Jalta ontmaskert anti-Zwarte Piet-lobby als geldwolven

Net begonnen, maar de nieuwe site van Joshua Livestro weet nu al spijkers met koppen te slaan. Jalta legt bloot: anti-Zwarte Piet gaat gewoon over geld.

De nieuwe opiniesite Jalta is pas vier dagen oud, maar weet al spectaculair nieuws te maken alsof men al jaren bezig is. Een vanmiddag verschenen infographic op de website maakt duidelijk dat de vooraanstaande zwarte piethaters in Nederland helemaal niet zulke idealisten zijn. Sterker nog: hun enige doel met de campagne tegen zwarte piet is het veiligstellen van Nederlands belastinggeld voor eigen doeleinden. Via een wirwar aan allerlei belangenorganisaties pogen de cultuurmarxisten dit werkelijke streven te verbergen, maar slimme rechtse mensen houd je niet voor de gek:

Zo blijkt de protestbeweging “Kick out Zwarte Piet” op zichzelf een organisatie die zich alleen bezighoudt met zwarte piet, totdat men kijkt wie er achter deze façade schuilgaan: Quincy Gario, anti-slavernijbewegingen en zelfs de zogenaamde onafhankelijke onderzoekster Verene Sheperd blijkt via een adviserende rol op de achtergrond actief te zijn met de Nederlandse anti-Pietenbeweging.

De enige prominente actievoerder die niet in één of ander smoezelig web verbonden lijkt met allerlei graaiorganisaties is Perez Long Joy. Maar ondanks dat hij geen formele betrekkingen heeft bij één van de vele organisaties die de Nederlandse overheid en samenleving financieel willen kleden, ondersteunt hij hun doelen wel degelijk: hij wil dat de Nederlandse overheid miljarden (!) steekt in het subsidiëren van de Surinaamse gemeenschap.

Laat u dus niet bedotten. De tegenstanders van Zwarte Piet doen zich dus voor als koene strijders tegen racisme, onrecht, discriminatie en meer van die onfraaie zaken. Maar de waarheid is dat dit slechts een sideshow is. Waar het de Quincy Gario’s, Sunny Bergmannen en Perz Long Joys echt om draait is het leegvreten van de Nederlandse staatsruif.

Als dat geen stout gedrag is waarvoor je een roe in je schoen verdient, weet ik het ook niet meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Avander

  Laten we ze maar een herstelbetaling geven. Ik stel voor: 10.000.000.000 Euro onder aftrek van alle eerdere betalingen, subsidies en overdrachten van bezittingen al eerder gedaan en overgedragen.

 2. Avander

  Oja, en iedereen mag terug naar zijn thuisland. Moet wel een nieuw paspoort aanvragen, het Nederlandse komt te vervallen natuurlijk.

 3. toetssteen

  Mooi journalistiek werk! Het verbaast me overigens niet dat ze elkaar rug wassen met subsidiegeld.

 4. Beukman

  Randdebielen die de slavernij terugwillen, vreten ook uit de subsidieruif. Dus so what?

  (twitter:)
  “raufvaugel ‏@raufvaugel
  @JaltaNL ze haalden Ebola kunnen krijgen aks hun voorouders niet als slaaf gehaald waren,of helemaal niet geboren”

  Flauw overigens van Tim om te pooieren naar een link op een betaalsite. Heeft niks te maken met journalistiek.

 5. toetssteen

  @Beukman
  Krijg je ervan. Misschien dat je het straks wat helderder kunt poten.

 6. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Zielig hoor. Maar dat krijg je ervan als de hele anti-Zwarte Piet-beweging wordt ontmaskerd als een bende geldwolven. […]

 7. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] dat we nu wel een beetje klaar waren met de ‘discussie’ over Zwarte Piet, zeker na de ontmaskering van de geldwolven van de anti-Zwarte Pieten-lobby en het nieuws dat ze zich in Aruba een ongeluk lachen om de […]

 8. CNN verklaart oorlog aan Zwarte Piet – De Dagelijkse Standaard

  […] dus is hij maar meteen aan de slag gegaan. Niet geheel verrassend richt hij zich daarbij vooral op anti-Zwarte Piet-activisten die maar wat blij zijn dat ze eindelijk een sterke bondgenoot hebben gevonden die ons land […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.