Links over Holman: ‘Ze moeten hem martelen!’

Case in point, zie deze tolerante, geduldige, nette tweet van Twitter-gebruiker Tjerk Muller. Deze man, die niet in martelen zegt te geloven, heeft er geen enkel probleem mee om een uitzondering te maken voor Holman. Niet omdat die een terroristische aanslag wil plegen of omdat hij contacten onderhoudt met topterroristen, maar omdat hij er een onwelgevallige mening op nahoudt.

Tjerk is niet de enige linksmensch die Holman van alles en nog wat toewenst. Ene Jos Spaansen vindt misschien dat hem martelen wat ver gaat, maar hoopt wel dat Holman binnenkort werkloos wordt. Zet ‘m maar aan de kant! Weg met die vervelende ‘andere’ meningen!

Triest, maar het wordt vervolgens nog sneuer. Twitteraar Mihai Martoiu Ticu beschuldigt Holman namelijk meteen maar even van racisme. Hoe hij de verbinding legt tussen het legaliseren van martelen en racisme is mij een raadsel, maar blijkbaar vindt hij het zelf volstrekt logisch klinken.

Vervolgens concludeert een al even progressieve Twitter-gebruiker die anoniem wil blijven (wat ik ook zou willen als ik dit soort idiote tweets de ether in slingerde) dat Holman wel een fascist moet zijn:

Duidelijker kun je het niet maken dat links Nederland helemaal de weg kwijt is. Terroristen zijn zielig en moeten 24/7 geknuffeld worden, havikachtige columnisten moeten dood worden gemarteld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. Ongemakkelijk

  Mensen voor wie de Tweede Wereldoorlog nog een realiteit is, weten dat er vreselijke dingen kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld dat een arts, bij behandeling somseen keus moet maken tussen gewonden die nog kunnen vechten en zij die dodelijk zijn gewond. Dergelijke dilemma’s kan links zich niet voorstellen, de lieverds. Zo ook je leven geven voor het vaderland, tot veertig jaar geleden een heel normaal besef. Links beseft zich niet dat je tegenover mensen die hoofden afsnijden best agressief mag zijn. Moet misschien.
  Het ergste van links is de agressie tegen andersdenkenden, zoals hierboven beschreven, die duidt op een domheid en gebrek aan zelfinzicht.

 2. nedroi

  Ik herinner me verschillende politie series waarin de ontvoerder gepakt was maar niet wou vertellen waar het kind was… Zal je kind maar wezen en dan met droge ogen zeggen dat je tegen martelen bent.. Ik niet in ieder geval.

 3. joga

  We worden al jaren lang dag in dag uit geestelijk en financieel gemarteld door deze linksgekkies- lezers van de linkse MSM(oh, sorry pleonasme) en ze hebben nog steeds niet in de gaten,dat ze zichzelf tot de grond toe afbranden, hè Spekman en Samsom. Ik laat ze daarom maar mooi heen doen tot de wal het schip keert op 13 maart a.s. als try-out voor de daarop volgende 2e kamer-verkiezingen.

 4. Maaike

  Een knap staaltje van ‘alles over een kam scheren’ beste Van der Galien

  1. Theo345

   Ja, alleen de kop, Maaike.
   Het artikel vind ik zeer to-the-point.

   1. Maaike

    Van der Galien komt met een kop en de ‘bewijzen’ voor die stelling onderbouwt hij met een paar twitterberichten. Daarmee overtuig je mij niet dat ‘links’ vindt dat Holman moet worden gemarteld.

 5. Beukman

  Wat deze twitteraars tussen de regels hebben duidelijk gemaakt, is dat Holman maar wat lult. Martelen is *niet* de geeigende manier om informatie te krijgen van je slachtoffer, daar deze geneigd zal zijn om het wenselijke antwoord te geven. De CIA wist dit verdomde goed, sterker nog: in de eigen vroegere rapporten werd dit al opgemerkt. Wellicht was deze kennis gebaseerd op de opgedane ervaringen van Americaanse krijgsgevangenen, die tijdens de Koreaanse oorlog werden gemarteld door China of door Noord-Korea. De volstrekt invoelbare strategie van deze gevangenen was om precies te zeggen wat de ondervragers wilden horen. Juist: om er maar zo snel mogelijk vanaf te zijn.
  Een gevangene die wordt blootgesteld aan “radicale onzekerheid” slaat door, is de moderne communis opinio. De brandende vraag is dus: waarom bewandelde de CIA deze heilloze weg, als ze zelf drommels goed wist dat martelen op zijn best valse informatie oplevert? Ik vrees dat het antwoord hierop zo pijnlijk is, niet voor de CIA maar voor de mens, dat iedereen het maar voor zichzelf moet formuleren.
  Holman ondertussen heeft zijn faam weer bevestigd als provinciaalse Amsterdammer die net dat beetje tekort komt om dingen vanaf een afstand te kunnen bezien.

  1. Maaike

   Dat ben ik niet helemaal met je eens Beukman. Holman brengt het klein (zijn ouders) om een groot dillemma te schetsen. Jammer genoeg wordt de column uit z’n verband gerukt door Van der Galien en een handjevol twitteraars.

 6. peterdeRuyter

  Beukman en Maaike komen altijd braaf saampies, als duo politiek correcte zombies. Loopt wel erg in het oog deze flauwe orkestratie. Wordt eens een keer volwassen.

  1. Maaike

   Altijd, PeterdeRuyter? O sorry, ik was vergeten dat hier door het groot gedeelte van de reageerders in complotten wordt gedacht.

 7. V.K.

  –Holman zijn ouders zijn blijkbaar zinloos gemarteld door een stel ideologen in het kamp,politiek gevangenen.Het lijkt me niet dat zijn ouders zijn gemarteld om snel actuele waardevolle informatie naar boven te krijgen.Dat deze ouders wel weten hoe effectief martelen kan zijn om bijvoorbeeld levensreddende informatie naar boven te krijgen, dat lijkt me wel duidelijk.

  -Na ja, progressief NL heeft er weer eens geen moeite mee om mensen te martelen welke niet voldoen aan hun ideologische wereldbeeld. Daarom zijn Che, Mao, etc figuren waar je nog steeds mee wegkomt in het westen.

 8. anna67

  Die Mihai Ticu is een geweldige drammer en verontwaardigde gefrustreerde lijntrekker. Ik “ken” hem nog van lang geleden van de Volkskrant bloggen. Nooit to the point.

  En kom niet aan Theodoor, dan kom je aan mij. Ik mis geen radio uitzending van hem en hij heeft altijd goeie gasten.

 9. Kuifje

  Dat verhoor programma van de CIA is geen “martelen”.

  Het is als “martelen” bestempeld door de tegenstanders van dit programma om het zo negatief mogelijk neer te zetten en zoveel mogelijk weerstand tegen dit verhoor programma op te roepen.

  De harde verhoormethoden zijn toegepast op Amerikaanse soldaten om het te testen en juristen die bij de programma’s waren betrokken hebben vastgesteld dat het legaal geen martelen is.

  De harde verhoormethoden zijn selectief toegepast op een aantal belangrijke leiders van Al Qaida om zo informatie los te krijgen en mensenlevens te redden. En deze harde verhoormethoden hebben ook veel mensenlevens gered en men kon met de verkregen informatie belangrijke Al Qaida leiders uitschakelen.
  http://www.wsj.com/articles/cia-interrogations-saved-lives-1418142644

  Na 9/11 waarbij 3000 duizend burgers omkwamen werden er meer grote aanslagen verwacht en heeft men maatregelen moeten nemen om verdere aanslagen te voorkomen.

  Zowel Republieken als Democraten hebben ingestemd met deze harde verhoormethoden.
  http://www.washingtonpost.com/opinions/todays-cia-critics-once-urged-the-agency-to-do-anything-to-fight-al-qaeda/2014/12/05/ac418da2-7bda-11e4-84d4-7c896b90abdc_story.html

  Wat in het eenzijdig rapport van de Democratische Senaat leden staat was als bekend en daarom was het uitbrengen van het rapport onnodig.
  http://www.nationalreview.com/article/394602/feinstein-report-going-cost-us-andrew-c-mccarthy

  En nog even dit over de tegenstanders waar we mee te maken hebben.

  As US tears itself apart over torture of terrorists, let’s just remember who we’re up against: ISIS throws man off roof to his death for being gay
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2868419/Thrown-roof-gay-ISIS-release-chilling-new-images-brutal-execution-man-guilty-sodomy.html#ixzz3LVtloIW3

 10. Seneca

  Wat ik zo uitermate goed verwoord van Nedroi vindt is het feit dat hij het in het persoonlijke vlak trekt. Dat is in mijn optiek de enige maatstaf. Als het jou persoonlijk raakt, dan mag je niet, neen dan moet men zich daartegen met alle middelen verzetten. Zowel Maaike als Beukman denken niet in die richting. Ik vraag zowel aan Maaike en Beukman (hoewel ik beide reacties abject vind en zij geen aandacht zouden mogen krijgen) het volgende: U bent met elkaar getrouwd en dit huwelijk heeft vrucht gedragen en drie kinderen gekregen. Als goed linkse gutmenschen heeft dit echtpaar iets te verteren en dit heeft de aandacht van criminelen getrokken. Een uwer kinderen wordt gekidnapt en u heeft 48 uur de tijd om aan de wensen van de kidnappers tegemoet te komen. Dan weet Beukman één der kidnappers te pakken en hij heeft nog maar 8 uur over om het kind te redden. De crimineel weigert te zeggen waar het kind zich bevindt. Wat doet u Beukman en Maaike? Legt u zich bij het feit neer dat ook deze crimineel ‘rechten’ heeft of snijdt u zijn darmen uit zijn buik om hem te laten spreken? Wijsheid in uw beslissing!

 11. Beukman

  @ Maaike
  Ik had me inderdaad alleen gebaseerd op de quote van Michael; heb nu de hele column gelezen. Ik vind dat Holman (weer eens) een denkfout maakt. “De staat heeft het primaat van het gebruik van geweld. Als je in een oorlog mag doden, mag je ook martelen. Het is een wapen.”
  Als het zo simpel lag, was het gebruik van gifgas in oorlogstijd ook toegestaan. Was verkrachting van vrouwen toegestaan. Was het inzetten van burgers als menselijk schild toegestaan. Allemaal wapens.
  Oorlog voeren impliceert wetteloosheid noch barbarij. Holman lijkt dat niet te snappen.

  1. Maaike

   Aan het einde van de column van Holman schrijft hij inderdaad ‘Mag een staat opdracht geven tot martelen?De staat heeft het primaat van het geweld. Als je mag doden, mag je ook martelen. Het is een wapen. Hadden we mogen of moeten martelen om Auschwitz tegen te houden.’ Ik lees dat, door het voorafgaande, als een vraagstelling (om verder te discusseren). Of is dat een conclusie?

 12. Beukman

  @ Seneca
  Het hele principe van het recht is nu juist dat het een uitweg is uit de willekeur waar het persoonlijke per definite toe leidt. Heel goed mogelijk dat ik in jouw nogal wrakke vergelijking iemand zou martelen om het leven van mijn kind te redden. Ook goed mogelijk dat ik iemand die met zijn poten aan mijn kinderen kwam, dood zou slaan. Dat betekent echter nog niet dat dit zo maar moet kunnen, en dat ik daar niet voor zou moeten worden veroordeeld.
  Lincoln schreef zijn beroemde woorden inmiddels 150 jaar geleden:
  “Necessity does not admit of Cruelty.”
  Daar is de Code of Military Conduct uit voortgekomen, die martelen verbiedt. Moeten landen die zichzelf beschaafd noemen weer terug naar vóór die tijd?
  Enfin. Dat je een paar dingen door elkaar haalt, blijkt ook uit je halve oproep om Maaike en mij geen aandacht te geven *omdat* je onze reacties “abject” vindt. Nogal aanmatigend, Seneca.

 13. Seneca

  @Beukman
  U spreekt over recht. Het recht staat aan de kant van de heerser en dat is de natuur (waar ook wij deel van uitmaken). Vreemd dat de crimineel dan wel de terrorist, altijd een beroep doet op het recht terwijl datzelfde recht niet van toepassing zou zijn op het recht van de gedupeerde. Voorbeeld: Nederlandse rechtspraak die veel begrip heeft voor het recht van de crimineel/terrorist maar het recht van de gedupeerde wordt stelselmatig genegeerd. U noemt mij aanmatigend terwijl dat juist mijn mening is over de reacties van uzelf en Maaike. Ik wilde dit niet benoemen maar daar u erover begint…..

 14. Beukman

  Vrouwe Justitia draagt niet voor niets een blinddoek, Seneca. Als martelen bij wet verboden is, dan zou het wel erg inconsequent zijn om in bepaalde gevallen de strafbaarstelling te verwijderen.

 15. Hilterman

  Door mensen te martelen krijg je nooit de informatie waar je op uit bent.
  Dat is inmiddels wetenschappelijk vastgesteld. Er zijn goede technieken bekent waarmee de ondervraagde niet onder druk gezet wordt en toch prijsgeeft wat hij weet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.