Jalta ontmaskert anti-Zwarte Piet-lobby als geldwolven

gariopiet
Foto: Alper Çuğun / Flickr

Net begonnen, maar de nieuwe site van Joshua Livestro weet nu al spijkers met koppen te slaan. Jalta legt bloot: anti-Zwarte Piet gaat gewoon over geld.

De nieuwe opiniesite Jalta is pas vier dagen oud, maar weet al spectaculair nieuws te maken alsof men al jaren bezig is. Een vanmiddag verschenen infographic op de website maakt duidelijk dat de vooraanstaande zwarte piethaters in Nederland helemaal niet zulke idealisten zijn. Sterker nog: hun enige doel met de campagne tegen zwarte piet is het veiligstellen van Nederlands belastinggeld voor eigen doeleinden. Via een wirwar aan allerlei belangenorganisaties pogen de cultuurmarxisten dit werkelijke streven te verbergen, maar slimme rechtse mensen houd je niet voor de gek:

Zo blijkt de protestbeweging “Kick out Zwarte Piet” op zichzelf een organisatie die zich alleen bezighoudt met zwarte piet, totdat men kijkt wie er achter deze façade schuilgaan: Quincy Gario, anti-slavernijbewegingen en zelfs de zogenaamde onafhankelijke onderzoekster Verene Sheperd blijkt via een adviserende rol op de achtergrond actief te zijn met de Nederlandse anti-Pietenbeweging.

De enige prominente actievoerder die niet in één of ander smoezelig web verbonden lijkt met allerlei graaiorganisaties is Perez Long Joy. Maar ondanks dat hij geen formele betrekkingen heeft bij één van de vele organisaties die de Nederlandse overheid en samenleving financieel willen kleden, ondersteunt hij hun doelen wel degelijk: hij wil dat de Nederlandse overheid miljarden (!) steekt in het subsidiëren van de Surinaamse gemeenschap.

Laat u dus niet bedotten. De tegenstanders van Zwarte Piet doen zich dus voor als koene strijders tegen racisme, onrecht, discriminatie en meer van die onfraaie zaken. Maar de waarheid is dat dit slechts een sideshow is. Waar het de Quincy Gario’s, Sunny Bergmannen en Perz Long Joys echt om draait is het leegvreten van de Nederlandse staatsruif.

Als dat geen stout gedrag is waarvoor je een roe in je schoen verdient, weet ik het ook niet meer.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!