Laffe Mocro-gangsters duiken onder

Normaal gesproken zou je hopen dat het geweld daarmee ten einde komt, maar het tegendeel is helaas waar. Blijkbaar hebben de criminele kopstukken hun voetsoldaten opdracht gegeven om gewoon door te gaan waar ze mee bezig waren, alleen dan zonder dat zich achter hun bazen kunnen verstoppen. Wel zo prettig voor die laatsten, natuurlijk; iemand anders laten vermoorden is prima, maar oh wee als je zelf mogelijk de pineut wordt. Dat moet je als wannabe gangster die te veel hiphop-muziekvideo’s heeft gezien natuurlijk niet willen.

Tupac en Biggy Smalls nabootsen is hartstikke leuk zolang anders levens op het spel staan, maar als het vizier op jouw wordt gericht kun je maar één ding doen in de ogen van deze laffe straatvechters: met de staart tussen de poten vluchten.

Aalberg:

“We zien in het veld dat dit [red.: het geweld] gewoon doorgaat.”

De vraag is dan natuurlijk of de voetsoldaten in kwestie – oftewel, de losers van het criminele milieu – dit op eigen houtje doen of dat ze daar opdracht toe hebben gekregen van hun gangsterleiders? Aangezien de georganiseerde misdaad niet bepaald georganiseerd zou zijn als het eerste het geval was laat het antwoord zich vrij gemakkelijk raden.

Is er dan helemaal geen licht te zijn aan het einde van de tunnel? Nou, misschien toch wél. Zelfs Aalberg lijkt namelijk te begrijpen dat de autoriteiten nu eindelijk moeten ingrijpen en verder bloedvergieten moeten voorkomen:

“We zien dat een aantal anderen toch gewoon doorgaan, bang zijn. En we moeten stoppen dat er uit angst het volgende geweldsmiddel wordt ingezet.”

Mooi gezegd, maar ik heb wel meteen een vraag voor meneer Aalberg: wat denkt u hier aan te doen? Heeft u al een plan ontwikkeld om het geweld tegen te gaan? Hoeveel criminelen bent u van plan te arresteren in de komende dagen? Denkt u dat de onderwereld de orde uiteindelijk zelf herstelt of dat het echt van u moet komen? En wat doet u er eigenlijk aan om de topcriminelen die zich nu in het buitenland verstoppen toch nog te arresteren? Wordt er samengewerkt met internationale bondgenoten? Hoe kan het dat u niet weet waar zij zich bevinden? Zijn de relaties met de landen waar deze figuren naartoe trekken dan zo slecht?

Het merkwaardigste aan dit verhaal is dat de Tweede Kamer niets van zich laat horen over deze zorgwekkende ontwikkelingen. Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven moeten onderhand toch echt op het matje geroepen worden om tekst en uitleg te geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. joga

  Ha,ha,ha Teeven en Opstelten, de grootste schijters van Nederland, die bij het woord Mocro al een wereldrecord op de 100m wegrennen zouden vestigen als eersten onder de 8.00 sec. Die lafaards acht ik in staat dat ze de afgelopen weken de weggevluchte bazen persoonlijk hebben ingeseind met de woorden: “Je hebt ’t niet van mij hoor”

 2. aquarius

  Ja het oude spreekwoord ” beter blode Jan dan dode Jan ” doet nog altijd opgeld .
  En ik geef ze geen ongelijk .

 3. W.H.J. Reiss

  Alweer zo’n bar slecht artikel. Het is geen Maffia er zijn geen voetsoldaten en waarom is de politie hieraan schuldig en wat en waarom moeten zij hier tegen doen ? Maffia is georganiseerd, dit zijn Mocrodebielen met weinig hersens. Hetgeen nu aan de gang is dat is al tijden geleden voorspeld. Jeugdig Marokkaans krapuul worden de nieuwe criminelen. En er staat ons nog veel meer te wachten dank zij de Allochtonenkrapuulpartij ! Wen er maar aan, dit is pas het begin. Het grote doden van Nederlanders zal ook weldra beginnen !

 4. Daniel

  De politie doet niets, de regering is een stelletje malloten, de rechtelijke macht is een slap zooitje, de tweede kamer is een crapuul (uitgezonderd Geert). Waar moet dat heen?
  Michael van Galien, DDS en Jalta kunnen ons nog redden.
  Overal is ophef over. ‘Ophef’ is sterk aan inflatie onderhevig. Vroeger was er pas ophef als het kabinet viel nadat de MP in bed was aangetroffen met drie travestieten en een herdershond – en dan nóg was het pas het laatste Journaal-item en haalden de meeste mensen er hun schouders over op. Nu is er elke dag ‘ophef’, meestal om niks. Drie twittergekkies die wat roepen over het weer: ‘Ophef over het weer’. Vier retweets over een uitspraak bij DWDD: ‘Ophef over uitspraak bij DWDD’.

 5. Epimenides

  En verdomme Harry Mens op een dodenlijst en onmiddellijk bescherming, het moet……
  Oh wacht….
  Nee maar, toen Pim Fortuyn beschermd moest worden was er nergens een stuiver beschikbaar.
  Geert Wilders z’n bescherming moet afgeschaft worden, en een makelaar wiens zaakjes een uur in de wind stinken krijgt zomaar, ad hoc, stante pede, onmiddellijk en direct bescherming.
  Ivo, oude seniele man gaat asjeblief naar huis en kom niet terug.

  1. Daniel

   Wie zegt dat de bescherming van Geert Wilders afgeschaft moet worden? Namen en rugnummers graag.

   1. Epimenides

    @ Daniel

    Kom eens onder je steen vandaan.

    1. Daniel

     Dit is typisch een reaguurders reactie als men het van horen zeggen heeft. Ik schat de mensen die reagen op DDS eigenlijk wat hoger in. De breder georiënteerde medemens is toch tot een betere reactie in staat dan ‘Kom eens onder je steen vandaan’.
     Mijn vraag is duidelijk….: van wie komt de informatie dat men de beveiliging van Geert Wilders wil afschaffen. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we elkaar alleen maar de maat nemen onder het motto ‘iedereen die een andere mening heeft is een linksmensch. Toch?
     Dit schreef een linksgutmensch in de NRC:

     ‘Nog even een laatste berichtje de wereld in, voor de telefoon vanavond als beloofd op stil gaat. ‘Is @quinsyg al geliquideerd? Een anoniem graf met worst in zijn reet zou een prima einde zijn voor die piemelzuiger.’ Even twijfel je of piemelzuiger wel het beste woord is. Misschien is kontenlikker beter. Maar nee, dat dekt de lading niet helemaal: vrouwenbillen kun je ook rimmen.

     In wat voor een ‘KLOTTE’ land vol ‘narcistische bounty’s’ groeien je dochters nu op ‘waarin alles maar door onze strot gedauwd word’? Ze houden ‘trauma’s over aan een kinderfeest’. Eén of andere ‘linkse gutmensch hondenkrant’ schreef dat Nederland bij de gelukkigste landen hoort. Niet lang meer: ‘Over 10 jaar woon ik gewoon in een heel ander land dan waar ik ooit in geboren ben. Geen Zwarte Piet, geen vuurwerk, geen hagelslag. Bizar.’

     Daar kan ik als rechts-liberaal hartelijk om lachen, natuurlijk is dat cynisch bedoeld, maar het is wel leuk.
     We kunnen ook communiceren met elkaar en niet alleen maar vliegen afvangen en de maat nemen.
     Hartelijke groet, Daniel

 6. NemTudom

  Waarom zijn deze gangsters laf? Het zijn vaak de zelfde personen die in Gaza de scepter zwaaien. En deze personen krijgen 5,4 miljard overbrugging en wat er verder gedoneerd wordt. Voor het zelfde zitten ze daar al en lachen zich slap bij de waterpijp slurpende roes.

 7. Ruud562

  Ons rechtssysteem is zo verrot als maar kan. Criminelen hebben en krijgen meer rechten en vrijheden dan wenselijk is. Dankzij door de politiek bedachte wetgeving, dus wat nog inbreng Tweede Kamer? Criminelen met een dubbel paspoort weten zich bijvoorbeeld ongeschonden te vestigen in het land van herkomst. Met een Nederlandse politie achterlatend die het voor het nakijken heeft. Ja, Geert Wilders heeft dit allemaal voorzien, net als zijn voorgangers Jan Maat en Pim Fortuin. Maar ja, men bleef en blijft liever tot in het absurde politiek correct en steekt liever de kop diep, diep in het zand!

 8. norton650ss

  Onze totale Nederlandse top doet mee,criminelen smeren hem,Rutte en Pechtold zweren samen met de financiële top,maar ja onze fantastische koningin smeerde hem ook [2e wereldoorlog
  en prins bernhard[waarom met hoofdletters],is weggekomen met belastingontduiking[LOCKHEAD],slechts een van zijn vele vergrijpen

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.