Een zalig kerstfeest met Volkert van der Graaf

Het is een grof schandaal dat die man inmiddels kan doen alsof er niks gebeurd is.

2014 was in meerdere opzichten geen topjaar. Mede debet aan die status als bescheiden rampjaar was het feit dat Volkert van der Graaf – moordenaar van Pim Fortuyn – werd vrijgelaten en de wereld mocht gaan verkennen. Moest hij als onderdeel van zijn vervroegde vrijlating aanvankelijk nog uit allerlei plaatsen wegblijven en een enkelband dragen, zo heeft Van der Graaf het inmiddels voor elkaar gekregen dat hij vrijwel overal weer mag komen en niet meer in real time in de gaten wordt gehouden om te voorkomen dat hij – ik noem maar een zijweg – ineens andere rechtse politici gaat doodschieten.

Er was echter nog één obstakel dat voorkwam dat Volkert als een normaal mens door het leven ging, en dat is dat hij gescheiden van zijn familie moest leven. Zijn vriendin en kind in Hardewijk (in nota bene de woning waar hij zelf nog woonde op de dag dat hij Fortuyn van het leven beroofde), maar hij zelf moet genoegen nemen met een stulpje in Apeldoorn. De burgemeester van Hardewijk gaf zijn woord dat de moordenaar zich nooit meer in zijn woonplaats zou vestigen.

Tevergeefs, zo blijkt nu:

Volkert van der G. viert kerst weer in de huiselijke gezelligheid in Harderwijk. Volgens bewoners van de oude Hanzestad is de moordenaar van Pim Fortuyn weer neergestreken in zijn oude woonplaats, waar hij zijn plan om de LPF-leider op 6 mei 2002 te doden smeedde.

Het is echt een gemiste kans van de Nederlandse rechtsstaat dat Volkert van der Graaf zich niet alleen buiten de gevangenismuren ophoudt, maar dat kennelijk nu ook nog eens in volledige vrijheid kan doen. En dat terwijl de dood van zijn slachtoffer nog elke dag gevoeld wordt in de politiek, zeker nu zijn zelfbenoemde politieke erfgenaam Wilders totaal ontspoord is.

Laten we een les trekken uit het luizenleventje wat Van der Graaf momenteel leidt. Laat 2015 het jaar worden van ferme straffen voor grote criminelen. Mensen zoals Van der Graaf mogen nooit meer een vreselijke daad verrichten, slechts een paar jaartjes brommen en daarna doen alsof er nooit iets gebeurd is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Kuifje

  De hetze ,gevoerd door de media en de politieke elite , tegen Pim Fortuyn heeft uiteindelijk geleid tot de moord op Pim door een linkse activist. Het juiste “klimaat” was geschapen voor de moord.

  En die media en politieke elite zal het hem niet moeilijk maken. Ze waren blij dat Pim Fortuyn door Volkert was “opgeruimd” al zullen ze dat natuurlijk nooit openlijk toegeven.

  Het zal mij niets verbazen als Volkert een dezer dagen in een praatprogramma verschijnt waarin het met sympathie en respect word geïnterviewd door de journalist.

 2. V.K.

  -Dit is dan weer een dikke middelvinger van de elite naar de bevolking.

 3. Beukman

  “Laat 2015 het jaar worden van ferme straffen voor grote criminelen. ”

  Ik kan IS aan iedereen aanbevelen.

  1. Tiemen_Veenstra

   Helemaal mee eens, Beukman! Het schijnt dat IS geen enkel probleem heeft met ‘minder Marokkanen’, want ze gaan nu al hun eigen aanhangers executeren. Ook het voltallige kabinet mag mij spoorslags naar Syrië afreizen, want dat is blijkbaar de enige manier om van stelletje criminelen af te komen….

 4. Antivenin

  De grote criminelen die verantwoordelijk zijn voor de huidige wantoestanden zitten allemaal op het pluche. Als we die bestraft willen zien, zullen we zelf het hakbijltje ter hand moeten nemen. Ziet iemand dat echt gebeuren?

  O, en Pim Fortuyn werd vermoord na een enorme hetze tegen hem in de media en in de politiek. Ik zie dezelfde soort hetze tegenwoordig weer tegen Geert Wilders, en eerlijk gezegd helaas ook op DDS. Geert Wilders ontspoord? Laat me niet lachen. Politici die 1,1 miljard takspoet naar dat stelletje oplichters in Brussel overmaken zonder tegen de belastingbetaler, inclusief de volksvertegenwoordigers, verantwoording te willen afleggen, dat noem ik pas ontspoord!

