Trijntje Oosterhuis presenteert matig Songfestivalnummer

Geen categoriedec 11 2014, 16:00
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen kapot ben van 'Walk Along', onze inzending voor het Eurovisie Songfestival.
Vandaag presenteerde Trijntje Oosterhuis de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Het liedje is kennelijk geschreven door Anouk en draagt de titel 'Walk Along'. Bekend Nederland heeft alvast de rijen gesloten en is op social media unaniem bezig om Trijntje al tot winnaar te verklaren:

Bekend Nederland is razend enthousiast over het nummer Walk Along waarmee Trijntje Oosterhuis volgend jaar deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. De zangeres presenteerde haar inzending vanochtend op de radio.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van Walk Along: vrijdag in de live-uitzending van The Voice of Holland brengt Trijntje het nummer nogmaals ten gehore.

Alhoewel ik de beroeps-Amsterdammers en -Hilversummers absoluut niet wil storen in hun enthousiasme, geeft mijn innerlijke calvinist toch een iets andere boodschap door. 'Walk Along' is zeker geen slecht nummer, maar anders dan 'Calm After the Storm' valt het liedje niet heel erg op. De enorme eenvoud van het 'back to basic'-duet maakte dat Nederland vorig jaar tweede werd, maar die eigenschap kan 'Walk Along' niet claimen. Het is onvoldoende onderscheidend van een standaard eigentijds poplied, en dreigt dus te verzuipen in de zee van meer dan dertig liedjes die over zo'n Songfestival heenspoelt.
Verder dan nog het enthousiasme van BN'er Cornald Maas. Tja. De man is een profesioneel Songfestivalcheerleader die ieder jaar enorm in z'n nopjes is met de Nederlandse inzending. Maas wist niet alleen Anouk (2013 - negende) en de Common Linnets (2014 - tweede) veelvuldig te roemen, maar destijds zelfs De Toppers (2009 - twee na laatste) en de 3J's (2011 - allerlaatste) de hemel in te prijzen. Maas is dus altijd enthousiast, dus dat hij voor Trijntje het allerbeste in het vooruitschiet ziet, is niet verwonderlijk.
Ik hoop echt dat ik het mis heb en dat we volgend jaar desondanks als winnaar uit de bus te komen, maar ik vrees dat het met dit nummer niet gaat lukken. Alle moeite, glamour, de prachtige stem van Trijntje en het gehype van BN'ers ten spijt.
Beluister zelf het liedje op de volgende pagina.
En wat denkt u? Heeft Nederland een grote kans om het Eurovisie Songfestival dit jaar te wenen, of om het resultaat van de Common Linnets te evenaren? Zoals u leest heb ik er een hard hoofd in, maar misschien bent u zelf optimistischer gestemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten