer hoge criminaliteit in die groep.

 21. anna67

  Vrijheid van meningsuiting?

  Als je geen mening hebt, heb je die vrijheid ook niet nodig.

  Dat is volgens mij het hele probleem.

  Dat is mijn mening, en Theodoor Holman vindt het volgende:

  ==De hoogste rechters lijken te lui en te angstig te zijn om zich in het begrip vrijheid te verdiepen.==

  http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HOLMAN/article/detail/3814789/2014/12/19/Wilders-moet-zich-wat-minder-minder-minder-hyperbolisch-uitdrukken.dhtml#.VJR0DIUYN6B.twitter

 22. rinus

  Allereerst mijn excuses naar Michael. Ik vond dit ook niet des vd Galiens. Vandaar mijn reactie. Terwijl ik zelf altijd denk ”kijk een keer goed wie schrijft”, ben ik nu zelf het haasje;) De column past ook inderdaad beter bij Tim. Daar weet ik het van, en dan denk ik ook altijd ”tja, dikke prima joh”.

  @JanvanEechoud. Nou, het staat er dus wel. ”Wilders ging te ver met zijn walgelijke oproep om gewoon alle Marokkanen te deporteren”. Wat mij betreft kan ik wel wat hebben, maar dit valt me zwaar tegen van Tim. Ik ben wel wat gewend.

  Ik persoonlijk vind het verder wel best, heb een mening, deel ervaringen, en zie wat er dagelijks afspeelt in de multicul ”samen”leving. Nederland gaat een gitzwarte toekomst tegemoet, net als de rest van het vrije westen. Iets waar (ook mijn) kinderen en vooral kleinkinderen nog veel ellende van gaan ondervinden.

 23. halo1

  Ik verheug me erg op het proces.. en hoop dat het een spectaculaire media-show wordt.. waarbij dan de essentie is dat niet Wilders voor het tribunaal hoort maar .. de overige partijen..en verder : op naar de PVV-75+

 24. Jasterke

  We moeten toch vrezen dat het deze keer ( na het vorige debacle) geen Mediaspektakel zal worden @Halo1. Deze Recht-zitting gaat vàst “achter gesloten deuren” plaatsvinden…om te beginnen… !

 25. Roel du Pree

  Dat zijn geen Nederlanders..

 26. Antivenin

  En waarom vinden 2,5 miljoen mensen het een goed idee om Geert Wilders achter de tralies te plakken? Dat is de schuld van jurnalisten/bloggers die leugens verkondigen als “Alhoewel Geert Wilders veel te ver ging met zijn walgelijke oproep om gewoon maar alle Marokkanen te deporteren, ” en dagelijks, helaas ook hier op DDS, lekker meedoen met stemming kweken tegen Geert Wilders en zijn PVV.

  Een groot deel van de wantoestanden in dit land zijn rechtstreeks toe te schrijven aan de misdadige misinformatie en propaganda die de Nederlandse burger dagelijks via de media over zich heen krijgt gestort. Slecht/foutief geïnformeerde kiezers maken slechte/foutieve keuzes in het stemhokje!

  Maar dat is precies de bedoeling, nietwaar?

 27. Der Cherusker

  2,5 miljoen Nederlanders willen Wilders achter de tralies. De andere 13,5 miljoen dus niet.
  Kop zou dus kunnen luiden:
  13,5 miljoen Nederlanders willen Wilders NIET achter de tralies.

 28. Anna

  “Deporteren” zijn uw (Tim Engelbart) woorden. Wilders heeft ze nooit gebruikt. Zo’n 80% van D66 waaronder veel Turkse stemmen die ze via de Turkse overheid in de schoot kregen geworpen die willen Wilders graag zien veroordeeld. D66 de zogenaamde partij voor vrijheid van meningsuiting. Als hun laffe leider de kans krijgt snoert hij iedereen de mond om nog meer allochtone stemmen binnen te halen.

 29. janast

  De schrijver gebruikt hier terecht de term deportatie. Als Wilders minder Marokkanen wil zal hij ze toch uit moeten zetten ( = deporteren ). Ik pleit niet voor een gevangenisstraf maar wel voor een veroordeling vanwege discriminatie en aanzetten tot haat. Deze man is een gevaar voor de Nederlandse samenleving.

  1. Pjotter

   Naar mijn mening slaat dit geheel op Uzelf, uitzetten op grond van zaken die indruisen tegen de staasveiliheid of crimes, is geen deportatie.

 30. Tiemen_Veenstra

  Ik ben bang dat die 2½ miljoen linksgekkies respect voor andere culturen véél belangrijker vinden dan de vrijheid van meningsuiting.

 31. kees rudolf

  Het is de foutieve gelijkstelling van islamofobie en antisemitisme, gangbaar onder onnozelaars, waardoor in Wilders “minder Marokkanen”-uitspraak een oproep à la die van Goebels wordt geprojecteerd om alle joden zonder verder onderscheid uitsluitend op de eigenschap van jood-zijn te deporteren en te vergassen. Er wordt gereageerd op een eigen projectie, niet op wat Wilders feitelijk zei, laat staan wat hij er mee bedoeld kon hebben. Men klimt in de hoogste boom vanuit het “nooit meer Auschwitz” sentiment, alsof, wanneer wij niet oppassen en niet reeds nu ingrijpen, eenzelfde lot Marokkanen zou bedreigen als door toedoen van de nazi’s de joden is ten deel gevallen.
  Wanneer in de Belgische gemeente Brasschaat een locale politicus zou opstaan die zou roepen “willen jullie meer of minder Nederlanders”, waarna het in het café verzamelde publiek massaal “minder! minder! minder!” gaat roepen, dan zouden maar weinigen daar aanstoot aan nemen en velen zouden er wel begrip voor hebben, zowel Belgen als Nederlanders, want het is een feit dat in die bosjes bij Brasschaat nogal veel in esthetisch opzicht smakeloze villa’tjes staan van Nederlanders die vanwege een minder driest vermogensbelastingsysteem in België zich daar hebben gevestigd. Het is begrijpelijk dat veel Belgen dat een beetje jammer van dat bos vinden, voor wat daar nog van over was, immers het was ooit toch een soort groene long voor Antwerpen.
  Tja, op soortgelijke wijze -of is hier een wezenlijk verschil?- vinden veel Nederlanders het toch wel een beetje jammer van de verminderde veiligheid op straat in bepaalde wijken van vooral de grote steden, als gevolg van steeds groter geworden groepen alsmaar niet integrerende Marokkanen. Dus waarom zou er dan niet “minder Marokkanen “kunnen worden geroepen?
  Als er een verschil is, is het misschien dit: er is geen merkwaardige Nederlandse of pro-Nederlandse lobby in België die het zo probeert voor te stellen dat als we niet oppassen de Nederlanders in België hetzelfde lot wacht als de joden onder de nazi-heerschappij. Als die hypothetische lobby er in geslaagd zou zijn om dat beeld bij een flink deel van de Belgische progressievelingen ingang te doen vinden, dan zou ook die locale politicus in Brasschaat met zijn “minder Nederlanders” uitspraak mogelijk een regen van aangiftes wegens discriminatie tegemoet kunnen zien, gevolgd door mogelijk een veroordeling door een hoogst liberale rechter, die bij verkiezingen altijd trouw op de Belgische variant van D66 stemt, of zelfs van die partij lid is en zich daar geenszins voor schaamt en er openlijk voor uit komt. Maar dat is allemaal niet aan de orde.
  Een ander mogelijk verschil is dit: als ik nu zelf als Nederlander in België zou wonen, niet als rijke middenstander in ruste met het motief mijn vermogen minder te laten aanvreten door de Nederlandse belastingen, maar omdat ik daar mijn werk deed en mij overigens door mijn Belgische collega’s gewaardeerd wist, dan zou ik voor dat geroep om “minder Nederlanders” in Brasschaat best enig begrip kunnen hebben en me zeker niet geroepen voelen om aangifte te doen wegens discriminatie tegen die locale politicus die dat geroep aan zijn gehoor ontlokte. Maar of een Neder-Marokkaan die in Nederland werkt en zich door zijn Nederlandse collega’s gewaardeerd weet even lakoniek kan reageren op dat Wilders-akkefietje weet ik niet zo zeker. Dat zit ten dele in dat hele “islamofobie”-discours, ten dele in misplaatst slachtofferisme, maar voor een niet onbelangrijk deel natuurlijk ook in het feit dat er tengevolge van het gedrag van een deel van de Nedermarokkaanse bevolkingsgroep wel vaker in negatief generaliserende zin over Marokkanen wordt gesproken, wat, hoewel tot op zekere hoogte begrijpelijk en onvermijdelijk, toch verkeerd is. Wilders is ook meer dan een lokale politicus; hij weet 20% van het electoraat op zich te verenigen. Het is dus goed voorstelbaar dat dat Wilders-akkefietje bij fatsoenlijke en goed geïntegreerde Nedermarokkanen niet aangenaam aankomt en niet makkelijk begripvol wordt opgevat.

 32. Joop Klepzijkert

  Tim, Graag een likje waar Wilders dit gezegd heeft:”Alhoewel Geert Wilders veel te ver ging met zijn walgelijke oproep om gewoon maar alle Marokkanen te deporteren, blijft het een politieke uitspraak die je wat mij betreft ook in de politieke arena moet aanvechten”

 33. mijn-idee

  Om de omkering die veel gebruikt wordt maar even te poneren…2,5 miljoen mensen willen dat Wilders de bak indraait, dat betekent dat 14 miljoen mensen dat NIET willen Huh, en doen we daar dat iets mee?

  1. Jasterke

   nou eh..nee…liever niet….dat klinkt héél anders 😛

 34. FredvdSanden

  “Het blijkt dat een meerderheid van alle Nederlanders”

  Van alle Nederlanders?? Wat een BS…je kunt dat pas stellen, als ALLE Nederlanders iets gevraagd is. Excuses zou op zijn plaats zijn voor deze propaganda…

 35. Bes Tolen

  Als de Nederlandse rechtspraak zich wil declasseren wat de politiek al lang doet dan is dat wel haast een nieuw feit. Haast. Jammer dat er in het nu al weer grijze verleden mensen zijn veroordeeld om hun uitspraken. Uitspraken, die ook niet veel voorstelden maar nog altijd schande inhouden voor de rechtspraak. Gelukkig waren latere rechters wijzer en wezen ze de verzochte veroordeling af. Die wijsheid is niet iedereen gegeven. Maar een rechter hoort die wel te hebben.

 36. V.K.

  -Ha die Tim, ga je nu net als destijds Pronk de onnozelaar uithangen met het woord/betekenis van deporteren?

 37. Lieftinck

  Er is ooit een tijd geweest dat de overheid, minder, minder, minder, Nederlanders wilde, en derhalve emigratie bevorderde. Want Nederland zou anders overbevolkt worden. Als je immers teveel ratten opeenpakt krijg je ruzie, zo moet de regering gedacht hebben.

  Nederlanders werden derhalve gedeporteerd naar verre oorden zoals Australië en Canada. Een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenisboeken.

  1. JanvanEechoud

   Das een leuk voorbeeld, Lieftinck! !!

 38. BETSIEvrouwtje

  Ik zit me in mijn Caribic vakantie oord GRUWELIJK te ergeren op en over de inhoud van dit schametoze artikel….ik weet zeker dat de achterban. Van Wilders,nog veel groter wordt,hij is de enige echte Patrioot

 39. luis_indepels

  Beste Tim, vuile hitser die je er bent. Ik geloof niet dat Wilders over deportatie gesproken heeft.

 40. cmsuijkerbuijk

  Wat ik me afvraag is:”Worden die schrijfseltjes niet van tevoren door een ouder en wijzer iemand beoordeeld op kwaliteit, realiteit en waarheid? Of is het gewoon leve de lol en kijken, hoeveel stof we nu weer op kunnen doen waaien en wordt de waarheid daarbij slechts als lastig ervaren?
  Tsjonge, wát een verschrikkelijk slecht en vooringenomen, leugenachtig verhaal zeg!

 41. JanvanEechoud

  Geef de man ff tijd om zijn fout toe te geven, Luis.
  En ga nou niet direct schelden.
  Mvg.

  1. luis_indepels

   Dit stukje is alleen maar bedoeld om de boel op te hitsen. Tim weet ook dat Wilders niet heeft opgeroepen tot deportatie. Ik kan het stukje dus niet anders uitleggen dan een doelbewuste poging om GW als een nieuwe Goebels af te schilderen.

   1. JanvanEechoud

    Je hebt grotendeels gelijk, Luis.
    Dus een “gewone” hitserie, toch?
    Ik werd geloof ik, ook wel erg nijdig opTim.
    mvg

    1. JanvanEechoud

     Hitser! Klote woordcompletie! $#×@#

 42. Michel108

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23479863/__Man_rijdt_in_op_passanten__.html

  Wilders heeft keer op keer gelijk.
  Daar wijzen de feiten telkens opnieuw op,
  maar wel achteraf.
  En daar wil de goegemeente niet aan:
  Tim zeker niet (die mist gewoon de helderheid), MvdG niet (die is zelf te veel verweven met de religie van de onvrede) , en heel policor NL niet.
  Pas bij Rivers of blood gaan ze het misschien zien,
  maar dan zal wrs de schuld weer of bij Wilders gelegd worden of bij iemands jeugd of wat dan ook maar de brainwash vanuit een eeuwenoud boek zal ontkend blijven worden. Waarom die verkozen blindheid? Waarom die Wildershaat? Rutte schaadt NL vele malen meer dan Wilders om JPB maar niet te noemen, de volksverrader. Hij was het immers die NL uitleverde tegen de wil van de kiezers in. En wat doet hij nu? Erg veel verdienen en wegkomen met het bloed aan zn handen..
  Ben bijna een jaar niet op DDS geweest en zag de afsplitsingen Jalta en FTM en lees nu dus DDS eigenlijk alleen nog voor de reaguurders. Ben blij nieuwe namen te zien met kritische religievisies. Ben blij oude pennenstrijders terug te zien.

 43. Michel108

 44. nick

  Met het schrijven van een dergelijk suggestief stukje heeft de schrijver (Tim dus) zichzelf voor malloot gezet!

  Het doet DDS geen goed dat columnisten, zonder correctie, stukjes met duidelijke leugens en manipulaties mogen en kunnen plaatsen.

 45. yenko

  10 jaar lang heeft hij podium gekregen om genocide voor te bereiden en mensen hiervoor te indoctrineren. Stop met het facilitairen van wilders en de pvv.

  yenko

  1. Gielah

   Gekker dan dit kán bijna niet, Yenko!
   Gemener dan dit ook niet!
   ´Dommer dan dit´ vind ik in uw geval nog te áárdig.

   U bent een absoluut misbaksel.

  2. JanvanEechoud

   Idioot.

  3. Pjotter

   Het reageren niet waard, idioot

 46. -bart-

  Beste Tim,

  Het lijkt me goed als je de uitspraken nog eens gaat terugluisteren en dan daarnaast de context waarin deze hebben plaatsgevonden ook nog even opzoekt.

  A. Geert Wilders stelde vraag:” Willen we meer of minder Marokkanen in Nederland?”
  B. antwoord Geert Wilders: Dan gaan we daarvoor zorgen.

  Als u de politieke debatten van Geert Wilders goed had gevolgd dan was u opgevallen dat dhr Wilders het verband tussen Marokkanen vertegenwoordigd in de misdaad aan de kaak wilde stellen.
  Los van de feiten het gaat alleen even puur om de uitspraken.

  Daarnaast kan ik mij vinden in de schok die de uitspraak teweeg brengt maar als je deze even laat zakken en bedenkt dat Nederland vanwege de 2e WO heel erg gevoelig is voor dit soort uitspraken.
  Dat wil niet zeggen dat de uitspraak die Geert Wilders deed ook in lijn ligt zoals die b.v. door Hitler gedaan zijn.
  Geert Wilders heeft deze uitspraken gedaan gedaan op basis van feiten, en die executiegolf die Nederland teistert door Marokkanen zal dit argument alleen maar versterken.

  Nederland moet te rade gaan bij zichzelf en niet alles in een negatieve context zien v.w.b. de uitspraken van Geert Wilders, daarbij adviseer ik Geert Wilders zijn bewoording zoals hij deze formuleerde aan te passen zodat het misverstand en de link naar nationalistische ideeën niet gemaakt kunnen worden als deze ook niet zo bedoelt zijn.

  1. Pjotter

   Volgens mij dient het zo voor de rechtbank te worden gesteld en dan zie ik een veroordeling door een goede rechter niet zitten.

 47. arie_jansz

  Het valt me op dat het woord “deproteren” hier angstvallig de kop wordt ingedrukt.

  Vreemd, gezien de reacties, beledigingen en bedreigingen die
  als reactie worden gebruikt.

  Laat de reaguurders hier gewoon eerlijk zijn dat ze er helemaal niks tegen hebben om alle criminele marokanen te deproteren
  naar bv. Marokko.

  Dat praat dan wel zo makkelijk dan hypocriet de juiste woorden te vermijden en op een weegschaaltje af te wegen.

  en vwb Wilders, die hoeft van mij de bak niet in, wel een hap zeep om zijn mond te spoelen.

  1. toetssteen

   Omdat het woord deporteren helemaal nergens is gebruikt! Remigreren is niet hetzelfde als waar u op doelt.
   Overigens is Marokko een prachtig land, ook daar schiet u uw hetzerige doel voorbij.

 48. arie_jansz

  @bart

  Om de vraag van “wollt Ihr den totallen Krieg” die werd voorgelegd aan het publiek maar niet te gebruiken…is het ook
  bij popartiesten een veel gebruikte manier om het publiek me
  aanhang te bespelen door een “vraag” te stellen..

  De popartiest: “do you want more?”
  reactie publiek uitzinnig “yeaaaaaaaah. we want more, we want more”

  Wilders: “Minder Marokanen”
  reactie publiek uitzinnig “yeaaaaah, minder minder minder”

  In beide gevallen wordt er niet specifiek om een bepaald antwoord gevraagd, doch…het resultaat is natuurlijk allang bekend.

 49. JanvanEechoud

  Nee! Arie.
  “Laat de reaguurders hier gewoon eerlijk zijn dat ze er helemaal niks tegen hebben om alle criminele marokanen te deproteren
  naar bv. Marokko”.

  Daar heb ik wel wat op tegen. Slaat ook helemaal nergens op.
  Voor de rest zijn de Door Wilders genoemde maatregelen voor mij voldoende.
  Mvg.

 50. Jantje

  Het plan van Tim Engelbart om alle moslims te deporteren, vind ik zo gek nog niet.

 51. Seneca

  Hallo Tim,
  Ook gisteren ging je met je gedachtespinsels over Putin reeds de mist in en nu doe je het weer. Ik kan mij heel goed indenken dat 2.500.000 Nederlands GW achter de tralies wil zien. Dat is niet zo’n kunst. Ik vraag mij af hoeveel Nederlanders, het huidige kabinet met 1e en 2e kamer achter de tralies willen zien. Denk toch dat meer dan 2.500.000 Nederlanders dat graag willen zien.
  Terug naar je hersenspinsel: je redenatie dat GW recht van spreken heeft maar je noemt hem een malloot, is ronduit smerig en jou en DDS absoluut onwaardig. Ik zal wel gemodereerd worden, maar soit.

 52. Seneca

  @bart
  Ik begrijp uw stelling niet waar u schrijft: ‘Gezien de 2e WO is Nederland gevoelig voor dit soort uitspraken’. Waar is de gevoeligheid van de Nederlanders als er gescandeerd wordt: ‘Hamas. Hamas etc’. Waar blijft de gevoeligheid van van Bommel (SP) als hij dit hoort en later glashard ontkent dat hij dit gehoord zou hebben? Waar is de gevoeligheid van de Nederlanders als ISIS in den Haag loopt te brullen: ‘Dood aan de Joden’. Waar is de gevoeligheid van van Aartsen (VVD) als hij met droge ogen beweert dat er geen problemen in de Schilderswijk zijn? Met alle respect voor uw reactie, maar in mijn optiek klopt hier geen hout van.

 53. Noordermiede

  Dat onzindelijke PVV-bashen begint Goebbels-achtige trekjes te vertonen op DDS. @Tim mag van mij een voorbeeld nemen aan Anil Ramdos.

 54. Tosjacq

  Misschien is het wel goed om Tim voor het gerecht te slepen, daar hij onterecht beledigende uitspraken doet tegen Wilders en zijn kiezers 30 % dat is haat za`averij van de bovenste plank en tegen onze Hollandse mentaliteit want alleen echte Nederlanders kiezen voor Wilders en PVV, Tim is al net zo’n huichelaar als al die andere huichelende Politici en hun zakken vullende Asielbeleid

 55. yenko

  Terecht. De rechtstaat moet ingrijpen om een genocide te voorkomen.

  Wilders indoctrineert het volk met propaganda om mensenrechten schendingen te rechtvaardigen.

  yenko

  1. toetssteen

   @Yenko
   Welke genocide moet de rechtsstaat voorkomen? Volgens mij is de islamistische rechtsstaat genaamd IS perfect in staat om genocide te bedrijven.
   Oh, dat was niet uw bedoeling om dat aan te tippen, u ziet kamelen op het behang en een schending der mensenrechten.
   Ehhh, even de onnozelheid voorbij, waarom fulmineert u niet tegen de walgelijke lieden die kinderen de hoofden afsnijden? Waarom heeft u het over de boodschapper die waarschuwt en beticht hem van schenden van mensenrechten?

 56. Bes Tolen

  De Nederlandse overheid heeft het voor elkaar gekregen dat ook het bedrijfsleven bij voorrang immigranten de banen geeft. Dat zie je bij banken waar massale ontslagen zijn en er wel immigranten als nieuwe werknemers verschijnen. Dat lijkt een bureaucratische genocide.
  Overigens begrijp ik de studentenvakbond niet dat ze niet organiseert dat de studenten massaal tegen Bussemaker in opstand komen. Want die maakt geld vrij ten koste van de Nederlandse studenten om massaal buitenlandse studenten naar hier te halen. Bussemaker is toch al een ramp voor het land.

 57. DeKadt

  Geert Wilders kan 10-20-30 keer hebben gezegd dat criminele Marokkanen gewoon teruggestuurd kunnen worden nadat ze hun straf hebben uitgezeten en hun Nederlands paspoort ingenomen wordt, hij kan in verschillende interviews heel duidelijk uitgelegd hebben dat het om criminele overlastgevende Marokkanen ging, hij kan artikelen hierover geschreven hebben, speeches in het parlement hierover gegeven hebben, maar op de verkiezingsavond kan hij het 1 keer gehad hebben over alleen ‘Marokkanen’, en de horden ‘fatsoenlijken’ kunnen zich weer laveren in een zee van diepe verontwaardiging en grootste walging.

  Ik vrees dat het voorlopig niet meer goed gaat komen in Nederland. We glijden langzaam af naar politieke anarchie en dobberen maar wat rond om elkaar wat vliegen af te vangen. Het gaat nergens meer over. Maar de grenzen staan wagenwijd open, het islamisme blijft gewoon binnensluipen, de economie is kapot, de koopkracht is in duigen en het landsbestuur een circus geworden. Dit komt niet meer goed vrees ik. Zelfs als er aanslagen gaan komen zal het niet lukken dit verzande land weer uit dit moeras te trekken.

 58. janast

  Je hoeft alleen maar de reacties van de fans van Wilders hier te lezen ( sommige echt beledigend en zelfs walgelijk) om te constateren dat deze man echt een groot gevaar is voor onze samenleving. De ( linkse ) media, de ( linkse ) rechterlijke macht, ja iedereen heeft het gedaan behalve de grootste aanstichter van de enorme kloof in onze samenleving. Wilders verdient een stevige veroordeling voor het aanzetten tot haat en discriminatie

 59. jofele jood

  “onze samenleving.”

  Sorry hoor, maar jouw samenleving is niet die van mij, daar distantieer ik mij ver van!

  1. janast

   Kan mij niet ver genoeg zijn !

 60. splinks

  Doe alles voor een boze blik in de camera van wilders. hoeveel marokaanen al niet op de sp stemmen ^^ makes us yell more more

 61. Seneca

  Helaas! Ook Tim krijgt dus betaald uit een Haags dan wel Brussels potje om welgevallige teksten voor hen te schrijven. Dit kan niet bewezen worden maar het gekonkel van den Haag, Brussel en de ‘journalisten’ in Europa in ogenschouw nemend, verbaast het mij niet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.