 5. D. G. Neree

  “De hetze ,gevoerd door de media en de politieke elite , tegen Pim Fortuyn heeft uiteindelijk geleid tot de moord op Pim door een linkse activist.”

  Als Wilders ooit iets overkomt, dan schaar ik Tim Engelbart onder degenen die datzelfde klimaat scheppen.

 6. Jasterke

  ik sluit mij voor de volle 100% bij het bovenstaande standpunt van D.G.Neree aan !

 7. L. Michielsen

  Ik wil vanaf nu niet meer reageren op de stukjes van Tim. Zijn uitspraken over Geert Wilders, die vrijwel altijd gelijk heeft (blijkt keer op keer) zijn kennelijk zo vervuld van haat tegen die man dat ik in Tim een haatzaaier eerste klas zie. Hopelijk zij veel reageerders het met mij eens.

  1. Staphylocoque

   Als de stukjes van Tim al haatzaaiend zijn, dan zou Geert Wilders wereldkampioen haatzaaien zijn. Dat is niet het geval, Geert Wilders gedraagt zich met enige regelmaat een beetje onfatsoenlijk, maar betreffende de islam heeft hij vaak gelijk.
   Het is jammer dat Wildersaanhangers geen kritiek op Wilders dulden en weigeren Wilders’ tekortkomingen te zien. Alle kritiek op Wilders is haat, dat is net zo krom als de politiek correcte gewoonte om islamkritiek weg te zetten als islamofobie.

 8. Gielah

  Wat is dit nu weer voor vaag ge*** !
  a. Wilders gedraagt niet een beetje onfatsoenlijk…. en vindt u van wél: dan staven met féiten, graag!
  b. Hij heeft niet vaak gelijk over de islam, maar altijd gelijk over de islam. Waar hij in dat opzicht géén gelijk heeft: féiten!
  c. Van al die mensen, die de PVV 30 zetels in de peilingen bezorgen, zou géén van hen milde of minder milde kritiek op meneer Wilders hebben? Lees eens een website met reageermogelijkheid…. dan komt u – als u lezen kunt – véle kritische opmerkingen tegen van aanhangers… maar omdat die mensen niemand anders hebben die tegen de EU en tegen de islam is… zullen ze desondanks God danken dat meneer Wilders bestaat, want zonder hém waren ze namelijk aan de politiek correcte wilde beesten overgeleverd.
  d. Ik heb nog nooit PVV-ers over ‘haat’ zien schrijven…. dat doen namelijk alleen linksen en islamieten.

  Mijn advies: schrijf niet zomaar iets om iets te schrijven te hebben.
  Bewijs wat u schrijft… of schrijf het niet.

  Op deze manier lijkt u wel een columnist!

  1. Staphylocoque

   “Ik heb nog nooit PVV-ers over ‘haat’ zien schrijven…. dat doen namelijk alleen linksen en islamieten.”

   U hebt de reactie van L. Michielsen zeker over het hoofd gezien?

   1. Staphylocoque

    Vervolg.

    a. Fatsoen is niet met feiten te staven.
    b. Ik ken niet alle uitspraken van Wilders over de islam, ik kan dus niet beoordelen of al zijn uitspraken waar zijn. Zodra je ‘altijd’ zegt is er vaak wel weer iemand die een vergeten voorbeeld uit de kast haalt om het tegendeel te bewijzen. Ik houd dus een slag om de arm.
    c. Ik heb op DDS nog nooit kritiek op Wilders gezien van Wildersaanhangers. Zodra een columnist ook maar enige kritiek heeft op Wilders reageren de PVV’ers zeer geïrriteerd. Maar misschien kunt u het goede voorbeeld geven en aangeven welke tekortkomingen van Wilders wel benoemd mogen worden?
    d. Zie vorige reactie.

    Mijn advies: reageer eens wat minder fel en zie niet in iedereen die kritiek heeft op Wilders een vijand.

 9. Cresto

  Een hufterige reactie van Beukman.
  Bepaald niet voor het eerst hier.

 10. ikwoudatiedereennadacht

  Van de op deze pagina te lezen namen is er maar één van een volkomen ontspoord persoon, en dat is Wilders zeker niet.
  Ik weet niet hoelang mijn reactie mag blijven staan, maar gisteren was mijn commentaar op de walgelijke column van Tim al heel snel verwijderd. Als je wel op anderen (vaak zelfs volkomen fout) commentaar levert, en je kan zelf geen commentaar verdragen, kun je maar het beste ander werk zoeken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.