De VVD is dood

Bewijsstuk A
Na de zoveelste ophef om Nederland als belastingparadijs voor buitenlandse ondernemingen weet Hans Van Baalen hier optimaal gebruik van te maken door te pleiten een einde te maken aan belastingsparadijsen in de Caraïben waar Nederlandse bedrijven dankbaar gebruik van maken. Nederland zou andere landen moeten dwingen om Nederlanders niet te laten profiteren van hun wetten. De oplossing van de VVD, voor het niet bestaande probleem van bedrijven die in ons land investeren was het moeilijk maken voor Nederlandse bedrijven om minder belasting te betalen in het buitenland.

Bewijsstuk B
Na een aangekondigde prijsverlaging van de Albert Heijn kondigt Minister Kamp aan dat hij op bezoek zou gaan bij dat bedrijf om ”even te praten”. Kamp wilde de zogenaamde ”supermarktoorlog” niet laten ”escaleren”. De VVD was zich hier dus aan het verzetten tegen marktwerking en de verlaging in prijzen als gevolg. De minister verzette zich tegen vraag en aanbod en het principe van vrijwillige handel ter wederzijds voordeel.

Bewijsstuk C
De VVD onder leiding van Rutte benoemen Neelie Kroes voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris in Brussel. De vrouw die daarvoor haar missie maakte van productieve en winstgevende bedrijven straffen als IBM, Microsoft en LG kreeg van de VVD een nieuwe kans om marktwerking in te dammen. Nu ging ze aan de slag met het internet en als eindproduct kennen we Net-neutraliteit, een fascistische wetgeving om het internet een ”gelijk speelveld” te maken. Dezelfde Kroes werd door de partij in 2014 nog verkozen als erelid.

Los van haar economische dwalingen pleegt de partij ook op andere gebieden verraad aan het liberalisme.

De VVD draagt een conservatief repressief drugsbeleid uit, ze verzet zich tegen legalisering. Gezien verboden nergens het gewenste effect hebben mocht het ons niet verbazen dat de ”wiet-pas” geen probleem wist op te lossen maar juist creëerde (straatverkopen).

De VVD wil niets meer weten van kritiek op de Monarchie, de inkapseling door conservatieven in de partij miste zijn effect niet. De wens naar een liberale republiek is bij de partij verstomd, en een sociaal-democratische monarchie kregen we ervoor terug.

Mede dankzij de VVD zitten we in een Europese Unie die niet alleen onze soevereiniteit schaadt maar die ook gebaseerd is op herverdeling van welvaart en het creëren van geld uit het niets, met andere woorden een tikkende tijdbom.

De VVD heeft geen degelijk antwoord op de dreiging van Islamitisch geïnspireerd geweld. De partij durft de vijand niet te benoemen, de Islam en haar meest fanatieke aanhangers. Onder de noemer van individualisme weigert de partij om ideologieën moreel te beoordelen aan de hand van objectieve criteria. Deze weigering kan ingegeven zijn door politieke correctheid, angst en onwetendheid.

Conclusie
De VVD heeft de Nederlandse economie de afgelopen 5 jaar niet vrijer gemaakt. De economische politiek van de VVD is niet ingegeven door een morele steun aan de vrije markt, concurrentie en het systeem van vraag en aanbod. Op alle niet-economische gebieden slaat de partij de plank mis. Op het gebied van drugs, De EU en de aanpak van radicale Islam is de partij niet als liberaal te identificeren. We hoeven geen illusies te hebben over het zelf-reinigende vermogen van de partij, hopelijk doen de kiezers dat voor hun.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. arie_jansz

  Dat is geen nieuws.

  De partij heeft geen idealen, het is een partij die wet- en regelgeving inzet om haar achterban schaamteloos te bevoordelen.

  In mijn beleving heeft dat niets met liberalisme te maken.

 2. arie_jansz

  Ik verheug me altijd op de stukjes van Yernaz Ramautarsing.

  Geen partij die zoveel macht en succes heeft gehad als de VVD in de laatste 10 jaar.
  Godzijdank was er nog een PvdA, die soms wat zand in de kapitalistische machine wist te strooien, anders had ik niet durven gokken in wat voor beroerde situatie ons land zou hebben verkeerd.

  Ik zou Yernaz willen adviseren om eens een zorginstelling of een sociale arbeidsplaats op te zoeken, wan touderen en hulpbehoevenden zijn de overheid slechts tot last!
  Of eens samen met een directeur in loondienst eens samen de graaibonus te tellen.

  Maar Yernaz is hedonist en verwardt dat met het klassiek liberalisme. Je hebt wel degelijk een verantwoordelijkheid naar de burgers toe als overheid!

  1. Staphylocoque

   Gelukkig is Yernaz’ eigen partij, Artikel50, morsdood, nog doder dan de VVD. We hoeven dus niet bang te zijn dat de hedonistische, egoïstische heilstaat van zijn idool Ayn Rand werkelijkheid wordt. Dat luchtkasteel zou in werkelijkheid horror zijn, een nachtmerrie.

 3. V.K.

  -Ach, wat verwacht je anders van een partij afgesplitst van de PvdA…ja je ideologische roots verlogen je nooit.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkspartij_voor_Vrijheid_en_Democratie

 4. ikwoudatiedereennadacht

  Vanmiddag bijna jankend gekeken naar de Auschwitz-herdenking.
  Zo verschrikkelijk mensonterend wat daar gebeurd is. Niet alleen Joodse slachtoffers natuurlijk, maar wel veel te veel Joodse (volkomen onschuldige!) slachtoffers.
  Mag ik de redactie van DDS vragen om alsjeblieft de komende 24 uur ( of graag nog langer) geen enkele antisemitische column en reacties toe te staan. Bij voorbaat dank !

 5. Willie.F

  Een kartel of concurrentiebeding is een afspraak tussen twee of meer bedrijven (oligopolisten) om de concurrentie te beperken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld afspraken maken om hun producten niet lager dan een bepaalde prijs te verkopen. Dit kan een nadeel voor de consument opleveren, omdat prijsafspraken ertoe kunnen leiden dat de consument te veel voor een product moet betalen. De NMa (onderdeel van de overheid) houdt hier toezicht op………………………..
  Vervang de bedrijven door overheden en je hebt een kartel afspraak.

  1. arie_jansz

   Money of people-driven? U mag kiezen

 6. LantR.fant

  Als de buurlanden hun accijns verhogen kan Nederland weer de volgende verhogingen doorvoeren. Het verschil is immers niet zo groot meer?

  Ben benieuwd wat er voor de VVD in de plaats gaat komen.

 7. lanex

  Hoe kan het toch dat Nederland is opgescheept met dit soort wereldvreemde bestuurders?
  Is de rest van de VVD echt zo stupide om deze man zijn gang te laten gaan?
  Mijn stem krijgen ze alvast nooit meer!

 8. Ni28

  Wiebes heeft in zijn korte politieke loopbaan al de pomphouders langs de grens om zeep geholpen en nu geeft ie de schuld aan België en Duitsland. Echt een bewijs van eigen zwakte en imbeciliteit. Als de Nederlandse regering niet zo geld ziek zou zijn om met geroofde geld bodemloze putten te vullen was de situatie anders. De Belgen denken kennelijk nog een beetje aan de burgers wat in Nederland al lang verdwenen is. Kassa!

 9. Bes Tolen

  De VVD heeft jaren de linkervleugel haar gang laten gaan. Lieden met nogal ethische denkbeelden en heel vaak naïef disfunctionerend. Ze kregen niet de nodige zware kritiek binnen de partij. Het ontbrak aan denktank. Er ontbraken elkaar ondersteunende leidinggevende krachten, die de partij de nodige uitgekristalliseerde liberale denkbeelden meegaven. Bolkestein had het gekund maar zette op kritieke momenten niet door. Inderdaad bij gebrek aan steun. Al op zich verbazend dat de achterban zich niet liet horen..
  Het in de westerse wereld irreële, linksachtige tot religieuze politieke klimaat aangevoerd door politieke macht in de Verenigde Staten en ondersteund door een brede vereniging van organisaties en lieden ter bevordering van meer dan basale ondersteuning van alles wat als groep of wie als persoon zuiver in het verlengde van de groep, maar als zielig of achterlijk kan worden aangemerkt, veelal op discriminerende basis, heeft ongetwijfeld ook de VVD aangetast. Ondertussen namelijk de hele maatschappij. De overheden hebben met deze houding de overheidsfinanciën uit balans gebracht. De rekening is buiten die overheid neergelegd bij de burgers. Dit te meer omdat de financiële wereld ook op zijn kop is gezet en wel zo dat er bij gebrek aan inzicht bij de politici weinig lijn nog in is aan te brengen. Het gaat grof toe en het gevolg is wel dat er middelpuntvliedende krachten werken, die geheel in het voordeel zijn van degenen, die het momenteel in de financiële wereld voor het zeggen hebben. En dat zijn er in de huidige situatie maar heel weinig. De politieke macht lijkt grotendeels aan de democratie te zijn ontglipt en bij een aantal bepalende grootbanken en hun vertegenwoordigers terecht te zijn gekomen. De aantasting van de financiële wereld en als gevolg daarvan de economie is fors. De strijd daar tegen onbeholpen. De beer zit niet in zijn kooi maar rooft in de buitenwereld. Het laat hem koud. Hij is en blijft machtig. Er is nauwelijks nog liberalisme te ontdekken in de westerse wereld. Want echt liberalisme houdt van doordachte politieke daden en regels in de
  rechtstaat als basis voor het functioneren van een ieder. De verwildering is er evenwel helaas. Liberalisme houdt van nodige, wenselijke beperking van de macht van de staat. Je ziet dat de staat steeds machtiger is geworden. Over mensen. Anti liberaal dus.

  1. Locke

   Bes een goed stuk, de arrogante houding heeft ze blind gemaakt voor de reële economie die is al 25 jaar vooruit verhandeld via derivaten en diefstal. Nu de banden leeglopen zoekt men naar een compressor van het zwaardere kaliber. Kijkend naar verschillende zenders binnen de Eurozone komt men er al snel achter dat de media op een lijn zit betreffende de propaganda, de aansturing van dit apparaat is naar voorbeeld van Leni Riefenstahl. Als die malloot van de ECB iets zegt gaan de beurzen die al 5 jaar een consolidatie laten zien omhoog ,zou men zich die hele volg AEX aanschaffen is het effectieve rendement 2,4%, wouw dat is pas beleggen .Als men die gasten mag geloven hebben de meesten zo dadelijk nog geen belegt broodje meer.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.