Moszkowicz meldt zich: Volkskrant-verhaal Wilders’ kosten is broodje aap

Probeerde Wilders nu wel of niet via het Presidium de belastingbetaler voor 600.000 euro een poot uit te draaien? Zijn advocaat van destijds, Moszkowicz, ontkent.

In het getouwtrek rond de vermeende bij de Tweede Kamer gedeclareerde 600.000 euro meldt zich een volgende betrokkene. Het gaat om de zogenaamd begunstigde van dit alles: de inmiddels van het tableau geschrapte Bram Moszkowicz:

Het verhaal dat PVV-leider Geert Wilders 5 tot 6 ton aan advocaatkosten heeft proberen te declareren bij de Tweede Kamer klopt ‘van geen kant’. Dat stelt de gewezen raadsman Bram Moszkowicz.

Volgens Moszkowicz heeft hij “aanzienlijk minder” in rekening gebracht, dan de half miljoen euro die De Volkskrant vanochtend op basis van Haagse bronnen meldde. “Met inachtneming van mijn beroepsgeheim: het bedrag komt nog niet eens in de buurt van wat ik heb ingediend.”

Persoonlijk ben ik ook niet te beroerd om het slechtste van Wilders te denken, maar met dit specifieke geval wil ik niet zonder meer meegaan. Andere media hebben het verhaal namelijk niet bevestigd en nemen er juist enige afstand van:

Daarnaast zou het voor Wilders en Bosma natuurlijk een uitermate domme strategie zijn om te gaan liegen over iets waarbij ze uiteindelijk waarschijnlijk wel ontmaskerd zouden worden. Vertrouwen is politiek kapitaal, en Wilders weet dat hij dat niet moet verspillen. Toen genante zaken over fractieleden werden gepubliceerd in 2010 en 2011, heeft hij het ze ook gewoon laten erkennen. De vlucht naar voren! Door iets te ontkennen terwijl dat duidelijk wél gebeurd is, laat je journalisten zich alleen maar meer vastbijten in de materie.

Nee: voor 100% zeker weet ik het dus niet, maar als ik om geld moest wedden zou ik er inderdaad op inzetten dat Geert Wilders (en nu dus ook Bram Moszkowicz de waarheid spreken: er is dus nooit geprobeerd om €600.000 te declareren bij de belastingbetaler door een bonnetje voor de proceskosten in te leveren bij het presidium van de Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

94 reacties

 1. Freek

  Het is een beetje de omgekeerde wereld, hij werd op kosten gejaagd door het proces en al zou hij deze proberen vergoed te krijgen dan is daar regelgeving voor die het goed of af zou keuren.

  Echter nu wordt een verwijt aan hem gedaan gebaseerd op anonieme bronnen en zonder aanvullend materiaal (bv verwijzing naar documenten) waar hij zich nu moet tegen “verdedigen” ? Bewijslast ligt toch bij degene die het statement doet?

  Zoals elders al op deze site gepost door toetssteen de presidium besluiten uit 2013: http://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/field_uploads/Besluitenlijst%20Presidium%202013_tcm181-238996.pdf

  Hier is ook niets in terug te vinden, ook in 2014 niet. http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/presidium/besluiten

 2. Joop Klepzijkert

  Als je in het geval van Wilders vrijgesproken wordt van rechtsvervolging, zal de verliezende partij de rechtzaak moeten betalen. Dus is het 100 procent een broodje aap verhaal om Wilders te beschadigen. Tim zou nu moeten weten dat al de partijen die tegen Wilders zijn, ook tegen de democratie zijn.

 3. Gielah

  Ik snap trouwens niet dat ook maar één verstandig persoon dat stomme zwartmaakverhaal … het tig-ste stomme zwartmaakverhaal… ook maar een béétje serieus heeft kunnen nemen.

  Liegende kranten en journalisten, vervult van afkeer van de waarheidsspreker Geert Wilders, veranderen écht niet plotseling, hoor!
  Dat zijn net fretten… die blijven loeren op een kans om ( nog meer) te beschadigen.

  Iedere goede boom brengt goede vruchten voort.
  Die boom kan niet anders.
  iedere slechte boom brengt slechte vruchten voort.
  Zo’n boom kan niet anders… al zou die het proberen.

  Een almaar liegende pers, zoals we hier in Nederland hebben, brengt énkel maar smaad en hoon en verdachtmaking voort…. na een periode van relatieve rust… húp…. daar proberen ze het weer en vliegen de vileine aantijgingen ons opnieuw om de oren.
  Slechte boom… slechte vruchten.

  Ik weet niet of de dames en heren journalisten alreeds verpest en niet-objectief van hun opleidingsinstituten afkomen ( er zijn weleens reageerders geweest met een zoon of dochter aan zo’n opleiding… die geschokt vertelden over de indoctrinatie van de studenten daar), of dat de hoofdredacteuren de sollicitanten al in een bepaald stramien dwingen.
  Ik was zelf ook een tijdje journalist, begin 60-er jaren.. bij Dagblad de Rotterdammer, later opgegaan in Trouw.. en bij ons op de redactie was het bepaald NIET koekoek-éénzang, maar had je echte persoonlijkheden, die voor niemand inbonden…
  maar nu lijken alle kranten op elkaar en verkondigt men een soort éénheidsmening.. een politiek-correct evangelie… en waar mensen nu eenmaal zó verschillend geschapen zijn, KAN dat natuurlijk al niet kloppen… al die neuzen dezelfde kant uit.
  Dat schreeuwt: staatsdictatuur… indoctrinatie… dwang… Pravda!

  Zelfs websites, hoe klein en onbelangrijk ook, komen met de regelmaat van de klok met zo’n Wilders-verdachtmakend artikeltje.
  Daarmee blijft men ‘erbij horen’.
  Daarmee vermijdt men als besmet en melaats bezien te worden door de gehoorzame MSM-hoofdstroom.

  Ieder van die pers-mensen heeft wel degelijk opgemerkt wat er gebeurt als je eerlijk en waarheidsgetrouw blijft: bijvoorbeeld aan de gerenommeerde arabist Hans Jansen.
  Toen die maar bleef weigeren om mee te huilen met de wolven in het bos… en koppig de waarheid bleef uitdragen… want deze man is een kenner en weet wat hij weet…
  werd hij nergens meer gevraagd bij radio en televisie en in de kranten.

  In zijn plaats bevroeg men voortaan -en nog steeds- door islamitische landen betaalde arabisten!
  Bij een béétje journalist zouden dan natuurlijk alle waarschuwingsseinen op rood springen… en die zou niet geïnteresseerd zijn in verhaaltjes van lakeien van de wereldislam en pássen voor zulke zinloze interviewtjes… maar de jongens en meisjes van ónze pers vloeien over van vriendelijkheid en instemming, als er weer eens zo’n Maurits Berger-achtig figuur ( er zijn er meerderen) in hun programma is gevraagd.

  Wat mij aangaat: ik vertrouw helemaal niemand die regelmatig meedoet aan het verdachtmaken van meneer Wilders.
  Zo iemand heeft namelijk geen liefde voor de waarheid, is karakterologisch méér dan zwak en is als zodanig ongeschikt voor zijn taak en een schande voor zijn beroep.

  1. Sjonny

   Heeft Wilders al excuus aangeboden voor de leugens over de shariadriehoek in de Schilderwijk? Ik denk dat deze leugenaar dat nooit zal doen.

   1. Kuifje

    Welke leugens heeft Geert Wilders dan verteld over de Sharia driehoek?

    Berichten Trouw waren nep, maar shariawijk niet
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/12/berichten-trouw-waren-nep-maar-shariawijk-niet/

    Moslimfundamentalisme in West-Europa geen marginaal fenomeen
    http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/13/moslimfundamentalisme-in-west-europa-geen-marginaal-fenomeen/

    Cijfers! Hoe zeldzaam is moslimfundamentalisme?
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/nederland_scoort_weer_lekker_op_de_haatmeter.html

   2. Limburgse Kuifje

    Welke leugens Sjonny? Wie iets beweert moet het ook bewijzen. Ik wacht geduldig af.

  2. Niek Verheyen

   Gielah, hulde.

 4. Sjonny

  Als de leugenaar Moskovits zegt dat het een leugen is, moeten we dat dan geloven?

  1. Limburgse Kuifje

   Sjonny, hetzelfde voor mijn reaktie hierboven. Bewijs eens dat Moskowicz een leugenaar is en dat wat hij in deze zaak naar buiten brengt een leugen is. Heb jij de faktuur gezien? Heb jij een kopie van het bankafschrift?

   Hou toch op kletskop!

   1. Sjonny

    Heb jij de bronnen van de Volkskrant gezien? Waarom geloof je Moskovits? Dat is een leugenaar en oplichter en daarom mag hij geen advocaat meer zijn. Dat is niet voor niks.

  2. KarlRuprechtKroenen

   Sjonny natuurlijk!

 5. joga

  Zo is het Gielah. Eerder gereageerd op een spelfout in de headline, maar niet geplaatst, wel gauw stiekem verbeterd.

 6. Kuifje

  Sinds de oprichting van de PVV doen de media er alles aan om die partij (en daarmee Geert Wilders) onderuit te halen en monddood te maken.

  Dus dit soort verhalen over Geert Wilders moet je altijd met een grote korrel zout nemen en vallen onder het hoofdstukje “Wilders zwart maken”.

  Na zijn “minder” uitspraak hebben de media er alles aan gedaan om de mensen op te hitsten tegen Geert Wilders en fungeerde de media als een soort anti-Wilders platvorm met de bedoeling de PVV kapot te maken. Dat is niet gelukt.

  En nu dus komt de Volkskrant weer aan met een roddelstuk met anonieme bronnen om Geert Wilders zwart te maken.

  Je kan meer van dit soort roddel artikelen over Geert Wilders verwachten naarmate de verkiezingen dichterbij komen.

 7. Lieftinck

  Wilders had de kosten ook vergoed kunnen krijgen via de rechter, maar dat wilde hij niet. Tussen de regels door lees je wel dat het zou kunnen dat er een veel lager bedrag is gedeclareerd.

 8. Sjonny

  Wilders is allang miljonair door allerlei giften van extreem rechtse klubs uit het buitenland maar wil ook nog vangen via de belastingbetaler. We zullen het maar handig noemen.

  1. Gielah

   Ook al zou meneer Wilders miljonair zijn, wat dan nog?
   U denkt toch niet dat de overige Eerste- en Tweede Kamerleden arme sloebers zijn, hè…. met die ontelbare lucratieve bijbaantjes van hen..!
   Ze krijgen bijvoorbeeld allemaal een dúbbele ziektekostenvergoeding… en degenen die bij de #EU werken krijgen nog véle malen meer!~
   Meneer Wilders krijgt wat alle parlementariërs krijgen…. qua geld…. maar hij is de enige, die nog wat méér heeft gekregen:
   tien jaar lang verlies van persoonlijke vrijheid en veiligheid, tien jaar lang bewaakt door het leven, vanwege de verderfelijke islam… die door sommige idioten ook nog verdedigd en gerespecteerd wordt!

   Alleen een complete gek of een bitter, onsympathiek, niet te vertrouwen mens zou jaloers zijn op meneer Wilders.

   1. Sjonny

    Wilders roept belachelijke dingen en zoekt ruzie met andere Nederlanders. Dan moet je niet raar opkijken als je word bedreigt. Melkert en Rosenmuler werden ook zwaar bedreigt door rechtse gekken.

  2. Limburgse Kuifje

   Dus Wilders is miljonair? En krijgt giften van extreem rechtse clubs. Kun je het weer eventjes allemaal aantonen. Mensen zoals jij Sjonny zijn de nuttige idioten van de wereld. Onnadenkend en snel anderen napraten. Denk eerst eens voor jezelf.

   1. Sjonny

    Het staat in de kent hoor, maar die geloof je misschien niet.

    1. Sjonny

     Met kent bedoel ik natuurlijk de krant. Sorry.

     1. Pimsch

      Kranten zijn afschuwelijk. Noem ze maar op: Telegraaf, AD, Trouw, NRC, Volkskrant. Laatstgenoemde kan beter Volkertkrant worden genoemd. Allemaal zijn ze partijdig en op sensatie belust. Misschien is een saaie provinciale krant nog het minst slecht. Zonder onbewezen insinuaties en lompe speculaties. Als het aan mij ligt wordt liegen strafbaar.

  3. G-krul

   Sjonny, naast je alledaagse problemen die jij hebt, zadel je jezelf met twee extra problemen op:
   Eerstens moet je aantonen dat Wilders miljoenair is,
   tweedens moet je aantonen dat miljoenair zijn een beperking is voor de zaak waar hij voor staat.
   Succes er mee.

   1. Sjonny

    Derdens doet hij erg geheimzinnig over geld dat hij krijgt van allerlei nazieklubs en pro joodse organisaties

    1. Willie.F

     Derdens doet hij erg geheimzinnig over geld dat hij krijgt van allerlei nazieklubs en pro joodse organisaties…………….
     Die combinatie moet je mij toch eens uit leggen,

    2. J. C. Th. Kohler

     Sjonny:

     “Derdens doet hij erg geheimzinnig over geld dat hij krijgt van allerlei nazieklubs en pro joodse organisaties”

     Is dat niet hetzelfde dan, Sjonny? Pro-joodse organisaties zijn toch, in jouw visie, nazieklubs?

     j.c.th.kohler@online.nl

 9. Joop Klepzijkert

  Sjonnie jij bent betaalde of vrijwillige kracht van D666?
  Omdat je allemaal onzin schrijft blijft dat nog open.
  Ben je wel eens geweest in de sharia driehoek, ik wel want ik woon in Den Haag. In 10 minuten tijd 2 maal bedreigt. Ik heb er niets te zoeken, maar het zegt wel wat.

  1. Sjonny

   Je woont dus niet in de Schilderwijk. Dat dacht ik al. Wilders woont er ook niet maar heeft wel een heel grote waffel over sharia en meer van dat soort leugens. Heeft hij al exkuus aangeboden?

 10. Jasterke

  dacht dat Sjonnie dood was, maar dat zal ook wel weer ’n leugenverhaal zijn, want hij schoffeert er nog lustig op los

  1. cmsuijkerbuijk

   Weekendverlof misschien?

 11. Limburgse Kuifje

  Overigens wil ik opmerken dat als je een rechtszaak wordt aangedaan, zoals in het geval met Wilders, dan kun je niet zomaar zonder meer de advocaatdeclaratie op de verliezende tegenpartij verhalen. De rechter bepaalt wel dat de tegenpartij alle proceskosten en de kosten voor de advocaat moet betalen, maar dit laatste is gebonden aan bepaalde normbedragen. Geert heeft gekozen voor een topadvocaat en zal dus een gedeelte zelf moeten betalen. Ook dit vind ik onrecht. Het is immers niet Geert Wilders geweest die om een rechtszaak heeft gevraagd. Het zou pas van een werkelijke rechtsstaat getuigen als de verliezende partij ECHT ALLE KOSTEN van de winnende partij zou moeten betalen. Schadeloos stellen heet dit, maar daar is hier geen sprake van.

  1. toetssteen

   @Limburgs Kuifje
   In de praktijk krijg je, zelfs als de tegenpartij wordt veroordeeld de proceskosten te vergoeden, maar een fractie van wat alles heeft gekost. Zo kan men in de praktijk letterlijk tot in de diepste armoede worden geprocedeerd.
   Gelukkig had Wilders nog een verzekering lopen die zij het met een boel kabaal een deel van de rekening betaalde, daarnaast had de Amerikaanse voorvechter voor het vrije woord (ook als hij het niet met die woorden eens is) Pipes 125.000 dollar bijgedragen.
   Ik denk dat dat opgeteld genoeg was.
   Maar ja, het volgende proces zit al weer in de pijplijn.

 12. Van Dickhout Plancken

  Joop Visser zong het jaren geleden al: “De Volkskrant is een kutkrant.”

 13. jofele jood

  http://nieuws.thepostonline.nl/2014/12/27/bonusquote-hoe-jan-hoedeman-vk-ooit-janmaat-framede/

  Jan Hoedeman is niet gestikt in zijn eerste leugen…..

  Overigens wordt het tijd dat de heer Janmaat gerehabiliteerd gaat worden, dat er een mooi plein of zoiets naar hem gaat worden benoemd, de man had als eerste door wat voor een multiculturele ramp in ons land plaats zou gaan vinden…..

  1. Sjonny

   Mischien kan Wilders met zijn miljoenen aan geld een mooi standbeeld voor jan en zijn maat betalen?

   1. J. C. Th. Kohler

    Ga door, Sjonny. Het wordt met elke reactie van jou duidelijker dat je een zielig, belachelijk, geïndoctrineerd stukje moslim bent. Zet hem op! Als jij het zelf doet hoeven wij het niet te doen.

    j.c.th.kohler@online.nl

 14. Gielah

  Als de Volkskrant nu de enige in zijn nare leugenachtig-propagandistische soort was… dan zou ik er niet mee zitten en die krant gewoon negeren.
  Maar de kranten zijn bijna allemaal van hetzelfde laken een pak.
  Zelf lees ik het Reformatorisch Dagblad.. maar om nu te zeggen dat ze daar stevig bezig zijn de leugens te ontmaskeren… nou… néé!

  1. Sjonny

   Als er geen kranten zijn die u geloofd hoe kunt u dan beweren gelijk te hebben? U heeft de waarheid dan toch zelf verzonnen? Of leest u die in de bijbel?

 15. W.H.J. Reiss

  Ik snap niet dat sommigen reageren op ene ‘Sjonnie’. Alleen de naam al ! Dat is een gefrustreerde van de ‘Allochtonenpartij’ of van de ‘Domkoppenpartij66’ !

  1. Sjonny

   Wel jammer dat er hier veel trollen meedoen. Mag je hier niets nadelig voor Wilders schrijven? Gaat men dan trollen?

  2. Sjonny

   Ik heet oficieel John maar ze noemen me altijd Sjonny. Heb je daar moeite mee?

 16. Phoenix

  Wie neemt Jan Martelhoaxman nou ook nog serieus?

 17. Makropoelos

  Hallo Gielah, zoals altijd goed bezig. Lees misschien eens Deutsche Wirtschaft Nachrichten en vooral de reacties op de berichten.
  Het is inderdaad erg triest wat de Burger door de westerse media voorgeschoteld krijgen. We moeten er echter niet altijd de journalisten op beoordelen, maar vooral diegene die er financieel achter zitten en er alle belang bij hebben dat veel wat zij uitspoken onder de dekmantel van de leugen blijft.
  De samenleving staat er niet goed voor erg triest!

 18. V.K.

  -Laat Hoedeman maar met z’n bron(nen) op de proppen komen.

  1. Paul

   Pvda-er Ton Heerts was zijn bron.
   Met dit vuile spelletje probeerde hij (de pvda/pvdvara/pvdazijnbode) op de valreep, vlak voor de verkiezingen, de stemming te beïnvloeden.

 19. Paul

  Sjonny
  28 december 2014 at 12:50

  Wel jammer dat er hier veel trollen meedoen. Mag je hier niets nadelig voor Wilders schrijven? Gaat men dan trollen?

  ____________

  Haha, lijkt op dat mopje over die spookrijder die na een bericht over een spookrijder uitroept:
  ‘ EEN spookrijder???!!…….het zijn er HONDERDEN !! ‘.

  1. Sjonny

   Grappig. Ken ook zo’n mop over een Belg die vind dat ze in Engeland allemaal aan de verkeerde kant van de weg rijden.

   1. Paul

    Juist, …maar blijkbaar snapte je hem niet.
    Hahaha,…..die spookrijder, respectievelijk die Belg blijk jij te zijn .

    1. Sjonny

     Nee, ik ben geen Belg maar een rasechte Nederlander. Volgens mij ben jij een beetje in de war

 20. arie_jansz

  500 of 600.000 that’s the question…

  Probleem is natuurlijk dat de uitspraak afkomstig is van de bekendste consigliere van Nederland…

 21. Anna

  Wilders demoniseren in de Volkskrant met leugenachtige columnpjes geeft veel voldoening voor de linkse journalisten. De waarheid schrijven is voor hen veel te zwaar en te moeilijk want dan moeten ze echt werken en hun verstand gebruiken. Als ze dat al hebben. Als een journalist afwijkt kan hij zijn ontslag snel tegemoet zien. VK? Wat een ellendige krant. Nog een graatje erger dan de Teletubby.Zinnen verdraaien, woordjes weglaten of toevoegen en liegen.Daar zijn ze heel goed in.Zelfs de minister president Mark Rutte loog er op los als het over de pro-Russen ging.Pas op! De pers is besmettelijk.

 22. JanvanEechoud

  “Mag je hier niets nadelig voor Wilders schrijven?”
  R- Daar zou ik maar niet bang voor zijn, Sjonnie!
  Alle redacteuren zijn, in zo goed als alles, hartstikke tégen Geertje. Right or wrong…. 🙂

 23. W.H.J. Reiss

  Zou me niks verbazen als een van de redacteuren alhier zich heden ten dage ‘Sjonnie’ noemt !

  1. Jasterke

   mij ook niet 😛

 24. peterdeRuyter

  Wat me vreselijk irriteert is, dat zovelen nog op het trolletje Sjonny, een Beukman afsplitsing, ingaan waardoor het hele blog onleesbaar, dus verpest wordt. Precies trouwens de bedoeling van deze trol.

 25. Phoenix

  Nou, die Sjonnie kan wel wat lessen Nederlands gebruiken, zeker een slachtoffer van het moderne onderwijs.

  1. Sjonny

   Ja, Ik ben dyslectisch en maak soms taalfouten. Ik zal mijn best doen om er minder te maken.
   Trouwens jullie begrijpen wel anders zouden jullie niet zo boos reageren. Als je hier iets nadelig van Wilders zegt wordt de hele meute pisnijdig. Snap dat wel hoor als je fanatiek aanhanger van Geert bent en het gaat niet zo goed met hem.
   Ik vind dat een verstandig mens tegen hem moet zijn. Met zijn minder minder minder werd hij voor mij een soort van hitler. Joden waren ook Duitsers en toch werden ze vervolgt. Marokanen zijn ook gewoon Nederlanders net zo als Joden. Als we tegen joden minder minder minder gaan roepen wat zeggen jullie dan?

   1. J. C. Th. Kohler

    Sjonny:

    “Als je hier iets nadelig van Wilders zegt”

    Zou niet zo erg zijn, als je iets meer deed dan alleen maar iets nadeligs zeggen. Argumenten, onderbouwing, daar ontbreekt het steeds aan bij je. Dan kom je niet boven het niveau van roddel en achterklap uit.

    Joden waren ook Duitsers en toch werden ze vervolgt.”

    Het grote verschil was dat de Joden geen ander thuisland hadden dan Duitsland. Daar hebben ze eerst zelf voor moeten zorgen.

    “Marokanen zijn ook gewoon Nederlanders…”

    Maar als het Nederlanders zijn, waarom noem jij ze dan Marokkanen?

    j.c.th.kohler@online.nl

 26. reageerbuis

  “Persoonlijk ben ik ook niet te beroerd om het slechtste van Wilders te denken” zo stelde Tim Engelbart. Dat noemen ze dan objectieve berichtgeving…..

  1. Gielah

   Ik noem het tevens een generatie-deficiënt.
   Combinatie van slecht onderwijs, té riante omstandigheden in de ( vroege) jeugd en opmerkelijk weinig waardering voor een groot goed als vrijheid.

   Deze generatie kan alleen nog maar (af) leren door ongemeen-verschrikkelijke omstandigheden.
   Nu… die zitten er aan te komen.
   Ze worden op hun wenken bediend.

   Laat ik alleen NIET over een jaar of 10 bepaalde mensen zien schrijven dat ze van het begin af aan achter meneer Wilders hebben gestaan!

   1. Sjonny

    Die kans lijkt me niet zo groot gielah. Over 10 jaar bestaat volgens mij die partij van Wilders niet meer en zit Wilders al lang en breed in het buitenland te rentenieren. De PVV verliest alleen maar en niemand wil met ze regeren. Wilders is ook steeds meer een soort André van Duin met zijn gekke uitspraken. Ze maken onderling ook alleen maar ruzie en steeds meer kamerleden beginnen voor hun eigen.
    Mischien begint straks Eertmans een nieuwe antiemoslimpartij en dan begint het weer opnieuw. Nederlanders leren nooit van de geschiedenis. We leerden ook niet van de NSB en van Janmaat.

    1. jofele jood

     Misschien kan je eens stoppen met dat woordje “we” , de meeste mensen hier rekenen zich niet tot jouw debiele soort!

 27. Gielah

  Om ook al niet blij van te worden: column van Hans Jansen, die laat zien hoe het christendom hier is afgebroken en de islam op de troon gehesen.

  http://www.hpdetijd.nl/2014-12-27/column-hans-jansen-vurschrukkuluk/

 28. Sjonny

  Hitler was ook pro christelijk dus dat bewijst niet dat het met christendom de goede kant op zal gaan.

 29. JanvanEechoud

  Kom, mensen, beetje vrolijker zijn.
  Het is toch om je te bescheuren wat ene Sj schrijft! 🙂

  Ik moet me verder dwingen om het te lezen en dat zorgt dan weer dat ik mijn linkse zielige medemens wat meer tolereer.

  En door deze tolerantie en begrip denk ik dat het gedegenereerde linksche gen kan vernietigen. 😉

  dus, Jonny, keep up the good show.

  Mvg, Jan v. E.

 30. Gielah

  Vraag me af welke collega van hem vanavond dienst heeft.

 31. Limburgse Kuifje

  Ik heb ook geen enkel probleem met die Sjonny. Ik durf bijna wel te veronderstellen dat hij het als een sport ziet om mensen hier op de kast te laten jagen. En ze doen er nog gewillig aan mee ook. Sjonny doet zich voor als een tokkie, maar het zou me niks verbazen als hij een intellectueel is. De bedreiger van de familie van de Mol bleek een 70-jarige man (niet onwelgesteld) te zijn. Zo zie je maar hoe de wereld in elkaar zit.

  En Sjonny ik moet steeds om je lachen, want het is niet Wilders die een Andre van Duin show hier presenteert, DAT BEN JIJ .

  1. Sjonny

   Ik vindt André van Duin erg grappig dus ik beschouw dat als een compliment. Ik wil verders niemand bedreigen hoor dus denk niet dat u een soort de Mol bent.

 32. W.H.J. Reiss

  Sjonnie, onze Sjonnie, het is ons duidelijk dat je geestelijke problemen hebt. Gooi ze in de groep. Laat de Heren jouw problemen oplossen !
  Trouwens, een uur geleden was je 15 minuten weg.
  Vraagje ? Heeft het geitje het overleefd ?

  1. Sjonny

   Wat bedoelt u met dat geitje. Ik denk dat u maar wat zit te trollen maar mischien bedoeld u het serieus.

 33. H.Vaes

  Als ik zo die commentaren van Sjonny lees dan moet dat toch wel een erg gefrusteerd figuur zijn.

 34. jofele jood

  Sjonnie is gewoon een trol die met meerdere aliassen waaronder ‘Beukman’ tracht de Dagelijkse Standaard naar de kloten te helpen…..

  1. Sjonny

   Nee hoor maar als jij dat zo denkt moet je dat maar denken. Je kunt ook gewoon meedoen met de discussies dat is wel beter voor je hard.

 35. Sjonny

  Sorry, hard moet hart zijn. Drukte te snel op de knop van reageren.

 36. Gielah

  Die wordt voor zo´n zondagje etteren goed betaald, hoor!

   1. Sjonny

    Heb gelijk op de site gekeken maar de vacature bestaat niet meer. Lijk me wel geinig om zo 3000 euri per maand te vangen.

    Maar even serieus. Sporen jullie wel? Denken jullie echt dat het ministerie geld betaalt om hier een beetje te kloten met kwaaie PVV figuren? Godcristus dan ben je wel de weg kwijt jongens.

    Ik zou erom lachen als het niet zo zielig was.

 37. Willie.F

  Ik nam aan dat dit een serieuze site is met goed onderbouwde reacties. Maar nu ik de reacties van een zeker Sjonny lees, krijg ik de indruk dat ik in een vuilnisbak ben terecht gekomen.

  1. Sjonny

   Dat gevoel hep ik nou ook. Lol.

   1. Willie.F

    Het is ,dat gevoel heb ik nou ook.

   2. Sjonny

    Juist dan hebben we allebei hetzelfde gevoel. Lol.

 38. ikweetwatikwil

  Kijk, de redactie hier en de artikel schrijvers krijgen vaak heel wat te slikken van de reageerders. Om zichzelf nu een beetje lol te gunnen, hebben ze sjonnie gefabriceerd. En zo kan er nog wat gelachen worden op de redactie.

  Een goede raad is , stop met sjonnie , want u doet de site er geen goed mee.

  Wilt u tegengas geven op reacties, doe dat dan op een volwassen manier.

  1. Sjonny

   Jullie sporen echt niet. De ene helft van het volk hier denkt dat ik betaalt wordt door het ministerie van justitie en de andere helft denkt dat de redactie mij heeft verzonnen. Dit is echt een gekkehuis, sorry dat ik het zeg.
   En ondertussen reageerde niemand op wat ik schrijf. Dit is echt heel appart.

   1. jofele jood

    Heb je wat geschreven dan, waar?

 39. Joop Klepzijkert

  Johnny
  De Laak waar ik woon is aangrenzend. Verder weet ik hoe NL 50 jaar geleden was en hoe het geworden is en door welke partijen. Vooral D66,VVD,PVDA en het CDA zijn de hoofdschuldigen voor de afbraak van eens, 1 van de mooiste landen van de wereld

 40. janast

  Moszkowicz en betrouwbaarheid; volgens mij twee zaken die niet samen gaan. Deze man heeft de afgelopen periode laten zien het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Uit mediaberichten wordt niet duidelijk of de declaraties daadwerkelijk zijn ingediend, maar het zou me niet verbazen dat onze geblondeerde haatzaaier inderdaad geprobeerd heeft deze kosten te verhalen op de belastingbetaler.

  1. Freek

   Wilders zegt dat het niet zo is, Bosma zegt idem. Das Kapitaal zegt dat gegevens op andere financiering wijzen. De stukken van het presidium geven ook niet aan dat dit geprobeerd is.

   Volkskrant zeg “anonieme bronnen zeggen”

   Wat zou je logischerwijs nu aannemen, even daargelaten dat als iemand een claim maakt je deze moet onderbouwen wat niet gebeurd is.

   En dan nog, al zou hij geprobeerd hebben dit te verhalen. Dan zouden de regels dit goed of afkeuren. Je doet haast voorkomen of hij met diefstal wegkomt.

   Persoonlijk vind ik dat de kosten verhaald moeten worden op de aanklagers daar de rechter hem niet heeft veroordeeld. Zo kun je als je genoeg geld hebt anderen gewoon kapot procederen, is dat hoe je de rechtstaat wilt zien?

 41. Sjonny

  Bosma kan het niet herinneren dus dan weet ik wel genoeg.

  1. Freek

   Daargelaten of Bosma dit werkelijk gezegd heeft en dit dus een geldige quote is en of het in deze context is, zegt je reactie wel genoeg over je verstand.

   Ik denk dat je een racist bent, zwart = schuldig. Immers veel verder denk je niet na.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.