Top-10 meest gênante politieke momenten van 2014

1. Wilders: ‘Minder, minder, minder’.

Wie?
Geert Wilders (PVV)

Wanneer?
19 maart 2014

Waarom?
PVV-leider Geert Wilders had er een sport van gemaakt om steeds ietsje verder te gaan in zijn rabiate uitspraken over moslims, maar op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen liet Wilders het religieuze aspect geheel weg. Hij begon meteen over etniciteit en presteerde het om een hele zaal te laten scanderen dat Nederland behoefte heeft aan “minder, minder, minder” Marokkanen. Het leverde Wilders een grote exodus aan partijgenoten op. In allerlei provinciale fracties van de PVV stapten lieden op, en ook moest Wilders afscheid nemen van twee Kamerleden en een raadslid. Daarnaast ontstond er een ware aangiftenregen tegen de PVV-leider, die uiteindelijk leidden tot een strafrechtelijke vervolging. Alles wat Geert Wilders verder dit jaar nog ondernam, waaronder de Europese Parlementsverkiezingen, werden overschaduwd door deze ene misselijkmakende daad en wat deze woorden betekenen voor het geradicaliseerde PVV-gedachtengoed.

Wilders staat dit jaar dus op 1, omdat hij als enige in dit rijtje het voor elkaar kreeg een blunder te maken waar het hele jaar met grote afkeur over gesproken is. Daarmee is hij de grootste facepalm-ontvanger van 2014. Proficiat met deze dubieuze eer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. lic

  Timmermans op 1 neem ik aan?

 2. Niek Verheyen

  Meest genante moment van 2015 was toch ongetwijfeld de zichzelf erg flink vindende burgemeester Bruls van Nijmegen die als een ‘rattenvanger van Hamelen’ in optocht met hordes marxisten, milieu-tokkies en links-activisten met hun vooraf verstrekte en ingevulde aanklachten richting politiebureau trokken ter aangifte van Geert Wilders. Ongelooflijk, over moderne heksenjachterij gesproken!

  1. hans-e-pans

   Meneer Verheyen, volgens mij bedoeld u 2014.

 3. rinus

  @lic Ja, Ge(e)rt Timmermans…..

 4. lic

  En Hans van Baalen mag toch ook niet ontbreken, of was dat niet in 2014?

  En als we het over schaamte hebben, waar is Rutte? Dat is toch een andere schaal dan opstartende partijtjes in de marge.

 5. JanvanEechoud

  Was wel grappig.
  1- ik zie een artikel van Tim
  2- ik zie dat het handelt over “schaamte”

  1+1=2
  Dus móet Wilders met méér, méér, méér bij Timmy op nr 1 staan!
  En, ja hoor……. 🙂
  Get a life, Tim.
  Mvg, Jan van Eechoud

 6. JanvanEechoud

  En geloof me Tim:
  Van de honderd nitwit artikelen van DDS sta jij met glans op nr 1 Tim. 😉

 7. Noordermiede

  Dat PVV-bashen begint Goebbels achtige trekjes te vertonen met de miezerige emo-porno artikeltjes over met name Wilders.

  1. Willie.F

   Goebbels ….Laat mij de media controleren en ik verander elke natie in een kudde varkens”. .

 8. Hilterman

  Onzinnig commentaar op de tegenstem van 38 senatoren waaronder drie van de PvdA.
  Leden van eerste en tweede kamer bepalen hun standpunt zonder last of ruggespraak.
  De volkomen uit de hand gelopen deals die men met een mooie naam regeeraccoorden noemt kunnen die vrije keuze nooit beperken hoezeer sommige politici waaronder ene Rutte dat ook denken.

  Er zijn geen afspraken vooraf mogelijk die de vrije onafhankelijke keuze beperken.
  Het wordt tijd dat de debatten terugkeren naar de plaats waar ze thuishoren. In het parlement.

  Achterkamertjes kunnen verhuurd worden aan dalozen.
  Daarvan zijn er genoeg.

 9. Jantje

  Timmermans als politicus van het jaar.
  Dat somt alles wel op.
  Een mongool, die op dat plein in Kiev, tot oorlog oproept tegen Rusland, een land tjokvol kernwapens, politicus van het jaar maken.

 10. W.H.J. Reiss

  1. Hans van Balen, Mongool aller Mongolen.
  Alleen zijn uitspraak al:”We have won” ! En deze totaal malloot wordt er niet op afgerekend. Sterker nog deze ‘Superdebiel’ krijgt podia bij alle media !
  2. Frans Timmermans. Ontmaskering van de grootste leugenaar 2014. Maar ook dit type krijgt net als de ‘Superdebiel’ prijzen en onderscheidingen i.p.v. met hoon weggezonden te worden. Wat is dit land een Walhalla voor hypocriete leugenaars. Met dank aan de media (ook DDS).

  1. Freek

   3. Opstelten “Er is niks, was niks en zal niets zijn” over Joris Demmink en ondanks meerdere (oud) gevangenis directeuren, slachtoffers, klokkenluiderexpertgroep, Amerikaanse senaat vragen en (oud) aivd personeel enzovoort.

   Wat na jaren zweren en etteren in de UK met Savile en de BBC naar buitenkomt wordt hier afgedaan als niets. Zuiver de man (Demmink) zijn naam of gooi hem in het gevang maar laat dit niet door etteren.

 11. Freek

  Tim gebruikte hier de term genant als in wat hij genant vond. Maar als je dan al een top 10 zou willen samenstellen zou je moeten kijken naar hoe de deelnemers zelf op hun actie terugkeken.

  Dan kan je zeker wel wat dingen veranderen. De aangifte regen vind ik genant voor NL, namelijk dat er voorafgedrukte aangiften waren.

  Je noemt het een blunder waar het hele jaar over gesproken werd, maar op het moment is zijn partij de grootste in de peilingen en zijn zijn tegenstanders gedecimeerd.

  Tim, misschien moet je je eens verdiepen in wat het verschil is tussen tactiek en stragie.

  En over schanderen gesproken en genant, SP’ers die in een protestmas lopen in NL waar wordt gescandeerd “Hamas, Hamas, Joden aan het gas.”

  Ik weet wel wat er met Tim zal gebeuren, als het zo in NL doorgaat is Tim over 10 jaar het woest en woest zat en zal dan dingen zeggen die vele malen verder gaan dan Wilders nu zegt tot in het strafbare aan toe.

  Dan zal Tim zegen als iemand hem er op aanspreekt dat dat een “recent” iets is.

  Stel je dan de vraag, was Wilders vooruitziend (vooruitzien = regeren) en kom je er nog met redelijke kleerscheuren vanaf of is Tim gewoon traag van begrip? En zijn een radicale oplossingen nodig die voorkomen hadden kunnen worden?

 12. Niek Verheyen

  Hans-e-pans, dank!

 13. Bes Tolen

  Weekers. Ik volg de politiek niet in detail zodat ik niet naar het optreden van Weekers in de Tweede Kamer heb gekeken. Aan het fout gaan met Toeslagen kon Weekers in korte tijd denkelijk niet veel doen. Dit vrij nieuwe onderdeel voor en van de Belastingdienst is uit praktische overwegingen naar de Belastingdienst geschoven. Andere (semi-)overheidsorganen werden al bij voorbaat gediskwalificeerd.Toeslagen zijn verwant aan belastingen. Ze zijn op één van de grondslagen gebaseerd, namelijk inkomen waar de Belastingdienst zich ook mee bezig houdt. Het karakter van Toeslagen is een andere dan de Belastingdienst gewoon is. Eigenlijk tegendraads, niet beuren maar uitgeven, wat al gauw een tweedeling in de organisatie zal opleveren. Het gaat hier wel per saldo om enorme bedragen, die worden uitgegeven. Aan bepaalde groepen in de maatschappij. Nee, heel veel. Wel een heel hoog percentage. Net iets voor de politici, die zo hun klandizie bedienen. Liefst twee derde van de bevolking krijgt toeslagen! Te gek voor woorden. Weekers zal het ook wel te gek hebben gevonden nu hij denkelijk onterechte kritiek kreeg. Want met een nieuwe organisatie, die in korte tijd met zoveel idioterie is opgezadeld, kun je zulke problemen verwachten. Daarbij ook nog te bedenken dat allerlei lastige politiek correcte regelingen gelden voor het aantrekken van personeel waarvan je vooruit kunt weten dat een groot deel daardoor minder tot niet aan normaal te stellen eisen zal voldoen en ook dat al een heleboel voor dat werk wel geschikte mensen afschrikt..

 14. Bes Tolen

  Waar de Partij van de Arbeid voor staat, kun je over twisten. Maar dat de partij voor de arbeid staat, lijkt me niet. De mensen, die op dit onderwerp de partij zouden moeten trekken, heeft de partij niet. Dat is al lang zo en nu bij de grote werkloosheid lijkt menigeen dat eindelijk eens door te hebben. Er is zelfs geen enkele oude partij, die een goed antwoord op de crisis heeft. Politiek in een impasse. Voor een heel belangrijk deel te wijten aan de hele slechte politieke keuzes (ook wat haar volksvertegenwoordigers betreft), die de PvdA enkele tientallen jaren achtereen heeft gemaakt. Zo’n partij kan beter verdwijnen.

 15. Bes Tolen

  Als er één winstpunt is voor de partij van Wilders dan is het wel het vertrek van mensen, die de partij verlieten vanwege de omstreden uitspraken van Wilders. Het betreft hier een automatische zuivering. Mensen die al te hypocriet reageren, nokken af. De partij wordt daarmee van binnenuit alleen maar sterker en dat is ook hard nodig bij een partij, die in een in belangrijke mate pseudo democratie vol met vijanden zich moet redden. De PVV-kiezers blijven meest wel trouw. Blijft dan de vraag hoe de meer wankelmoedige kiezers bij verkiezingen reageren op de ”eerste de beste” verdachtmaking want verdachtmakingen komen er vast wel weer. Onfris maar wel spannend.

 16. LafSchaap

  Slechte lijst. Het meest genant was volgens mij toch het optreden van Van Baalen en Verhofstad in Oekraine. En zeer zeker niet het minder minder verhaal van Wilders. Hij had gewoon gelijk. We kunnen ook aanwijzen wie we kunnen missen in dit land. Kort na 19 maart werden er twee doodgeschoten, precies diegenen, die we het liefst niet meer zien.
  Ook erg genant: de voorgedrukte aangifte, een schande voor ons land. Waarschijnlijk gedaan uit praktische overwegingen, maar het is een kniebuiging naar intolerante overtuigingen.
  En Marokkaan zijn is geen etnische entiteit; lichtgetint zijn er wel meer ook.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.