Politie: ‘Geweld Mocro-maffia gaat keihard door’

Wat dat betreft kan de Nederlandse politie ongetwijfeld het één en ander leren van hun Amerikaanse collega’s, die tientallen jaren geleden al te maken hadden met vergelijkbaar geweld, maar dan van de Italiaanse maffia, en op behoorlijk effectieve wijze hebben ingegrepen. Natuurlijk valt er voor hen ook nog veel werk te verrichten, maar over het algemeen zijn zij beter in staat om in actie te komen dan onze autoriteiten.

Natuurlijk is dat niet zo gek aangezien de Nederlandse politie helemaal niets doet, maar ach, ik dacht: ik vermeld het toch maar even. Zie in dat opzicht ook hoe men omgaat met de motormaffia. Iedereen weet dat deze clubs maffia-organisaties zijn, maar de politie laat ze lekker hun gang gaan. Want stel je voor dat je als agent écht iets zou doen om het land een beetje veiliger en vrediger te maken. Dat moet je niet willen. Dan maar achter automobilisten aangaan die het lef hebben om zeven kilometer per uur te hard te rijden.

In de tussentijd is er alweer iemand neergeschoten in Amsterdam. De teller staat nu op 17 and counting. Nog even en we passeren de twintig.

Dat moet voorkomen worden – niet omdat het zo zielig is voor die arme gangsters dat ze stuk voor stuk om zeep worden geholpen, maar omdat er vroeger of later onschuldige slachtoffers vallen… en omdat de staat zo het vertrouwen verliest van de burgers. Daarom deze interessante documentaire over de Amerikaanse maffiabaas John Gotti, die na een lange en gewelddadige carriere werd opgepakt en voor altijd in de cel verdween (waar hij overleed).

Misschien dat dit ter inspiratie kan dienen voor Nederlandse agenten: iedereen kan ten val worden gebracht, de leiders van de Mocro-maffia incluis. Hun macht is namelijk niets vergeleken met die van Gotti.

https://www.youtube.com/watch?v=BLJhiXiH9vY

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. joga

  Laat ze elkaar maar uitmoorden en collatoral damage op de kop toenemen. De hele politie is toch al verworden tot een stelletje laffe mietjes met in hun slipsteam de bijbehorende rechters en advocaten. Als de dood voor de Mocro-terreur, maar top of the world in het uitschrijven van bonnen voor 4 km te hard rijden, want dan kunnen ze zich verstoppen in het struikgewas en hun apparatuur gecamoufleerd opstellen, zodat niemand ze ziet. Bij gevechten gaan ze graag eerst een straatje om en kiezen als ze niet weg kunnen komen altijd voor de aanvaller, zeker bij een bepaald soort volk. Angst, angst, angst. Zeker ook bij hun bazen tot en met de minister van binnenlandse zaken en zelfs nog hoger.

 2. Epimenides

  Mocro’s, zeg kan het wat minder..?

 3. pejoar

  ik kan me nog herinneren dat ongeveer 15 jaar geleden in Amsterdam veel overlast was van jonge mocro’s.
  de pvda sprak toen over de kutmarokkaantjes die heel vervelend deden.ze kregen taakstrafjes en velen waren al tientallen keren opgepakt.recidivisme werd niet eens zwaarder gestraft en nu zitten we met die groep die ouder is geworden en zwaar crimineel is.de kronkelgedachte van links dat we ze moesten helpen heeft dit dus opgeleverd.lekker soft beleid en dit is de uitkomst.

 4. Antivenin

  “lekker soft beleid en dit is de uitkomst”

  En straks gaan we hetzelfde doen met teruggekeerde jihadgangers, knuffelen en “helpen”. Wat een vooruitzicht…

 5. W.H.J. Reiss

  Dit is nog maar het begin. Wen er maar vast aan.
  Straks worden de Nederlanders afgeslacht zoals ISIS dat nu al doet in Syrie. Daar hebben de meesten in NL voor gekozen, dus niet zeuren als je kleinkinderen worden afgemaakt.

 6. Pieter V

  Dat is toch voor een deel hetzelfde geteisem dat destijds de diamantbuurt terroriseerde en door de politiek correcte, zelfverklaarde moreel superieure Übermensch en lafbek Job Cohen als onaantastbaar werd verklaard?

  U weet wel, de landverrader die verkondigde dat mensen met kritiek op dat geteisem niet in Amsterdam hoefden te wonen. Uiteraard was het geteisem meer dan welkom in Amsterdam.

 7. Ruud562

  De politie zou wel willen doorpakken, maar als ze dat doen worden ze teruggefloten en van rascisme beticht. Of krijgen te horen dat ze te hardhandig waren en de “slachtoffers” daardoor recht op een schadeclaim hebben. Ofdat de bewijsvoering te weinig was etc.
  Nee, wat er drastisch hier moet veranderen is de wetgeving c.q. rechtspraak!

 8. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Michael van der Galien schreef gisteren naar aanleiding van een interview met politiechef Pim Jansonius en Officier van Justitie Jeroen van Berkel dat er veel meer moet gebeuren tegen de Mocro-maffia. Citaat: […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.