Brekend nieuws: meisje zegt 'vieze Marokkaan'

Geen categoriedec 20 2014, 15:00
Bok op, vieze Marokkaan!
Het Algemeen Dagblad komt vandaag met brekend nieuws uit 'het land': één of ander meisje noemde één of ander ander meisje zomaar "vieze Marokkaan"! Het moet niet gekker worden!
De verslaggever bericht ademloos wat er precies gebeurd is:
De Utrechtse Nanne Speelman (22) dacht een goede daad te verrichten door achter iemand aan te rennen, die haar telefoon had laten liggen in de bus. Maar als zij het meisje probeert aan te spreken, krijgt ze op agressieve toon 'bok op, vieze Marokkaan' naar haar hoofd geslingerd. Verbouwereerd blijft Nanne achter, met de telefoon nog in haar hand. Ze geeft de iPhone aan de buschauffeur met de boodschap 'de telefoon maar aan zijn dochter te geven voor kerst'.
De 22-jarige studente, die overigens helemaal niet van Marokkaanse afkomst is en zich daardoor absoluut niet aangesproken hoeft te voelen, wist niet wat haar overkwam. Zoveel haat, duidelijk gedeeld door een groot gedeelte van het Nederlandse volk! "Ik was in shock en ook de buschauffeur schrok enorm."
Vervolgens plaatste ze een update op Facebook waarin ze de eigenares van de telefoon duidelijk maakt dat dit soort systematisch racisme niet op prijs wordt gesteld - niet door haar in ieder geval. "Als je dit leest, blond meisje met een jas zo lelijk als de woorden die uit je mond komen, jouw telefoon is gratis af te halen bij waar de buschauffeur hem dan ook gebracht heeft." Ze voegt eraan toe:

"Het kan zomaar zijn dat er nu een iPhone onder zijn kerstboom ligt, aangezien ik hem enigszins heb aangemoedigd je telefoon aan zijn dochter te geven."

Nu is het meisje van wie de telefoon is natuurlijk duidelijk een aso eersteklas en nog dom ook - als ze zich gewoon had gedragen had ze haar telefoon teruggehad zonder dat ze daar iets voor hoefde te doen zoals, zeg, teruggaan naar het busstation - maar op welke manier is dit in vredesnaam groot nieuws waar een landelijk dagblad aandacht aan moet besteden?
Meisje scheldt meisje uit voor vieze Marokkaan. Zo, zo, brrrrrekend nieuws!
What's next? Een gepassioneerd artikel over een Marokkaan die een autochtoon out of the blue uitscheldt voor "vieze kaaskop"?
Oh wacht, daar zal het AD natuurlijk geen aandacht aan besteden. Het doel van dit soort verhalen is immers om de Nederlandse samenleving neer te zetten als inherent racistisch. Hoe vaker ze stukken over dit soort schokkende gebeurtenissen kunnen publiceren, hoe beter: we moeten er namelijk van doordrongen zijn dat we een stel vuile racisten zijn die zich kapot moeten schamen voor hun cultuur, geschiedenis én hun heden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten