Filmpje! Vrouw geschokt door boete, politie door rijgedrag

Geen categoriedec 16 2014, 15:00
Wegmisbruikers in actie.
Een hilarisch, en tegelijkertijd toch ook veelzeggend, videotje op Dumpert.nl. Een mevrouw wil wat tijd besparen en besluit om bij een stoplicht te keren. Het enige probleem? Dat mag niet. Het gevolg: de politie houdt de vrouw tegen en geeft haar een fikse boete.
Oh, oh, levensgevaarlijk enzo.
Op zich valt dat natuurlijk wel mee, maar goed, de wet is de wet. Zeker als je de verkeerspolitie achter je hebt rijden. Het gevolg: een boete van 140 euro. Tadaa, veel plezier, dokken maar. De staat kan uw geld namelijk erg goed gebruiken.
Wat hier zo vermakelijk aan is, vraagt u? Nou, ten eerste de schitterende, duffe reactie van de vrouw. Zo erg is het niet, maar ja, ach, ze moet de boete ongetwijfeld toch gewoon betalen, jammer dan. Tijd voor een bakje koffie.
Tegelijkertijd is de reactie van de agenten ook lachwekkend. Ze zitten heel rustig naast elkaar - ze lijken zich zelfs te vervelen - als de vrouw het keerverbod negeert. Oh ja, ze draait. Dat mag hier niet. Nee. Oke. Aanhouden maar. "Mooi he? Volgens mij staat hier een bordje dat ze niet mag keren. Kijk."
Maar ja, de camera is erbij en het is een beetje naar als je overkomt als één of andere muggezifter die het stiekem maar wat mooi vindt dat hij iemand op een foutje betrapt. Eén van de twee agenten realiseert zich dat en floept er opeens uit dat het "levensgevaarlijk" is wat de vrouw doet.
Ondertussen rijdt het andere verkeer rustig om haar heen, hoeft niemand opeens in de remmen te knijpen, wordt er totaal niet getoeterd (wat op paniek zou duiden), en gaat alles rustig zijn gangetje.
Oh, oh, wat gevaarlijk, wat nam ze een e-norm risico zeg. Nu maar hopen dat ze iedereen het voorval overleeft en er zonder schade uit te voren komt. Kielekiele.
Dat valt dus allemaal ontzettend mee. Daarom is het niet eens zo vreemd dat de vrouw - als ze uiteindelijk wordt aangehouden - niet bepaald vol adrenaline zit. Ze deed iets wat veel meer automobilisten regelmatig doen, zeker als ze haast hebben. Het mag officieel niet, maar laten we in godsnaam niet net doen alsof ze een waaghals eersteklas is die haar mede weggebruikers bijna de dood in rijdt.
Maar ja, de politie verliest hard aan krediet omdat men overal boetes voor uitdeelt, dus willen de agenten even duidelijk maken dat dit.echt.niet.kan. Wat liep mevrouw zogenaamd een risico's, manneman, nog mazzel dat er geen dodelijk ongeluk plaatsvond.
Lees verder op pagina 2: video's van aanzienlijk schokkender beelden van dashcams.
Qua schokkendheid viel de video van Wegmisbruikers dus nogal tegen, maar gelukkig maakte de aanwezige humor heel wat goed. Helaas staan er dashcam-beelden op het internet die net iets, uhm, erger zijn.
Zo, beste heren van de verkeerspolitie, kan het ook.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qmsQ-obL1Z4[/embed]
Ook deze (satirische) video is van een andere orde:
Misschien dat onze brave dienders die zich bezighouden met verkeersovertredingen een aantal van dit soort video's moeten zien zodat ze begrijpen wat écht levensgevaarlijk is en wat wel meevalt (en waar je alleen een boete voor geeft omdat het nu eenmaal niet mag).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten