4 Marokkaanse wannabe zelfmoordterroristen opgepakt in Spanje

Geen categoriejan 25 2015, 17:00
De theologie van de vrede heeft bijna weer toegeslagen.
Gisterochtend hebben de Spaanse autoriteiten vier Spanjaarden "van Marokkaanse achtergrond" gearresteerd omdat ze bezig waren met het voorbereiden van een zelfmoordaanslag. Heel gek, maar Madrid zag dat niet zo zitten.

De Spaanse autoriteiten hebben zaterdagmorgen vier mannen aangehouden die zich zouden voorbereiden op het plegen van een terroristische aanslag. Dat meldt de Spaanse minister Jorge Fernandez Diaz van Binnenlandse Zaken tegenover CNN.

De groep mannen, bestaande uit twee paar broers, zijn Spanjaarden met een Marokkaanse achtergrond, die als 'sterk geradicaliseerd' werden beschouwd.

Je gelooft het niet, maar de verdachten waren goed getraind. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat er elders in de wereld ware trainingskampen voor terroristen zijn.
Het goede nieuws? Blijkbaar zijn de Spaanse autoriteiten - net als hun Nederlandse evenknie - wakker geschud door de aanslagen op Charlie Hebdo. Iedereen weet dat het Westen serieus rekening moet houden met mogelijk aanslagen, wat natuurlijk niet betekent dat we rustig afwachten tot we eindelijk het slachtoffer worden van deze of gene moslimextremist. Nee, Westerse inlichtingendiensten doen er blijkbaar alles aan om ons te beschermen en zo vroeg mogelijk in te grijpen als extremisten iets voorbereiden.
Het slechte slechte nieuws dan, want ja, dat is er ook: helaas lopen er waarschijnlijk nogal wat wannabe terroristen rond in West-Europa (en andere delen van de wereld). De inlichtingendiensten kunnen zich werkelijk geen enkel foutje veroorloven. En nee, dat is geen angstaanjagerij, maar de brute waarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten