'Nederlandse jihadist (19) gedood in Syrië'

Geen categoriedec 23 2014, 13:00
Van die islamitische fanaat hebben wij niets meer te vrezen.
En opnieuw is er een Nederlander omgekomen in Syrië, melden Limburgse media. Drie maanden heeft de negentienjarige jongeman mogen genieten van de hemel op aarde die het kalifaat voor veel moslims is.

De Maastrichtenaar zou vrijdag ernstig gewond zijn geraakt door een motiergranaat van het regeringsleger van Assad, dat een verovering van een militaire vliegbasis nabij de stad Deir al-Zour door IS probeert te voorkomen. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis en overleed kort na de operatie, zo heeft een vriend of medestrijder ter plekke de familie bericht.

In september vertrok hij met de eveneens Nederlandse Sultan Berzel naar Syrië. Berzel, ook negentien jaar, kwam vorige maand al om het leven bij een zelfmoordaanslag in Bagdad. Als de berichten kloppen, heeft zijn maatje geen onschuldige mensen meegetrokken in zijn dood.
Zijn overlijden werpt wel weer de vraag op of we er als land niet verstandig aan doen gevaarlijke gekken gewoon te laten afreizen naar hun islamitische heilstaat. Good riddance.
Maar in het beleid om Nederlandse jihadisten die op het punt staan om af te reizen hun paspoort af te nemen, wegen de internationale veiligheid en strijd tegen terrorisme zwaarder dan binnenlandse veiligheid. Begrijpelijk, maar het is wachten op de eerste gek die in Nederland met een bijl op een agent inhakt of schietend een Joods museum binnenvalt.
Gelukkig hebben we van deze jonge islamitische fanaat niets meer te vrezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten