Met Kerst, een bedankje aan christenen

Geen categoriedec 24 2014, 14:12
Laten we eens eens stilstaan bij de positieve bijdragen van christenen aan onze samenleving.
Omdat veruit de meeste journalisten niets ophebben met het christelijk geloof, zijn de meeste verhalen die zij erover maken negatief. Terwijl je rond Ramadan geen krant kunt openslaan zonder daarin begripvolle reportages aan te treffen over hoe moslims het Suikerfeest beleven, zul je met Kerst nooit eens een verslag zien van een normaal christelijk gezin dat een kerk bezoekt om daar de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God, te herdenken.
Nee, als christenen in het nieuws komen, gaat het meestal over misbruikschandalen in de Rooms-Katholieke Kerk, ouders die hun kinderen niet willen inenten of over homo's die het o zo moeilijk hebben in streng-reformatorische kringen.
Daarom nu, met Kerst voor de deur, eens een positief stukje over christenen. Zo geven ze bijvoorbeeld veel meer geld aan goede doelen dan ongelovige Nederlanders doen, zo blijkt uit onderzoek van Necker van Naem.

Ruim de helft van de personen die kerst viert om de geboorte van Jezus te herdenken, zegt minstens 250 euro aan goede doelen te geven. Landelijk maakt zeventien procent eenzelfde bedrag over.

In het christelijke Urk wordt elk jaar binnen een paar uur tijd zo 100.000 euro opgehaald voor een goed doel.
Eerder bleek al dat kerkgangers veel meer aan vrijwilligerswerk doen dan andere Nederlanders. Bovendien hebben ze ook minder vaak een uitkering. In een christelijke gemeente als Staphorst zitten ruim drie keer zo weinig mensen in de bijstand als het landelijk gemiddelde.
Daarom, een dag voor Kerst, eens een pluim voor christelijke Nederlanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten