Telegraaf: 'Krijgsmacht blootgesteld aan linkse afbraak'

Geen categoriedec 24 2014, 16:00
Het wordt tijd dat we onze militairen meer gaan waarderen.
Het is bijna Kerst, maar vrede op aarde is verder weg dan ooit. De hoofdredacteur van De Telegraaf, Sjuul Paradijs, heeft vandaag een mooie column geschreven over het belang van een sterke krijgsmacht en de waardering van onze helden, dus onze actieve militairen én onze veteranen. Hij schrijft, in het kader van een speciale kerstgroet van de krant, het volgende:

Meer dan twintig jaar is de Nederlandse krijgsmacht blootgesteld aan een goed uitgevoerde linkse campagne van afbraak. Materieel en mensen werden getroffen door harde bezuinigingen onder invloed van de naïeve gedachte dat oorlog definitief de wereld uit zou zijn. Net zoals de kruisrakketten: ook die moesten weg.

Inmiddels weten we wel beter. Oorlogshaarden zijn er nog steeds overal. Terrorisme is een roofdier, een veelkoppig monster, dat maar moeilijk is te bestrijden. Het jihadisme en IS zijn een rechtstreekse bedreiging van onze democratie en onze veiligheid. Overal steken oorlogszuchtige types de kop op. En de Russische beer heeft zijn klauwen uitgestoken naar het westen. Een angstwekkend gegeven met een dictator als Vladimir Poetin aan de knoppen van een machtig militair nucleair apparaat.

Het lijkt erop dat het bij steeds meer mensen begint door te dringen dat we moeten stoppen met het kapotmaken van onze krijgsmacht, en dat we meer waardering zouden moeten tonen voor onze helden die Nederland en onze belangen in de wereld verdedigen (dat we onze spierballen moeten tonen, wordt nog wel eens vergeten). Dat de grootste krant van Nederland dat ook vindt, is winst. Paradijs schrijft ook:
Voor het eerst sinds jaren wordt er in 2015 weer meer geld besteed aan Defensie. Er wordt niet meer gesproken welk krijgsmachtonderdeel moet worden geschrapt, hoeveel mensen eruit moeten en welk materieel kan worden verkocht. Dat is gelukkig verleden tijd.
Helaas deel ik het optimisme van Paradijs niet als het gaat om dit kabinet en de zogenaamde 'investeringen' in Defensie. Er komt netto helemaal geen geld bij, er gaat nog altijd geld af. Wat dat betreft zullen we moeten wachten op de verkiezingen die hopelijk goed uitpakken voor Defensie-gezinde partijen. Misschien dat het tij dan pas écht gaat keren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten