VN Veiligheidsraad verwerpt anti-Israël-resolutie

Dat betekent dus: een verdeling op basis van de situatie zoals die bestond voor Israël Gaza, de West Bank en Oost-Jeruzalem bezette omdat haar Arabische vijanden haar alwéér de oorlog hadden verklaard.

Het meest merkwaardige aan dit ideeën is dat de landen die zo’n resolutie steunen er totaal geen rekening mee houden dat Israël meer grondgebied in haar bezit heeft gekregen omdat ze haar vijanden verslagen heeft. De joodse natiestaat werd keer op keer aangevallen door Arabieren die haar compleet en totaal van de aardbodem wilden vegen. Gelukkig slaagden zij daar niet in en lukte het Israël om hen een koekje van eigen deeg te geven: in plaats van te worden vernietigd zag het land de mogelijkheid om niet slechts te overleven, maar zelfs om groter en sterker te worden dan ooit. Hierdoor zou het lastiger worden voor haar vijanden om haar in de toekomst weer de oorlog te verklaren: ze was geografisch veel minder kwetsbaar dan voorheen.

Vanuit het perspectief van de Arabieren is het logisch dat ze daar iets aan willen doen – ze willen de mogelijkheid immers hebben om Israël alsnog te vernietigen – maar de joodse natiestaat moet volstrekt achterlijk zijn om daarmee akkoord te gaan, zeker zolang haar buren (de Palestijnen incluis) haar bestaansrecht weigeren te erkennen.

Frankrijk, Rusland en de andere landen die de Jordaanse resolutie steunden kunnen daarover zeuren, maar soit; het is niet hun toekomst die op het spel staat.

Op termijn moet er natuurlijk een tweestatenoplossing worden gevonden, maar dan wel op een manier die de veiligheid van Israël waarborgt. Alleen daarom al is het van belang dat Israël erbij betrokken wordt en dat andere landen niet voor haar bepalen wat ze moet accepteren. Een ander land kan Israëls belangen immers niet zo goed inschatten en behartigen als zijzelf.

Daarom kon ik vanmorgen opgelucht ademhalen toen ik dit artikel las op de website van de BBC. Poging nummer zoveel om Israël om zeep te helpen is mislukt. Nu hopen dat landen als Frankrijk hun les geleerd hebben en de joodse natiestaat er de volgende keer wél bij betrekken zodat zij samen met haar vijand(en) op zoek kan naar een mogelijke oplossing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. joga

  Frankrijk is socialistisch en islamitisch. Hier zal nooit meer een verstandig woord uit komen. Het land is failliet en wordt alleen nog door de EU (voor hoelang?)kunstmatig op de been gehouden. Waarom? Moet u Merkel vragen!

  1. LantR.fant

   Het Franse platteland loopt leeg. Kunnen ze die Palestijnen daar toch mooi een staat laten stichten?

   Rusland heeft dit jaar nog een stuk grond op Oekraïne veroverd. Laat ze dat eerst maar eens rechtzetten voordat ze anderen hetzelfde willen verbieden.

 2. J. C. Th. Kohler

  “Dat betekent dus: een verdeling op basis van de situatie zoals die bestond voor Israël Gaza, de West Bank en Oost-Jeruzalem bezette…”

  Hier gaat de schrijver duidelijk en aantoonbaar de fout in. Israel hééft Gaza bezet, dat voorheen aan Egypte behoorde, en heeft dat ook weer ontruimd.

  Maar Israel heeft Judea en Samaria en oostelijk Jerusalem niet bezet, maar HERoverd. De bezetter was Jordanië, dat in 1948 tijdens een aanvalsoorlog zich die gebieden toeëigende en zelfs later annexeerde. Hetgeen overigens tegen internationaal recht inging, want een land kan nooit rechtmatig terrein winnen, dat veroverd is in een aanvalsoorlog.

  Conclusie: er bestaan geen bezette gebieden meer, sinds Israel ze in 1967 heeft bevrijd.

  j.c.th.kohler@online.nl

  1. JanvanEechoud

   Wat is het toch gemakkelijk om leugens te ontkrachten met de waarheid, J.C.

 3. Antivenin

  De koran eist van de islamieten dat de Joden tot op de laatste man/vrouw/kind worden uitgeroeid. Tenzij de Arabische landen de islam opgeven zal er dus nooit een definitieve vredige oplossing komen voor het “Israël-probleem” Hoogstens een tijdelijke, waarin de Joodse staat wordt verzwakt en de islamieten zich voorbereiden op het uitdelen van de definitieve klap die Israël/de Joden van de wereldkaart moet vegen.

  Hoe meer invloed de groeiende aantallen islamitische medelanders in de Westerse landen krijgen, hoe gevaarlijker de situatie voor Israël wordt. Hoog tijd dus om de infiltratie van islamieten en de daaruit voortvloeiende islamisering in het Westen een halt toe te roepen. Ook uit eigenbelang.

  Na zaterdag komt zondag, luidt een gezegde in het Midden-Oosten. Zodra de Joden zijn opgeruimd, komen de christenen aan de beurt. Zie Irak, Syrië, Libië, enz. heden ten dage. En denk maar niet dat het hier niet kan gebeuren. Israëls strijd om te overleven is ook de onze.

  1. Pjotter

   Als iedereen zich realiseert wat in de laatste regel staat is er hoop.

 4. Paul

  Of zo’n resolutie dan nog helpt:

  De Turkse premier Ahmet Davutoglu had afgelopen weekend tijdens een partijcongres in zijn geboorteplaats Konya een belangrijke ontmoeting met Hamasleider Khalid Mashaal. Na afloop van hun gesprek prees Mashaal Turkije als de absolute leider van de hele moslimwereld, en dankte hij hen voor de spoedige Turkse invasie van Jeruzalem, die tijdens de volgende wereldoorlog zal plaatsvinden. Dit deel van zijn toespraak (2) werd zoals kon worden verwacht weggelaten in de Westerse media.

  Uit: http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Turkse-premier-belooft-Hamas-spoedige-invasie-van-Jeruzalem

 5. NemTudom

  Een landje zo groot als een provincie. En dat moet gedeeld worden om een paar Arabieren hun zin te geven om daar nog wat meer van dat soort te huisvesten. Het is schijnbaar een bevlieging van de Arabische is-lam, om zoveel mogelijk bij elkaar te kruipen in zo’n klein mogelijke omgeving ( zie Nederland ) vandaar het ophopen van Palestijnse Arabieren. Met een achtergrond woonachtig verleden in Israël. Deze kampen in Libanon moeten zo vol als onmogelijk is, met Arabieren van waar dan ook, om zo schrijnend mogelijk over te komen. Vandaar de oprichting alleen voor deze vluchtelingen van de UNRWA. Waar miljarden naar toe stroomt en in de zakken van de leiders verdwijnt. Wat Israël kan en doet om zand om te zetten in vruchtbare grond, moet toch ook voor de Arabier mogelijk zijn. Dan is er ruimte zat voor vrede. Roven wat ontwikkelt is, hoort verleden tijd te zijn.

 6. arie_jansz

  Een landje zo groot als een provincie, omgekeerd kun je dan ook stellen waarom Israël zich zoveel ellende op de hals haalt.

  De volgende 2 generaties mafketels en terroristen is alweer opgekweekt voor een zoveelste jihad, na zoveel disproportioneel bommenspul in te zetten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.