VVD en PvdA ruziën over Antillen

Geen categoriedec 02 2014, 9:00
Laat die luilekker eilandjes gewoon aan hun lot over.
Volgens de Volkskrant liggen VVD en PvdA met elkaar in de clinch vanwege de Antillen. De VVD heeft het wel gehad met de corrupte bende daar die onze financiële hulp wél wil, maar vervolgens geen woord van kritiek duldt, terwijl de PvdA juist wil dat we ze blijven subsidiëren. Iets met eeuwig slachtofferschap of iets dergelijks.

Het Statuut [voor het Koninkrijk] eist van Nederland een 'waarborgfunctie' voor de levensstandaard op de eilanden. Daarom grijpt Nederland in als het misgaat. Hoewel VVD en SP zeggen de overzeese bevolkingen niet in de steek te willen laten, willen zij toch van die functie af. Dat zou meer duidelijkheid en evenwicht in de onderlinge verhoudingen brengen. De PvdA vindt dat 'gek', omdat dankzij deze waarborg de bewoners van de drie landen juist worden beschermd tegen de uitwassen van corruptie en machtsmisbruik.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar ik zie niet hoe en waarom het aan Nederland is om de bewoners van de Antillen te beschermen tegen corruptie en machtsmisbruik van de mensen die ze zelf aan de macht brengen. De PvdA wil blijkbaar dat wij ze nog steeds als minderwaardige figuren blijven behandelen; kinderen, als het ware, die niet in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun heden en toekomst.
Tijd om daar een einde aan te maken. De Antillen klagen en zeuren continu als Nederland iets van kritiek uit, terwijl ze ons wel gebruiken om hun welvaartsniveau enigszins op peil te houden en op andere manieren van ons te profiteren.
VVD en SP hebben dus gelijk: er moet een andere regeling komen waardoor de Antillen het heft eindelijk in eigen hand nemen en wij niet meer gedwongen worden ons te bemoeien met eilanden die duizenden en nog eens duizenden kilometers van Nederland af liggen. Ze moeten hun eigen boontjes maar leren doppen, er is geen enkele reden voor ons om dat te blijven doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten