Top-10 meest gênante politieke momenten van 2014

genantepolitiek
Foto:

Afgelopen jaar was het weer huilen, lachen, en schouderophalen in de Nederlandse politiek. Maar toch stond er één emotie centraal: schaamte. Zie hier een top 10 van de meest facepalmwaardige politieke ogenblikken van 2014.

Wanneer zakte Nederland klassikaal door de grond van schaamte vanwege stuntelende, blunderende, belachelijke of ergerlijke politici? DDS verzamelde een lijstje vol leedvermaak om toch met enige Schadenfreude deze Kerst door te komen! Van Diederik Samsom tot IS-liefhebbers in Den Haag… 2014 stond garant voor een aantal pijnlijke uitglijers!

 

10. Onno Hoes tot aftreden gedwongen na tienerjongenschandaal

Screen-Shot-2014-12-15-at-10.49.34
Twitter (Onno Hoes)

Wie?
Onno Hoes (VVD)

Wanneer?
3 december 2014

Waarom?
De burgemeester van Maastricht raakte in opspraak doordat meermaals delen van zijn privéleven via de pers geopenbaard werden. Kreeg Hoes vorig jaar nog van de gemeenteraad van zijn stad de dringende waarschuwing zich voortaan ‘burgemeesterwaardig’ op te stellen, zo viel dit jaar het doek voor de showbizz-burgervader. PowNed publiceerde een video waarop Hoes opnieuw probeert te scoren bij een jonge jongen.

Waarom schaamte? Deze afrekening had helemaal niets met politiek te maken. De gemeenteraad heeft een voor de politiek onbelangrijk issue aangegrepen om Hoes te lozen, en daardoor de indruk gewekt dat er voor vrijgezelle homo’s andere – en strengere – normen gelden dan voor heteroseksuelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!