Palestijnen willen ‘vrede’ binnen één jaar

Gelukkig wordt de resolutie, waar in feite nu al over kan worden gestemd (de vraag is echter of dat ook meteen gebeurt), zeer waarschijnlijk niet aangenomen, want de Verenigde Staten kunnen een veto uitspreken. Hetzelfde gebeurde in oktober. Ook toen sprak de VS een veto uit. Ik zeg ‘zeer waarschijnlijk’, omdat de linkse Obama-regering bepaald niet vriendschappelijk staat tegenover het kabinet van Benjamin Netanyahu.

Toch is mijn inschatting dat het wel goedkomt. Gelukkig maar. Er is geen enkele reden om een Palestijnse staat te erkennen zolang Hamas de scepter zwaait over de Gazastrook. Ik zeg altijd maar zo: free Gaza… from Hamas. Moet je je voorstellen hoe het gebied zou floreren zonder Hamas. Laten we niet vergeten dat Hamas een bloeddorstige islamitische terreurorganisatie is die in het handvest heeft staan dat Israël moet worden vernietigd:

Israel will rise and will remain erect until Islam eliminates it as it had eliminated its predecessors. The Islamic World is burning. It is incumbent upon each one of us to pour some water, little as it may be, with a view of extinguishing as much of the fire as he can, without awaiting action by the others.

Hamas gelooft niet in vrede:

[Peace] initiatives, the so-called peaceful solutions, and the international conferences to resolve the Palestinian problem, are all contrary to the beliefs of the Islamic Resistance Movement. For renouncing any part of Palestine means renouncing part of the religion; the nationalism of the Islamic Resistance Movement is part of its faith, the movement educates its members to adhere to its principles and to raise the banner of Allah over their homeland as they fight their Jihad: “Allah is the all-powerful, but most people are not aware.”

Ik ben helemaal voor duurzame vrede tussen Israël en de Palestijnen. Ik heb niets liever. Maar deze resoluties van de Palestijnen helpen daar geen moer bij. Ja, het doet het goed bij de linkse media die Israël op de knieën willen zien. Waarom er nog altijd geen vrede is? Dat komt door de Palestijnen. Het helpt niet dat Fatah op de Westelijke Jordaanoever intensief samenwerkt met Hamas op de Gazastrook. Israël kan alleen vrede sluiten met de Palestijnen als Hamas wordt vernietigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Staphylocoque

  ‘De palestijnen’ willen vrede, wie zijn ‘de palestijnen’? Hamas? Lijkt me niet waarschijnlijk. Fatah? Betwijfel het. Fatahpresident Abbas? De bevolking van Gaza? De bevolking van de ‘Westoever’?

 2. Kuifje

  De grenzen van 1967 zijn onverdedigbaar. Dat weten de Palestijnen natuurlijk ook en ze weten ook dat Israël daar dus niet mee akkoord kan gaan.

  We hebben gezien wat er na de terugtrekking uit Gaza (2005) is gebeurt.

  Gaza is door Hamas omgebouwd tot een groot raket platform tegen Israël van waaruit het constant aanvallen op Israël lanceert.

  Als hetzelfde scenario bij de Westbank zou gebeuren is dat vele malen erger (vanwege de ligging van de Westbank en industrie in Israël; vliegvelden,etc) en zal in essentie Israël totaal lam leggen en het land onleefbaar maken.

  De kern van de zaak is dat de Palestijnen (en de islamitische wereld in het algemeen) geen Joodse staat in die regio accepteren en dus uit zijn op vernietiging van Israël. Dat is het uiteindelijk doel. Dat is ook het bestaansrecht van Hamas.

 3. J. C. Th. Kohler

  Kuifje

  “De grenzen van 1967 zijn onverdedigbaar.”

  Nog belangrijker is dat er geen “grenzen van 1967” bestaan. Wat doorlopend en volkomen ten onrechte grenzen worden genoemd is de wapenstilstandslijn van 1967. Een demarcatielijn dus. Langs die lijn is destijds een staakt-het-vuren tot stand gekomen. Als dat niet gebeurd was, zou het Israelische leger nog doorgegaan zijn met het verslaan van de vijand(en). Die lijn nu een grens te noemen is een moedwillige verdraaiïng van de feiten, met de bedoeling linksom of rechtsom Israel op termijn te vernietigen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  1. reageerbuis

   Het was niet de wapenstilstandslijn van 1967, maar van 1949; die van 1967 loopt langs de Jordaan.
   Verder helemaal mee eens.

 4. Bob Fleumer

  En zo is hr Kohler, de grens hoort liggen langs de Jordaan
  En dan kunnen de Arabieren op de Westbank kiezen voor Israel of niet, zo niet dan moeten ze naar Jordanie gaan daar is ruimte zat en Israel zal ze graag helpen daar ook een bloeiende maatschappij op te zetten.

 5. JanvanEechoud

  Allemaal plusjes…..

 6. reageerbuis

  De alsmaar aanhoudende ophitsing van de Palestijnse burgers tegen Israël door hun leiders en de media, het vernoemen van infrastructurele werken zoals stadions naar zelfmoordterroristen en het indoctrineren van kinderen van jongs af brengen vrede steeds verder weg. Het niet ingaan op gebaren van goede wil van Israël, of het nu de ontruiming van de Gazastrook, een bouwstop of het vrijlaten van gevangenen is, bewijst de onwil van de Palestijnse leiders om met Israël tot een overeenkomst te komen. Begin van dit jaar hebben ze zelfs het vredesoverleg effectief getorpedeerd door Hamas in de regering op te nemen, wetend dat dit voor Israël onacceptabel was.

 7. NemTudom

  Kunnen we dat woord (Palestijn) uitbannen met zijn allen????? Palestina is een groot gebied en daar maken een samenraapsel van Arabieren gebruik van om een volk te laten ontstaan, die er nooit geweest zijn. Het woord GASANEN lijkt mij een goede oplossing. Want zij ageren om een andere benaming te verkrijgen om zo een ander stuk land op te eisen. Dus in het vervolg GASANEN GAZANEN. Goed idee.

 8. Willz

  Vrede binnen een jaar?
  Let niet op hun woorden maar kijk naar hun daden.
  Dan weet je genoeg…

 9. Mike V.

  “Vrede” binnen een jaar betekent een nieuwe holocaust voor de Joden. ‘T staan hun handvest.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.