Frans Timmermans wéér politicus van het jaar

franstimmermans
Foto: Frans Timmermans is 'snoeihard' en deed een half jaar lang helemaal niks omdat hij zijn zin niet kreeg. Dat zegt Ronald Plasterk vandaag in de Volkskrant. Foto: Wikimedia Commons

Ook het EenVandaag-publiek vindt Timermans de beste politicus van 2014. 

We mogen ergens wel blij zijn dat voormalig minister van Buitenlandse Zaken inmiddels flink aan het graaien is geslagen in Brussel, want als hij nog in Nederland was gebleven, had hij zomaar de nieuwe partijleider van de PvdA kunnen worden.

Ja, zo populair is Timmermans. Niet alleen de parlementair verslaggevers vinden Timmermans ge-wel-dig, de gemiddelde Nederlander blijkbaar ook. Of in ieder geval de 30.000 Nederlanders die hebben meegedaan aan de publieksverkiezing voor Politicus van het Jaar 2014 van EenVandaag:

Hij krijgt maar liefst 30 procent van de stemmen in de jaarlijkse verkiezing van EenVandaag. Nog nooit won een politicus de titel met zulke grote cijfers. Hij wordt geroemd om zijn bevlogenheid, empathisch vermogen en kennis van zaken en boven alles om zijn optreden na de MH17 ramp. Op de tweede plaats eindigt Geert Wilders (14%), Alexander Pechtold is derde (8%). Aan de verkiezing deden 30.000 mensen mee.

Zoals Tim Engelbart schreef over de eerste uitverkiezing van Timmermans tot politicus van het jaar (door de pers):

Frans Timmermans is vanmiddag bij Radio 1 uitgeroepen tot politicus van het jaar. De ultieme ijdeltuit die via zijn niet geheel terecht verkregen internationale bekendheid in de nasleep rond de ramp met  MH17 kon profiteren door de nummer twee te worden binnen de Europese Commissie, kan weer een extra prijs toevoegen aan zijn schoorsteenmantel.

De emotionele VN-speech naar aanleiding van het neerhalen van MH17 door pro-Russische militanten in Oost-Oekraïne heeft blijkbaar zoveel indruk gemaakt dat iedereen is vergeten wat voor ijdeltuit de man is.

Gelukkig zit hij nu in Brussel lekker bakken met belastinggeld te graaien in plaats van dat hij zich bemoeit met de Nederlandse politiek als potentieel PvdA-leider. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!