Drie dagen na Charlie: PVV eenzaam op kop in peilingen

Iets anders had iemand in alle redelijkheid natuurlijk ook niet verwacht.

Het kon eigenlijk ook niet anders: nu Maurice de Hond met zijn wekelijkse peilingen terugkomt van kerstreces, blijkt dat de PVV eenzaam aan kop gaat in de peilingen. Vreemd is dat niet: in een week dat islamcritici in koelen bloede worden vermoord kan je verwachten dat de partij die zich het felst uitspreekt over de islam het gemakkelijkst nieuwe kiezers verwelkomt.

Toch had ik zelf wel een iets grotere verschuiving verwacht, zeker aangezien de kiezersvoorkeur voor het laatst pas halverwege december van het vorige jaar is gepeild:

peilingen1112015

Partijen als D66 (24) en CDA (23) volgen weliswaar pas op grote afstand en de PVV hoeft niet te vrezen binnen aanzienbare tijd diens virtuele koppositie te moeten opgeven, maar de PVV krijgt er dus maar één zetel bij: dat ligt binnen de foutmarge en is dientengevolge een te verwaarlozen winst. Volgens mij kan dat maar één ding betekenen: de PVV zit zo ongeveer aan diens max wat betreft het te winnen kiezers en heeft bijna diens hele potentieel verzilverd.

Dat betekent twee dingen: de partij heeft het momenteel intern op orde. Geen gerommel, geen gerel en alle neuzen dezelfde kant op. Wilders’ leiderschap staat niet onder druk en er is geen interne scheuring aan de gang, ondanks dat ook in de afgelopen periode wederom ontevreden Statenleden opstapten.

Maar 31 PVV-zetels in een voor de mannen en vrouwen van Geert Wilders gunstige electorale week betekent ook dat ze alléén de grootste partij van Nederland kunnen worden als de rest van het politieke speelveld zo enorm verdeeld blijft. 31 zetels is weliswaar meer dan de PVV ooit heeft gehad, maar als je dat afzet tegen de 40+ zetelaantallen die VVD, CDA en PvdA consistent geboekt hebben toen zij de grootste partij waren (2010 uitgezonderd), dan ziet u dat 31 hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zal zijn.

Toch zit Wilders al met al comfortabel in het zadel in afwachting van de Provinciale Statenverkiezingen die over twee maanden gehouden worden. Hij zal die electorale boost daar nodig hebben, want derde-ordeverkiezingen zoals de Provinciale Staten zijn doorgaans niet het moment dat de PVV-kiezer zich massaal komt melden bij de stembus.

Op pagina twee is het volledige rapport van Maurice de Hond te lezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

163 reacties

 1. NederPiet

  Je proeft in alles dat het Engelbart maar heel zwaar valt dat de PVV al zo lang in praktisch alle peilingen de grootste is.
  Gelukkig voor Nederland hoort hij bij een steeds kleiner wordende minderheid.

 2. Gielah

  Deze uitslag verbaast mij niet.
  Ik zie de PVV ook niet meteen veel groter worden, gezien de beïnvloeding van het Nederlandse volk door politiek, media, voorgangers in kerken, cabaretiers enz. enz.
  Laat niemand zeggen dat propaganda niet werkt.
  Was het niet Joseph Goebbels, die indertijd zelfverzekerd opmerkte: “Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt… dan gaan mensen die wel geloven” ?
  Cynisch misschien, maar wél waar!
  Van dat uitgangspunt van Goebbels wordt ook in onze dagen nog dagelijks gebruik gemaakt… en inderdaad…die werkt nog steeds!

  Denken we bijvoorbeeld alleen maar aan 80% (!) van de Duitse mensen, die zichzelf van 1933-1945 weliswaar christen nóemden… en die toch allemaal achter Hitler gingen staan en die zoetjes de rattenvanger van Hamelen volgden.. volgden.. en die napraatten.. en die goedpraatten.
  Die mensen zijn nu dood… maar hun mensenTYPE is nog springlevend.

  Een 20% van de christenen in die tijd bleef echter overeind en bleek in staat om de leugen te doorzién.. en hún levensfundament was een écht fundament en een vást fundament.
  Zien we de PVV van nu met 30 à 31 zetels… dan is dat een vergelijkbaar percentage.

  Zouden we, wat God moge verhoeden, ooit een vreselijke aanslag in Nederland gaan meemaken, dan kunnen daar wellicht – en dan tijdelijk ?- nog zo’n 10 zeteltjes bijkomen… maar als de paniek weer is weggeëbd, dan zakt dat aantal wel weer naar deze 30 terug… dat is althans mijn inschatting.
  De angst voor de PVV, zich vaak in woedend geschimp uitend, is dus wat onnodig… naast natuurlijk weinig democratisch en al helemáál niet in overeenstemming met zoiets moois als vrijheid.

  Dit alles zegt vooral iets over de geestelijke kracht én de geestelijke zwakte van de mensheid…. rond 1940 én nu!
  Er veranderde niet zoveel.
  Áls er al een evolutie van de mensheid is ( ik denk van niet.. zo om me heen kijkend) dan is dat toch wel een tergend lángzame evolutie.

  Desondanks : mijn gelukwensen aan meneer Wilders ( die dan toch maar stáát voor zijn waarheid) en vooral…. mijn diepe respect voor al die mensen, die geen volgers maar denkers zijn…
  en die dappere tegen de stroom óp zwemmers zijn…. want zij steken…. een ieder van hen alleen.. op zijn of haar eigen plekje… (want geen partijstructuur…. en dus ook geen ondersteuning van een gróep….) boven het gemiddelde van de mensheid uit en vormen zo….
  in mijn visie…. de hoop voor dit land.

  De adelaar… de sterke mens… vliegt alléén… zei mijn vader altijd.
  Ook al is het logo van de PVV dan ook een meeuw… een heel ander soort vogel… de situatie van meneer Wilders en van veel PVV-ers doet toch op zijn minst óók een beetje aan die van een ádelaar denken.

  1. arie_jansz

   Zozo…geen krijsende schijtmeeuw, maar een heuse adelaar als PVV-logo?

   Voor de rest natuurlijk weer geen touw aan vast te knopen…

   1. Jasterke

    wonderlijk, ik vind dit een klip-en-klaar verhaal, dat (wat mij betreft) inhoudelijk nog te delen valt óók… 😛

  2. Pjotter

   100% goed geschetst, alleen nog afwachten wat het proces van Geert voor uitkomst gaat geven, als dat goed voor hem afloopt ligt de weg open, op hoop van zegen.

  3. Paul

   @Gielah
   11 januari 2015 at 10:12

   Deze uitslag verbaast mij niet.
   Ik zie de PVV ook niet meteen veel groter worden, gezien de beïnvloeding van het Nederlandse volk door politiek, media, voorgangers in kerken, cabaretiers enz. enz.
   Laat niemand zeggen dat propaganda niet werkt.

   ______

   Kun je nagaan hoe groot de PVV zou zijn als die propaganda/leugenmachine er niet was geweest.
   Ondanks al die steeds maar weer tegenwerkende propaganda al zo groot.
   Hoe groot is ze dan niet latent?

   1. Jacobus

    Ja, als de PVV de media onder fascistische controle krijgt hebben ze meer kansen.

    1. Paul

     Wellicht is het dan voor jou te doen om lid te worden van zo’n PPV zoals jij ze blijkbaar graag ziet.
     Ik ben dan weg.

     1. Jacobus

      Van de PVV kun je geen lid worden, laat staan dat je in die partij enige democratische invloed kunt uitoefenen. Op zichzelf is dat een veelbetekenend gegeven; het kenmerkt de aard en gezindheid van die partij.

  4. JanvanEechoud

   “en die dappere tegen de stroom óp zwemmers zijn…”

   Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee, Gielah.
   Wanneer ga je tegen de stroom ín zwemmen, Arie?
   Mvg

  5. huuskesjong

   ‘Gielah’, dat is een uitstekend kommentaar van U! Zó zou ik ze van meer deelnemers op de webpagina van DDS willen lezen. En ik ben het er dan ook helemaal mee eens! Bedankt.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  6. Aron

   Al is het waar dat Hitler ook democratisch verkozen was, de rest van de vergelijking gaat niet op.
   Onze trage evolutie – zover die er inderdaad al is – zal mede gelegen zijn in onze neiging wat we niet begrijpen te willen duiden aan de hand van wat we van het verleden menen te hebben begrepen, alles wat niet overeenkomt gevoeglijk negerend.
   Zo is onze eigen angst voor de toekomst tenminste even gestild omdat we die menen te herkennen uit gebeurtenissen van jaren terug.
   l ‘Histoire se répète, maar ook weer niet zo letterlijk.
   Historici hebben gewezen op de oereenkomst in strategie tussen Napoleon en Hitler, en in zekere zin zelfs Julius Ceasar, maar die vergelijking werd steeds achteraf gedaan.
   Als er nu iets te vergelijken is met de huidige situatie in Europa en ’40 – ’45 dan is het dat de agressor vrij spel wordt gegeven en de waarschuwer voor het gevaar niet wordt geloofd.

 3. Anna

  Alle andere partijen, elite en pers zullen wel dag en nacht in de weer zijn om de PVV en Geert Wilders de grond in te trappen.VARA liet lafbek Theo Maarssen weer eens aan het woord. Hij vergeleek hem weer eens met Hitler. Er moeten andere leiders aan het roer, leiders met toekomstvisie.

  1. arie_jansz

   Ah..u heeft gekeken?

   Voorvocht he?

 4. Willie.F

  Het is wel te verklaren, de anti PVV propaganda machine draait voortreffelijk in Nederland. Want één ding is wel duidelijk, het heeft niets maar dan ook niets met de Islam te maken.Het is allemaal de schuld van de bezoekers in Hollandse pannenkoekhuizen. En vele stumpers geloven dat ook nog.
  Maar het verschil met de ander partijen is wel erg groot aan het worden.Ik ben benieuwd wat onze media aan propagandistische smerigheid er uit gaat gooien de komende weken.Jij bent hier al beetje begonnen. Maar eens kijken hoe die paar miljoen volgens de peilingen weggezet gaan worden. Daarbij ook nog eens een wat in elkaar gefutseld en niets meer van gehoord Face-Book berichtje kan gaan doen en ook Tim in extase gaat brengen.

  1. JanvanEechoud

   “Ik ben benieuwd wat onze media aan propagandistische smerigheid er uit gaat gooien”.
   Ik vind dat je overdrijft w.b. Tim.
   mvg

 5. G-krul

  Pim, je zult het wel hebben verdrongen, maar 6-10-2013 was de peiling 34 zetels voor PVV:
  https://digitalehofstad.wordpress.com/2013/10/13/peiling-2e-kamer-13-10-2013-maurice-de-hond-d66-20-zetels-pvv-33-zetels/

 6. Daniel

  Weinig verschil eigenlijk kan men concluderen, één zetel winst voor de PVV na een turbulente week, de PvdA heeft ook één zetel winst na diezelfde week.
  Kortom het gaat goed met de PVV in de peilingen, maar dat deze week de boel op zijn kop gezet heeft, nee dus.
  Kiezers zijn net als mensen, sterker nog, het zijn mensen en dat is maar goed ook.
  Geert zou echt nachtmerries krijgen als de PVV op 76 zetels zou staan in de peilingen, dan moet hij aan de bak, verantwoording dragen voor een verdeeld volk, dan moet het PVV programma uitgevoerd worden en tegelijk rekening houden met de minderheid zoals dat in een democratie behoort te gaan.
  Dat is moeilijk.

  1. Willie.F

   dan moet het PVV programma uitgevoerd worden en tegelijk rekening houden met de minderheid zoals dat in een democratie behoort te gaan.Dat is moeilijk.,,,,,,,

   Daniel jij bedoelt het cordon sanitaire van v.m. de PVDA in de tweede-kamer neem ik aan. Waarbij de PVDA ieder voorstel van de PVV afwijst.

  2. zomaar

   Daniel , waarom zou de PVV rekening moeten houden met de minderheid ?.

   tot op heden heeft de meerderheid !!, bestaande uit de zich roemende elitaire partijen , (je kent het rijtje wel , (dus een aparte opsomming is overbodig)), GEEN en ik schrijf GEEN rekening gehouden met de minderheid die de PVV tot op heden vorm geeft ,

   en toch roemen en benoemen deze partijen dat zij een democratie nastreven .

   een democratie die alleen zij vinden hoe die vorm te geven , dus is het een dictatuur !!.

   1. Pjotter

    Zomaar, en een minderheid die zich niets aantrekt van de meerderheid, maar als het zover komt dat Geert aan de bak moet wat ik hoop, dan gaat het geklaard worden.

   2. Jacobus

    Een consequentie van een democratisch bestel is nu eenmaal dt in laatste instantie de minderheid zich naar de meerderheid moet voegen. De PVV betreft een kleine extremistische minderheid die voorstellen doet die volstrekt in strijd zijn met onze rechtsstaat en bovendien vaak ook volstrekt onrealistisch. Met zo’n minderheid is het lastig rekening houden, alleen mededogen met deze dwalende schapen is op zijn plaats.

    1. VVM

     Er zijn talloze voorbeelden te geven waar de meerderheid zich schikt naar minderheden, dat weet jij ook wel maar dat komt je nu even niet uit.

     En ik ga ze ook niet geven, paarlen richting zwijnen werpen is niet zo mijn ding.

    2. zomaar

     kom, kom mijn beste Jacobus , je lult een beetje uit de nek vrind.

     even een voorbeeld welke minderheid , (god zij dank, dat deze nu nog effe een minderheid vormen !!), de meerderheid aan hun eisen moeten voldoen !!.

     juist je mag niet meer raden , je hebt het ineens goed , de MOSLIM POPULATIE .

     lees hier http://www.telegraaf.nl/binnenland/23544161/__Rutte__geen_strijd_met_islam__.html

     en huiver hoe diep jou lijders zich bukken , om zelf en ons te laten naaien .

     elke islamitische moordenaar , begaat die moord onder de schreeuw , allie Hakkenbar, de ooit levende schoenmaker die het sandaaltje (zonder neus) uitvond , zodat de moslim zijn te langen tenen kwijt kon !!!.

     vandaar dat hij al 1500 jaar vereerd word met slachtpartijen .

     afin toch blijven deze flapdrollen (onze regenten genaamd) volhouden het heeft niets met de islam te maken .

     waarmee wel dan , kan u dat mij uitleggen ?.

  3. JanvanEechoud

   Zit je onderbroek weer te strak, Daniel? 🙂
   Mvg.

 7. Anna

  Socialist President Hollande heeft Marine Le Pen zelfs uitgesloten om vandaag mee te lopen in de stille tocht. Alles stellen ze in het werk om critici buiten te sluiten.Dat noemt zich democraat en mogen allen meelopen in de optocht. Kiezers moeten zich eens afvragen hoe Europa eruit zal zien over 10/20 jaar met huidige politici aan het roer.

  1. Jacobus

   De aanwezigheid van de racist Le Pen zou de stille tocht ongeloofwaardig maken. Dus dat is nogal logisch.

   1. Beukman

    Bovendien heeft Charlie Hebdo een paar jaar terug nog geprobeerd om Le Front National verboden te krijgen. Ik kan me voorstellen dat wat er van de redactie is overgebleven Le Pen er niet zonder meer bij wil hebben.

    1. NederPiet

     Heb je enig idee hoeveel er nu Je Suis Charlie roepen en meelopen met die mars maar die een week geleden nog zeiden dat Charlie Hepdo racisme, fascisme en islamofobie vertegenwoordigde!

    2. Jacobus

     Inderdaad Le Pen uitte zich recent nog op schuimbekkende wijze over de vlijmscherpe kritiek die Charlie Hebdo had op haar antisemitische club. Uit het feit dat dit mens nu wil meelopen blijkt haar opportunistische hypocrisie. Ze deugt van geen kanten.

   2. zomaar

    ook hier weer , waarom is ieder die anders denkt dan de linkse mens (Internationale Sociale ), in wezen de fascist van nu.

    rechts , racistische , en meer van dit fraais wat de anders denkende kan bedenken .

    bij en onder het Internationale denken , zijn juist zij die het Internationale Denken steunen dus de islamieten (zie hun Jodenhaat) , de goede , en ieder die dit denken afwijst juist de kwade .

   3. NederPiet

    Oh?
    Is ze veroordeeld voor racisme?
    Wist ik niet.
    Of wacht….dat is wat jij vindt.
    Tja, een mening heeft iedereen maar wat de rechter beslist dat telt.

    1. Jacobus

     Dat is een opmerkelijk standpunt: we mogen op dit forum geen oordelen meer hebben zolang die niet door een rechterlijke uitspraak zijn bekrachtigd.

     Nederpiet is een beetje in de war.

   4. VVM

    Heel slinks wordt hier getracht de huidige leider van het FN Marine le Pen anti-semitisme in de schoenen te schuiven, de uitspraken werden gedaan door haar vader destijds.

    1. Jasterke

     ach VVM… iedereen met minimale politieke Geschiedenis-kennis in huis…weet dit.
     En iedereen met minimaal fatsoen in huis misvormd die kennis niet op zo’n gore wijze !

     1. VVM

      En het trol zijn maar ontkennen…..

   5. Henk.B

    Ja cobus het enigste wat logisch is dat is die ronde top
    want scherpe kantjes doen pijn logisch toch! .
    Wel je hebt nu je kop buiten de deur gestoken en het is
    hut weer ga nu je hok maar weer in en niet zo blaffen
    tegen anderen die voorbij komen .

   6. JanvanEechoud

    Een smerige opmerking.
    Geen vr gr.
    Ben ik daar verbaast over?
    Toch wel. Ietwat…..

 8. Kuifje

  En terecht!

  De enige die met recht zou moeten meelopen met de demonstratie vandaag in Frankrijk is Geert Wilders. Hij zou voorop moeten lopen en een ereplaats moeten krijgen.

  En de anderen die meelopen huilen alleen maar krokodillentranen.

  Allemaal krokodillentranen. . .
  https://ejbron.files.wordpress.com/2015/01/screenshot_1422.png

  1. Jasterke

   ben toch heel blij dat Geert die “eer” niet te beurt valt….bloedlink !

   1. Pjotter

    Jasterke, goed gezien, dat broeinest daar, dat zou zijn lijfwacht niet kunnen voorkomen.

  2. Beukman

   Als dit ook een demo is voor de vrijheid van meningsuiting, zou het een gotspe zijn als Geert ook meeliep.

 9. Michel108

  http://www.jihadwatch.org/2015/01/if-someone-offends-the-prophet-then-there-is-no-problem-we-can-kill-him

  De demonisering van Wilders is kennelijk nog altijd belangrijker dan de waarheid.

  1. Jacobus

   Waarom zou dat de waarheid niet kunnen zijn?

 10. Lieftinck

  Goed objectief commentaar!

 11. Jacobus

  Het blijft opmerkelijk hoeveel betekenis ook hier wordt toegekend aan tussentijdse peilingen. Zoals in het verleden meerdere malen bleek meet de Hond zelfs niet bij benadering het aantal zetels dat partijen zullen krijgen bij verkiezingen. Zijn peilingen meten slechts de emotionele waan van de dag, de onvrede onder het volk danwel de behoefte van mensen om even een signaal van ongenoegen te geven.
  Bij verkiezingen wordt de kiezer gevraagd door welke partij hij geregeerd wil worden. Voor het overgrote deel van het electoraat is al heel lang helder dat de PVV daarvoor geen zinnige kandidaat is,

  1. zomaar

   dit kan de hond ook niet weten , de peilingen die hij houd zijn moment opnamen , zelfs vlak voor een verkiezing .

   en toch als maar een kwart anders zou stemmen , dan in de peiling boven komt.

   denk ik dat wij binnen deze Internationale democratie , beflikkert worden met het tellen der stemmen .

   of zouden de meeste mensen bij de laatste verkiezingen op de PvdA gestemd hebben , voor de clown Samsom

   1. Jacobus

    Tja, als we gaan geloven dat de stemmen niet eerlijk geteld worden in dit land houdt het op. Je bent dan namelijk volledig de weg kwijt.

    1. zomaar

     of ik de weg kwijt ben , was dat maar waar .

     gezien vooraf gaande (onvrede onder de bevolking ), betreffende de massa import van islamieten , kan het haast niet anders zijn dat de huidige regeringspartijen , en alle daaromheen , door middel van fraude bij het tellen der stemmen , zo hoog uitkwamen .
     persoonlijk zet ik mij beperkt in voor de (tegenstem ) PVV , dus ik kom tijdens het folders rondbrengen nogal eens wat mensen tegen , mensen die het niet eens zijn met de woordenkeus van Wilders , toch het wel eens zijn met hetgeen hij zegt betreffende de islam .

     1. Jacobus

      Je meent dus dat de uitslagen van de afgelopen verkiezingen in Nederland zijn vervalst.

      Een niet geringe beschuldiging, temeer omdat er geen enkele aanwijzing, laat staan bewijs, voor is.

 12. Wachteres

  Helaas mag ik niet stemmen bij de provinciale statenverkiezingen.

  Inderdaad, de echte PVV-ers blijven zitten.
  Degenen die niet tegen de hitte kunnen – en klaarblijkelijk alleen uit eigenbelang in de politiek zitten – verdwijnen uit de PVV-keuken.

  En zolang veel mensen de linkse leugens nog geloven – die aanslagen hebben niets met de islam te maken – zolang zal de PVV maar tot een zekere hoogte blijven groeien.

  Want die partij is natuurlijk wel extreem-rechts, racistisch, fascistisch en nazistisch. Laten we dat niet vergeten!

  Een paar aanslagen meer zullen ook helpen. Het duurt lang voordat het door links jarenlang gehersenspoelde volk weer zelfstandig kan denken.

  1. Jacobus

   Dat de partij racistisch en extreem rechts is lijkt me in elk geval lastig te ontkennen. Gelukkig ziet het overgrote deel van het electoraat in dat dit geen verstandige basis is voor het landsbestuur.

   1. Willie.F

    Graag een onderbouwing. Bij het laatste proces tegen Wilders bleken deze beschuldigingen uit de lucht gegrepen.

    1. Wachteres

     Ach laat maar kletsen, @Willie F. Deze reaguurder weet niet eens wat het woord racistisch betekent, dat blijkt wel. En ik dacht dat Wilders er regelmatig van beschuldigd werd dat hij te links is.

   2. Gielah

    Het is helemaal niet lastig te ontkennen dat de PVV racistisch en extreem rechts is.
    Elke aantoonbare leugen valt heel gemakkelijk te ontkennen!

    Waar het antisemitisme ( racisme in optima forma dus) in heel het westen en ook in allerlei Nederlandse (politieke) milieus steeds salonfähiger wordt, staat de PVV fier alléén in haar steun aan Israël en aan de Joden…. en ontmaskert zij de antisemieten… zowel onder de linksen als onder de moslims.
    De PVV is dus de vijand van racisten!

    Omdat de racisten zelf niet zo graag racistisch genóemd willen worden… hebben zij besloten dat de aanval de beste verdediging is… en de zaak óm te draaien!
    Nu zijn dan de aanhangers van de onvrijheid-verheerlijkende ideologiën… links en de islam … zogenaamd ineens de zielige áángevallenen… en hoewel islamieten geen rás zijn… wat dondert het… ze doen nu maar even net of die lui wél een ras vormen… en dus mag je hun kwade praktijken niet áánvallen… want dan ben je zogenaamd een racist!
    Leuk bedacht, maar 100% een leugen!

    Dat de PVV extreem-rechts zou zijn, komt uit ook uit diezelfde onfrisse hoek.
    Men spreekt niet over niet-links, of niet-meer links, of anti-EU en anti-islam… wat de grondslagen van de PVV zijn… en waar zij te állen tijde voor uitkomt… niets geheimzinnigs aan….
    men spreekt zelfs niet eens over een rechtse partij ( hoewel Wilders tegelijk door sommigen als weer le LINKS wordt weggezet… ja ja..),
    maar het moet meteen persé extréém-rechts zijn!

    Kijk… dat is nu zwartmaken.
    Dat is nu liegen.

    Maar… denkt men… lékker mee doorgaan… want de dommeren gaan dit wel overnemen…. en men drilboort dapper verder.

    Helaas kom je die dommeren op DDS niet tegen… wél zelfdenkers en daarnaast bovenomschreven leugenaars en zwartmakers.
    Enige winst van leugenaars- en zwartmakers- gedram en gezeik de godganse dag door valt dan ook niet te verwachten.

    Men preekt slechts voor eigen parochie.

    1. Jacobus

     In deze bijdrage wordt dit evidente feit wel ontkend maar daar blijft het bij. Ik zie daarom ook niet veel aanknopingspunten voor een reactie op deze verwarde bijdrage.

     1. Gielah

      Verwarde mensen…. dat waren toch de hoofden afhakkende en mensen zomaar neerschietende moslimboeven…. zo worden die toch eufemistisch omschreven?

      Het feit dat bepaalde waarheden niet in uw straatje ( strategie) passen, maakt het uitdragen ervan niet verward… alleen maar tegen úw zin.

      En wie bent u dan wel?
      Wat mij aangaat niet iemand van wie ik hoop dat die tevreden en met instemming op mijn inzendingen reageert.
      Zodra dat gebeurt word ik érg ongerust over mijzelf…. want dan ben ik kennelijk tot een heel ander kamp dan dat, waar ik áchter sta, toegetreden!

     2. VVM

      Alsof er ook maar iemand is die daarop zit te wachten…..

   3. Pieter G

    Wat het electoraat ziet of denkt kan Jacobus niet weten of je moet gedachten kunnen lezen.

    Over waan gesproken.
    Is dat uw waan van de dag?
    Of heeft u daar vaker last van…

    Grappig is het feit dat de 16!!
    virtuele zetelwinst voornamelijk van de PVDA en van de VVD afkomstig zijn.
    Dat moet hard aankomen bij Jacobus die veel van zijn PVDA vrienden opeens racistisch en extreem rechts ziet worden.
    Dan houdt de vriendschap voorgoed op toch?

    Overigens viel het me op dat de D66 kiezer het minst voorstander is om de Franse cartoons te plaatsen. Blijkbaar zijn die toch minder voor vrijheid van mening. Slechts 35% waar de PVV verreweg de hoogste score maakt met 79%.

    Over moreel en ethisch kompas gesproken of opkomen voor grondrechten.
    Dat is bij de D66 toch echt ver te zoeken.
    Je zou bijna zeggen het is de partij WMO.
    Weg Met Ons.
    Daar kan ik dan weer niet echt verbaasd over zijn.

    Maar echte conclusies mogen we niet trekken.
    Het is tenslotte de waan van de dag.

   4. Skogen

    Welk belang hebt u en ons land, met het toelaten van nog mee anti-westers denkenden. Waaronder zich heel veel lieden bevinden, die haat prediken in de naam van hun ideologie. Geef eens een meerwaarde aan deze maatschappij met het toelaten van nog meer lieden uit een andere cultuur, die onze cultuur in grote mate( behalve het materiele) afwijzen. En kom me niet met het racisme verhaal, want dat is totaal misplaatst.

 13. beppie

  Grappig meestal komt de thermometer van MdH overeen met de werkelijke peiling. Zo niet deze week. De thermometer bekeken op 10-1-15 (gister dus) geeft een heel ander beeld. VVD -1 PvdA -1 D66 -1 en PVV +3 M.I. probeert MdH het hete hangijzer af te zwakken. Het vderlies van D66 is ook goed te verklaren. Pechtold heeft zich na de aanslag in Parijs niet laten zien en niet laten horen. Heel opvallend.

  1. Jasterke

   mogelijk is hier gebruik gemaakt van een hoopgevende noodwet @beppie…:

   de Wet van de afgeremde voorsprong 😛

 14. janast

  Een kinderhand is blijkbaar gauw gevuld. Nederlands bekendste islamhater heeft wel vaker goed gestaan in de peilingen ( eind 2013 zelfs op 34 ). Ik hecht meer waarde aan verkiezingsuitslagen en die geven aan dat hij nu 3 verkiezingen op rij heeft verloren. In het stemhokje stemmen mensen gelukkig toch eerder met hun verstand dan dat ze hun onderbuikgevoelens blijven volgen.

  1. halo1

   Leuk..dat links steeds verder en meer in de problemen raakt: jarenlang naief blijven roeptoeteren met hun lichtblaue ogen…dat “met de meeste Islamisten niets mis” is..en nu steeds meer met de neus op de feiten gedrukt woden. Vergeleken met hun verwoede gespartel lijkt Goebbels nog maar een olijke kabouter…!!

  2. beppie

   Even kijken Kamerverkiezingen werd door de media toegespitst op weglopen en PvdA vs VVD
   EP is gelijk gebleven tov 2010 alleen kregen ze toen een restzetel.
   Gemeenteraad is niet echt verloren PVV deed maar in 3 gemeentes mee. En bovendien is er aanwijsbaar gesjoemeld. Verder in de Gemeentes waar PVV niet meedeed is er op aanbeveling van de PVV een grote winst geweest voor lokale partijen.
   Ik zou dus niet te vroeg juichen. Mensen die voorgaand niet naar de stembus gingen konden die kans nu wel eens grijpen omdat de invloed van de 1e kamer belangrijk is ivm nogal wat wetten als zorg-belasting-wonen-pensioen etc.

   1. janast

    “aanwijsbaar gesjoemeld. “. De linkse kerk , de linkse rechterlijke macht of de linkse media, wie heeft het dit keer gedaan ? Wilders heeft 3 keer op rij verloren en u komt met het argument “aanwijsbaar gesjoemeld ” ? Opvallend dat iedere keer wanneer de pvv-kliek geen argumenten meer heeft ze vluchten in één of andere idiote complottheorie.

 15. NemTudom

  Gielah #

  Hoe kun je het verwoorden Goebbels en de leugen. Op de koppelriem stond God zij met ons. En ook gij verworpeling van welk geloof dan ook heeft de leugen in pacht. Zo ook de is-lam preekt van vrede en het moorden uitvoert. Geef krediet maar laat wat jij en velen aanhangen thuis achter de deur en kom daar nooit meer achteruit. Laat de mens met rust, wij zijn niet allen gelijk. Er zijn veel soorten in naam en toch zijn het allemaal vogels, zo ook de mens. Ze kunnen allemaal denken, maar denken allemaal verschillend. Er zijn veel kleuren en toch is het de mens.

  1. Jacobus

   Ja, soldaten en strijders hopen in hun moorddadige activiteiten door een god gesteund gesteund te zijn. De nazi’s voelden zich gedekt door de christelijke god, de ISIS-zwijnen door de islamitische god.

   De goden weten ondertussen nergens van.

   1. Jasterke

    wie zegt dat ? 😛

    1. cmsuijkerbuijk

     Kobus zegt het, dus dan is het (denkt hij) zo!

   2. zomaar

    ISIS , zijn soennieten , een tak binnen de islam die hier in het westen oververtegenwoordigd is !!! 90% van de hier in het westen levende moslims behoren tot deze tak binnen de islam .

    en ach je vergeet de japanners , die in hun keizer een god zagen, en voor hem sterven wilden , dus het is niet allemaal fictie (als ik een geloof zo aan mag duiden) .

    afin aan de hier levende moslims kan je nog veel plezier aan beleven , get merendeel van hen haten ieder die niet tot dezelfde tak binnen de islam behoren , en voelen zich verheven boven de in hub ogen ongelovigen, die dan ook als beesten afgeslacht mogen worden , of als slaven verkocht .

    een leuke vooruitzicht voor je kleinkinderen, die dan jou (opa/oma) verwijten kunnen , dat jullie schuldig zijn aan het erbarmelijke leven zij dan moete lijden .

    proficiat hiermee

   3. Gielah

    Nee… klopt…. want (af)goden bestaan niet… hoewel de aanhangers ervan toch voor een heleboel onveiligheid en ellende kunnen zorgen… en daadwérkelijk zorgen!

    Ik schreef hierboven ergens al… maar dat zelf wel niiet opgemerkt en niet goed Uitgekomen zijn… bij het heerlijk hakken naar mensen die een andere mening hebben…
    dat 80% van de Duitse christenen in de nazitijd met Hitler optrokken.. dus hoewel zij voorgaven de echte God, die van Israël te dienen, dienden zij in de praktijk diens tegenstander, de duivel dus.

    Aan de daden van de mensen, die iets of iemand volgen, zie je wie zij écht dienen.

    Koppenafhakkers dienen nóóit de echte God!
    Mensen op brandstapels zetters… kerkelijke griezels in vroeger eeuwen, dienden ook nooit de ecchte God… hoewel zij dat wel voorgaven te doen, maar hun daden verraden hen.
    Jodenhaters en -vervolgers dienen óók nooit de echte God, maar alweer…de boze…. want dié wil het volk van God kapotmaken… dus hartstikke duidelijk allemaal.

    Maar het vuile van vele discussies hier is, dat… als we die duiveldienaren of het kwaad nalopende ( naar keuze) dan als zodanig ontmaskeren.. en als we dan NEE tegen hun onmenselijke praktijken zeggen… dat dan een stel menselijke slangen zalvend gaat roepen dat het heel lélijk is om zo tegen die kwaaddoeners te spreken… dat is dan niet aardig… want een heleboel van hun medestanders… die hebben namelijk nog NIET gemoord… en die gáán dat waarschijnlijk ook nooit doen… dus dienen wij óók lief te zijn tegen de gevaarlijke rotzakken… anders háten wij… o jee.. o jee… en dat mag niet van hen.
    Maarre… dat mag dus wel!
    Dat moet zelfs.
    Het kwade móet men haten… want wie dat niet doet, die hoort er zelf bij.

    Ik citeer hier een van de slotverzen van psalm 139… dan kan Jacobus die ook weer in het kader van zijn leugens gaan inzetten.

    “O God… dat Gij toch de goddelozen (= de anti-goed-mensen) ombracht,
    – gij mannen des bloeds… WIJKT van mij –
    die arglistig tegen U spreken
    en Uw Naam tot leugen gebruiken… Uw tegenstanders.
    Zou ik niet haten, Heere, wie U haten( namelijk de God, die liefde is…)?
    Niet verafschuwen wie tegen U opstaan?
    Ik haat hen met een volkomen haat.
    Tot vijanden zijn zij mij”.

    Kijk… en dié haat mag dus… en moet zelfs.

    Roep dus niet dat wij rotzakken en bloedvergieters en hun verdedigers moeten begrijpen en respecteren,
    no way!

    1. arie_jansz

     Gielah, wraakgodin der angsten…

     Als ik de verhalen over Jezus van Nazareth lees, lees ik dat hij geregeld tegen zijn leerlingen in situaties van angst zegt:
     “Wees niet bang”.

     Jezus gooit geen olie op het vuur.

     Hij probeert het bedreigende vuur te doven en angstverwekkende stormen te stillen…

     Wat me opvalt bij mensen als mevrouw Gielah, is dat ze juist angst voedt, de complexe wereld overzichtelijk maken in slechts 2 waarheden.
     In haar ziekelijke kronkels;, simpel verdeeld in GOED EN ISLAM

     Om in uw rauwe bewoordingen te blijven…wie is nu de volgeling van Jezus Christus?

    2. Pjotter

     Gielah@ er zijn veel mensen die op diverse forums te kennen geven dat er door kerken en Chr. politiek nauwelijks een geluid te bespeuren valt t.a.v. het massaal afslachten van Christenen in midden oosten en Africa, wel die hebben hier een duidelijk antwoord, ook de Christenen dus.

 16. NemTudom

  krediet====kritiek

 17. Eminem2

  Intrigerende eerste zin van dit artikel, overigens (“Iets anders had iemand in alle redelijkheid natuurlijk ook niet verwacht.”) Policor Nederland houdt toch zo graag vol dat het “alleen maar extremisten zijn”? En dat extremisten (van welke geloofsovertuiging dan ook) extreme dingen kunnen doen, is natuurlijk geen nieuws.

  Nee, de enige reden waarom niemand “in alle redelijkheid” iets anders verwacht zou hebben van de gevolgen van deze aanslag op de electorale positie van de PVV is dat het bewustzijn verder is gegroeid dat het hier helemaal niet om “extremisten” gaat, maar om gewone gelovigen die zich wat verder verdiept hebben in wat hun geloof van hun eist…

 18. Seneca

  @jacobus
  je reacties slaan nergens op. het enige dat je belangrijk vindt is je eigen geraaskal te lezen en misschien dat je andere dwazen – allen welbekend – mee kunt krijgen. spaar mij je christelijke houding die lijkt op fijngemalen poppenstront.

  1. Jacobus

   Kunt u zelf zien dat uw bijdrage geen enkel argument bevat?

 19. arie_jansz

  @seneca

  Uw bijdragen zijn tot op heden ook aan ware aanwinst gebleken.

  Zo zal ik die spatie tussen Wilders en PVV nooit vergeten…
  Wat een prachtig voorbeeld van volmaakte leegheid!

 20. Teun

  @Jacobus
  11 januari 2015 at 11:06

  “De aanwezigheid van de racist Le Pen zou de stille tocht ongeloofwaardig maken. Dus dat is nogal logisch.”
  Abbas is er ook. Logisch, toch?

 21. Limburgse Kuifje

  Lieve mensen, WAAROM reageert u allen toch zo vaak op Jacobus, Philippens, Maaike en nog enkele van die trollen? WAAROM ?

  Als u allemaal eens ophoudt om steeds hierop te reageren dan zult u zien dat de lol er voor hen af is en ze terug kunnen naar het ministerie met de mededeling dat het niet heeft gewerkt om de boel te stangen bij de DDS. Ze worden dan ontslagen. DUS !!!!

  1. Henk.B

   L.K Ik zal het proberen , maar ja de beelden op tv van al die geen die dit op hun geweten hebben op een na sjalom
   dat maakt mij zo kwaad dat ik die weg kijkers aanval .
   En dat is wat zij al veel telang gedaan hebben .

 22. Teun

  @arie jansz
  Een hoofd vol zaagsel maakt het makkelijker volmaakte leegheid te ervaren.
  U bent een gezegend mens!

 23. DeKadt

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald al wel. Het is eigenlijk opmerkelijk dat de PVV nog maar op krap 30 zetels staat. Wilders, die zelf amper interviews geeft, amper op tv en radio te zien/horen is, blijft naar mijn gevoel flink achter op zijn ‘verkiezingspotentieel’. Je zou denken dat 40 a 50 zetels toch veel realistischer zou zijn? Of moeten er wellicht ook nog aanslagen komen in Nederland?..

 24. nick

  Inderdaad! Ik reageer al lang niet meer spreek hooguit mijn verontrusting en verbazing uit. Jammer he van DDS?!! Voor mij is de lol er( voorlopig) vanaf.

  Terug naar Artikel. Ga er maar van uit dat de PVV toch wel iets hoger staat of gaat stijgen dan de Hond hem nu toebedeeld. En het naeffect van de aanslag gaat ook nog doordringen.
  Maar het idd niet genoeg om te boel echt te reorganiseren in dit land. Tevelen slapen nog of houden de oogkleppen stevig op. die worden helaas pas wakker wanneer er om de hoek, of erger, voor de deur iets vreselijks gaat gebeuren. En ik vrees dat we niet hoeven te vragen ‘of’, slechts wanneer….

  1. Niek Verheyen

   Weer met je eens, Nick, en inderdaad jammer van DDS.

 25. Teun

  Ik zit hier nog maar kort op dit forum. Dus dit zijn de trollen, die Limburgse Kuifje noemt.
  Ik reageer kort en snaaks en weinig ter zake op trollen.
  Dat vinden deze kinders lekker. Voor spek en bonen meedoen wanneer de grote mensen met elkaar praten, maar wel even aandacht krijgen van ome Teun die eens lekker in hun wangetje knijpt, alsof je naar zo´n oergezellige ´oud-hollandse´ prent kijkt uit de tijd dat kleuters nog arie jansz heetten.

 26. -Harry

  Arie-Janz 10.27 ,

  Ik heb dat stuk van Gielah ook gelezen en ik begrijp het helemaal !
  Het is hartstikke duidelijk , een kind kan het nog snappen en het is voor het lezersgemak nog ingedeeld in kaders , kun je het stukkie voor stukkie proberen te doorgronden .
  Als je het nu nog niet begrijpt dan is er toch echt iets mis met je snapfunctie .

  Je hebt net zo’n blinde vlek als Tim voor sommige politieke partijen , lijkt het wel .
  Van de VVD , die toch verworden is tot een socialistische geldverkwistersbende a la pvda , daarnaast een laffe eurofiele leugenaarsclub onder leiding van de opperbedrieger Rutte , tot een lastenverzwaringssyndicaat waar de SP nog kippenvel van krijgt en dan toch die bende maar blijven verdedigen !
  Het is een ongelofelijke gotspe .
  Is Tim in dienst van de VVD ?
  Wordt ie betaald door de voorheen liberalen ?
  Hij heeft toch in ieder geval op z’n minst last van een enorme blinde vlek .
  En dat is jammer .

  En wat ook zo jammer is , is dat velen die vroeger trouw op de partij ( VVD ) gestemd hebben en nu spoegziek zijn van die landverraders , straks weer teruggelokt worden door te roepen dat Rutte vertrekt , dan wordt er iemand anders naar voren geschoven , met de belofte dat het nu weer helemaal goed komt en weer net zo leuk wordt als voorheen .
  Dat hebben ze van die andere linkse partij afgekeken .
  De pvda doet dat voortdurend .
  En ze trappen er nog massaal in ook , die doorontwikkelde hoogopgeleide onnozelaars .

  Hoe vaak laat je je voor de gek houden ?

 27. Teun

  Schaf Zwarte Piet af, schaf de oliebol af (te wit en te hollands) en schaf dan de panneNkoek ook maar meteen af, want die laatste wordt tot mijn teleurstelling in slechts 1 pan gebakken (valse voorlichting dus door die communistische taalverkrachters en psychonauten, denk maar eens aan de valse draai die het woord racisme kreeg).
  En met het afschaffen van de pannenkoek, sterft het blauw op straat hopelijk ook uit. Dat blauw voelt zich namelijk aangesproken, wanneer iemand hé pannenkoek roept.
  Het is tegenwoordig erger om een pannenkoek dan om een Jood te zijn.
  Nederland het land van pannenkoeken en Charlies potloodventers.
  Wanneer wordt het weer eens normaal in dit land.

 28. Skogen

  Als Wilders nu eens begon met zijn opmerkingen iets genuanceerder, maar niet minder direct te plaatsen en eens een keer meer democratischer en serieuzer naar zijn achterban c,q. stemmers zou luisteren zou hij veel hoger in aantal zetels stijgen. Hij zou dan ook de schijn van fascisme kunnen wegnemen en ook een serieuze coalitiepartner voor een toekomstige partner kunnen zijn.
  Ik ben een PVV stemmer, maar tot nu toe zie ik Wilders niet als goede politieke leider, maar als een verongelijkt gefrustreerd kind. Zijn standpunten ondersteun ik, maar zijn manieren niet, dus stem ik altijd op de nummer 2 van de partij.

 29. -Harry

  Teun 12.51,

  Goed opgemerkt , over die Abbas !

  En zo zullen er wel meer komen , die daar vanuit hun terroristische achtergrond niet horen .

  Maar dat is nou net het probleem met die linxen , ze hebben een blinde vlek zo groot als de Titanic .
  Het is soms net als bij electronische apparatuur , als er een draadje los zit werkt het niet of maar gedeeltelijk .

  Ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat iedereen die de gevolgen van die multiculti islam-ellende met de dag groter en erger ziet worden , dat dan gewoon blijft ontkennen en het niet wil zien !
  Iedere dag vult de islam bijna het hele journaal .
  En nog weten ze het niet ?
  Zoals ik al zei , toch een draadje los .

  En dat je je eigen mensen hun bestaan verziekt , hun leefplezier vergalt door al hun geld af te pakken en dat aan een stel islamitische profiteurs te geven , dat is toch helemaal te debiel om over te praten ?
  Als de moslims de macht krijgen , worden wij uitgeroeid of moeten beschermgeld betalen aan die lui .
  De pvda doet dat nu reeds vrijwillig !

 30. Noordermiede

  Onze Zuiderburen hebben stemplicht en het NVA van de Burgemeester van Antwerpen Bart de Wever, is de grootste partij met circa 35 procent mede hiermee kunnen worden. Nederland kent circa 2,5 miljoen kiezers die nooit stemmen. Weet bijna zeker dat een ruime meerderheid bij stemplicht op de PVV van Geert Wilders zou gaan stemmen. Met de 31 virtuele zetels (ruim 2 miljoen PVV-kiezers) met de thuisblijvers is er een electoraat van ruim 40 procent voor Geert Wilders.
  Wilders is al ruim 10 jaar eenzaam maar niet alleen net zoals mijn koningin Wilhelmina.

 31. Teun

  Het is beter dat mensen hier hun woede afreageren dan dat zij geweld plegen.
  Ik heb weleens rare geweldfantasieën, waarin ik met bivakmuts op, Van Aartsen kidnap, hem gratis twintig zweepslagen verkoop en hem alleen maar vrijlaat op voorwaarde dat hij rond gaat bazuinen dat zijn ontvoering niets met de islam te maken had.
  Zo, dat ben ik weer even kwijt. God zegene Van Aartsen met verstand. Maar atheïsten zullen dat wel als een bedreiging opvatten, behalve als een vertegenwoordiger van de religie van vrede dat zou zeggen.
  Iedereen weet dus intussen dat ik Van Aartsen een kwal vind, die vast ook ergens het potlood van Charlie loopt te venten maar op vier mei weer doodleuk als een robot meedoet met het het holle dat-nooit-weer-ritueel.
  Er doet op dit forum nog zo´n kwal mee. Die loopt net zolang te roepen ´warrig´ betoog tot er iemand komt (een tweede Volkert, ook betaald door de overheid), die een fatsoenlijke scribent op dit forum afvoert in een dwangbuis. Dit zal dan niet letterlijk gebeuren, maar op de bekende gluiperige marxistische manier, waar marxisten zelf zo´n hekel aan zeggen te hebben, nl. Berufsverbote uitsluiting, bedreiging van een ´uitgever´.
  Het is dezelfde lafheid en achterbaksheid als van een oud-commissaris van politie die op de tv de hoop uitspreekt dat iemand Wilders komt mollen.
  De verloederde elite hoopt niet meer op hogere zaken, maar op lage laffe moorden.
  Schandelijk! Wat een land! Wat een continent! Wat een wereld!

  1. Jasterke

   wat mij betreft welkom op deze site Teun, het wordt hier (zowel inhoudelijk als taalkundig) wat bloed-armoedig omdat enkele zo broodnodige meer-begaafden zielig achter ’n betaal-muur zijn weggedoken…

 32. J.C.

  Vraag de trollen (arie_Jansz, Janast, Beukman, Jacobus), om een onderbouwing voor hun stellingen te geven, en…….er komt niets.

  Op 9 januari jl. schreef ik hier op DDS: “IK ben het nagenoeg nooit eens met Rutte II. Maar nu wel. Wij laten onze vrijheid niet afpakken door zulke moslims”.

  Door zulke moslims had ik er bewust achter gezet, omdat mij opviel dat Rutte het woord moslims niet gebruikte. Kortom: hij vertelde weer een leuterverhaal met een snik. (Waar ken ik dat ook alweer van?)

  IK begrijp dat Erdogan (waarschijnlijk als grote voorvechter van de persvrijheid) wel uitgenodigd is in Parijs. Wat een wanvertoning.

  De Politiefunctionaris, die de zaak charlie Herbo onderzocht, is gisteren op mysterieuze wijze om het leven gekomen……………(gedacht wordt aan zelfmoord).

  Politieke moslims begrijpen heel goed om nu luid en duidelijk te roepen: als het je hier niet bevalt rot je maar op, maar hoeveel gewone moslims veroordelen de afslachting van de cartoonisten?

  Is Gregorius Nekschot al in ere hersteld door Rutte II, of hebben die het te druk met politieke spelletjes (met schijnbaar bedrukte gezichtjes meelopen in Parijs of iets dergelijks)?

  Aan Marine Le Pen wordt geen vrijheid van meningsuiting gegund, door degenen die nu zeggen op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Afijn in Nederland zijn wij dat wel gewend. De PVV-politici wordt ook geen vrijheid van meningsuiting gegund door de huichelachtige elites.

  1. Jacobus

   Ik begrijp dat iedereen die de mening van J.C. niet deelt hier als ‘trol’ wordt aangeduid.

   Onthullend.

   1. J.C.

    Dank u, dat u mijn analyse onthullend vindt. En ook dank voor alle onderbouwingen, die u en uw medetrollen hier op DDS blijkbaar niet kunnen geven!

   2. arie_jansz

    Daar staat JC natuurlijk niet alleen in.

    maar toch even terug over dat trollen… Voor zover ik weet is DDS toch gestart als klassiek lieberaal/conservatief blog.

    Liberaal en best wel conservatief ben ik wel, dus vraag ik me af wat al die PVV-trollen hier doen!

    Ga naar krapuul ofzo, die zijn economisch ook lekker links.

    Maar beschuldig mij dusdanig van trol zijn, gewoon omdat ik slap gelul niet kan uitstaan.

    1. J.C.

     U komt helaas weer niet verder dan met het bekende handje met stront gooien………

     De door u genoemde PVV-trollen willen niet veel meer dan een volwassen discussie over tal van onderwerpen hier op DDS voeren. Als u van mening bent dat de redactie van DDS vindt dat de door u zo genoemde PVV-trollen niet welkom zijn, zal ik dat graag van hen vernemen.

  2. JanvanEechoud

   @J.C.
   Helaas heb ik nog niemand horen eisen dat moslim vertegenwoordigers de haatteksten horen te verwijderen uit hun “heilige” koran en andere haatboeken.
   Mvg.
   Heb ik wat gemist dat je Door enkelen als “trol” wordt gekenmerkt?

   1. J.C.

    Is uw vraag voldoende beantwoord als ik zeg, zoals ik al zo vaak eerder hier op DDS schreef, dat ik PVV stemmer van het eerste uur ben? De partij bij uitstek, die voor vrijheid (van meningsuiting) is.

  3. Beukman

   “Vraag de trollen (arie_Jansz, Janast, Beukman, Jacobus), om een onderbouwing voor hun stellingen te geven, en…….er komt niets.”

   Kwaadaardige leugen.

 33. NemTudom

  Mijn koningin. Ze loopt met een kopvod door Saudi en dat was de volgende koningin. De eerste liet Nederland 40-45 voor wat het was. Kwam terug toen het joodse gas op was. En sprak blij dat ze weer in het vaderland terug was. Mijn koningin heeft geen recht van spreken in dit land. Mijn koning hoor je ook niet spreken dat zijn land en mijn land vol is en wordt verbrast. Mijn koning hij mag zijn als was hij as.

 34. Nou2maar

  Inderdaad Limburgse Kuifje heeft gelijk hoe komt het dat er gereageerd wordt op deze ingehuurde reageerders. Het is bekend dat zelfs door de EUSSR een aantal mislukte linkse journalisten zonder visie worden ingehuurd om met linkse propaganda zinnige web-discussies te verstoren met hun gebruikelijke onzin. Niet op reageren dan gaan ze wel weer terug naar hun thuisbasis Joop.

  1. Gielah

   Ze blijven hoe dan ook de godganse dag hun onzin neerplempen…. (ga maar eens tellen…. hoe vaak die gladde farizeeër hier zalvend een imitatie van een verstandig mens weergeeft) dus onze discussies worden hoe dan ook door hen onderbroken en dan is het moeilijker de draad op te pakken…. en vergaat je bijna de lust om te blijven.
   Ik besef dat het spul dat juist wil.
   Kennelijk móet DDS naar de ratsmodee.
   Opdracht… eigen poging tot?
   Maakt niet uit… ze zijn er nooit aflatend mee bezig.

   Dan is het ook wel weer zinnig om hen zó tentoon te stellen als opgeblazen NIETSEN dat óf de opdrachtgever hen gaat terugtrekken ( kunnen hun centen wel beter gebruiken.. want de boys krijgen daar geen voet aan de grond) óf datzij zelf op elk van hun losse flodders zó onder uit de zak krijgen, dat blijven en doorgaan een vorm van masochisme wordt.

   Maar goed… wellicht volg ik uw advies en laat ik de engerds maar rellen in de ruimte.

 35. Teun

  Arie Jansz over Gielah: In haar ziekelijke kronkels;, simpel verdeeld in GOED EN ISLAM
  Om in uw rauwe bewoordingen te blijven…wie is nu de volgeling van Jezus Christus?

  Dat bent u natuurlijk, de niet rauwe maar volledig doodgekookte Arie Jansz met al z’n vitamientjes eruit. U bent vast ook zo’n slaafse volgeling, die zijn mantel verkoopt als de Heer zegt dat hij van de opbrengst zich een zwaard moet aanschaffen.
  Men getuigt van Jezus, vervolgens hakt men het hoofd van ‘men’ eraf en tenslotte zal God die al de haren op het hoofd van men heeft geteld, men belonen met een troon, vanwaar men zal heersen. Zo staat het er ongeveer.
  Wat primitief, archaïsch en barbaars lijkt het christelijk geloof. Alsof het ultieme genot eruit zou bestaan om over anderen te mogen bazen.
  God wacht tot zijn mand vol afgehakte hoofden zit en bijna alle Joden zijn uitgeroeid en dan komt hij eens uit zijn bed. Ook nog eens met het verkeerde been, want hij begint meteen te verdelen in schapen en bokken. En daar geloven Gielah en Arie Jansz dan in en dan ook nog eens kijken wie de beste is. Bij moslims is de beste, degene die de meeste hoofden afhakt. En dan kunnen de gematigden hoog of laag springen, maar in die geest staat er wel zoiets in de koran en dat nog vele malen ook. Sommige ‘islamofoben’ beweren zelfs meer dan 500 keer.
  Ik lees wel vaker (moe word ik ervan) dat Het Kwaad zijn bestaan//voortbestaan/leven/overleven te danken zou hebben aan de brandstoffen haat, woede en het lijden der mensheid.
  Zo te zien vraag ik mij weleens spottend af (God houdt niet van spotzieken) of die God er onderhand niet heel erg warmpjes bij zit, maar ik verwerp die gedachte meteen weer, want wat weet ik nou eigenlijk helemaal over Het Zijn? Wat kan een eendimensionale worm kennen aan een mens? Toch niet meer dan 1 laag atomen van de rubberen schoenzool, die nog niet eens deel uitmaakt van die mens?
  Maar u bent in ieder geval een beter christen dan Gielah. Dat maak ik op uit uw vraag.
  Veel geluk met uw geloof. Het zal u de kop niet redden, integendeel. Moedig is degene zich niets laat gezeggen en desnoods zijn kop eraf laat hakken voor zijn hoogst persoonlijk overtuiging, of die persoon nu moslim, christen, hindoe of atheïst is.

  1. arie_jansz

   Euh..Teun? Ik geloof niet eens in een god of hoger wezen…

  2. Gielah

   Arie is een beetje erg rancuneus.
   Voor het eerst dat ik ergens zo´n gifkikker tegenkom.
   Hij lijkt mij niet in het minst in het christendom geïnteresseerd… maar verdraagt het eenvoudig niet dat ik hier schrijf en wat ik hier schrijf.
   Gisteravond had hij zichzelf zo opgeklopt, dat zijn zelfs mijn woonplaats ergens onder een topic neerzette… iets dat Michaël weer heeft weggehaald en waar Arie inderdaad excuses voor heeft aangeboden.
   Hij heeft het gepresteerd om:
   a. Mensen te waarschuwen dat als ze zó bleven doorschrijven, als ze nu deden,hij de redactie zou waarschuwen… en als ze dan de volgende dag kwam hij met een dreigend: ” ik héb nog wel gewaarschuwd…’ dus hij ziet zichzelf als een soort moderator en heeft een geflatteerd beeld van eigen belangrijkheid.
   b. Over mijn leeftijd te gaan zitten zaniken. Ouder worden vindt hij iets om je voor te schamen en in elk geval is dat een reden om mensen mee te pesten… of hij zelf nog piepjong is vermeldt hij niet… maar de vent zuert over ‘oma en ‘achter de geraniums’ en dat is kennelijk héél erg te veroordelen en reden, om nooit meer iets op internet te beweren… want Arie vindt dat je dan niet meer serieus genomen mag worden…

   Een en ander wijst niet op een bijzonder intelligente of vriendelijke persoonlijkheid.
   Overigens interesseert mij dat helemaal niet… hoe hij is.
   Ik wil alleen na nu NOOIT meer last van hem hebben!

   1. arie_jansz

    zoveel verspilde woorden weer Gielah…

    1. Gielah

     De waarheid is nooit verspild.
     Dit is hulp naar u toe…. zodat u weer niet gaat denken dat u zich triomfantelijk kunt gaan misdragen.

     Een wijs mens herpakt zichzelf en leert van eigen fouten.
     Overigens is jaloezie een heel gevaarlijke aandoening, die mensen zelf ongelukkig maakt en die hen elk gezond verstand en voorzichtigheid doet vergeten.

     Wie weet hoe goed uzelf kunt discussiëren, als u niet meer zo jong bent.
     Maar dan moet u nu dat puberale en onbeschofte gedoe voorgoed vaarwel zeggen… dan wordt het vást nog wel wat.

     1. Jacobus

      Bent u nog tot bijdragen in staat waarin andere forumleden niet worden gediskwalificeerd? U lijkt te zijn vastgelopen in bittere vetes met iedereen die kanttekeningen durft te plaatsen bij u bigotte wereldbeeld. Dat is triest voor u maar het verpest het debatklimaat op dit blog.

      Probeer het voor de verandering eens een keer op de inhoud.

 36. JanvanEechoud

  Ben tot halverwege gekomen in de reacties.
  Kan zoveel schunnigheid niet langer verdragen.
  De JacoBeuk brigade weer volop in het racisme en wegzet mode.

  1. arie_jansz

   En iedere keer besteed je er al je tijd aan om het “gevaar”. Te bestoken.

   Man, schrijf een epistel, kom met een eigen mening en verbaas ende vermaeck ons!

  2. Beukman

   “JacoBeuk brigade”…. whooa. Man, wat lopen jullie PVV-stemmers toch altijd zielig te piepen. Wat laten jullie je altijd kennen. Ik ben hier op DDS al honderden keren weggezet door Gielah en anderen, uitgemaakt voor rat, doodgewenst, beschuldigd van schrijven onder meerdere namen. En waarom? Voor het hebben van een afwijkende mening. Vind jij het eigenlijk wel gezond voor een discussieforum dat 95 procent van de reageerders het ad nauseam met elkaar eens is?Ik denk dat je héél blij moet zijn met dat handjevol anders (lees: anders dan de PVV)-denkenden, Jan. Ook verzoek ik je om mijn naam voortaan niet meer te misbruiken, want het geeft geen pas.

 37. Teun

  janast
  11 januari 2015 at 11:25
  “Nederlands bekendste islamhater……”
  Hulde janast, voor uw genuanceerde woordkeuze. Hij haat nl. de islam, maar niet de moslims, anders had u wel moslimhater gezegd, nietwaar?
  Men zou wat vaker om Wilders moeten lachen. Hij en zijn aanhang stonden toch ook wat schaapachtig te lachen in dat Haagse café. Ze lachten wat om zichzelf. Ze wisten dat zij niks zouden regelen. Al zouden zij het kunnen, dan nog zou het hen niet lukken vanwege het cordon sanitaire. Daarom lachten zij zo onnozel. Het was een plaagstootje richting het gekkenhuis. En heel Nederland weet dat. (helaas nog niet dat het gek is) Heel Nederland weet dat verduiveld goed. Maar heel Nederland deed alsof het van niets wist. De vuile hypocrieten. Wat een volk. En nu weer met die potloden, nota bene hebben wij onze eigenste potloodventers zaken met de kwesties Gregorius Nekschot en GeenStijl maar toen was het doodstil, toen gaf behalve Gregorius Nekschot niemand thuis. Bij de minder, minder uitspraak zag ik alleen maar een roedel hysterische hyena’s die bloed roken. Hyena’s hebben geen gevoel voor humor. Als Wilders knullig om zijn eigen machteloosheid kan lachen, dan moet u toch zeker met hem mee meesmuilen. U als Wildershater toch zeker wel. Maar zelfs dat zal men Wilders niet gunnen.Men laat nog liever zijn buurman onthoofden dan toe te geven dat Wilders gelijk heeft.
  Tot het echt zo is, maar dan is men te laat en zal de moslim net als die Franse koning in de katharen oorlog bij de inname van Beziers, alle hoofden afhakken ook die van roomsen, met de opmerking dood hen allen, God zal de zijnen herkennen.

  1. janast

   “Men zou wat vaker om Wilders moeten lachen “. Ik kan u gerust stellen, dat doe ik ook regelmatig. Maar zodra hij een grote groep onschuldige mensen weg zet als crimineel
   en er voor gaat zorgen dat het er in de toekomst minder zullen zijn, valt er niet veel meer te lachen. Deze man is een groot gevaar voor de hele Nederlandse samenleving en samen met heel veel Nederlanders hoop ik dat hij zo snel mogelijk van het politieke toneel verdwijnt.

   1. Jacobus

    @Janast,
    Wilders zal de komende jaren wel van het politieke toneel verdwijnen maar zijn ideeën zijn daarmee niet verdwenen. Na hem komt de volgende racitsiche populist die de onvrede van het volk meent te moeten opkloppen ten nadele van minderheden die de schuld krijgen van de problemen die we zelf niet kunnen oplossen.
    Dit verschijnsel is van alle tijden maar de verloedering die met Wilders is ingezet zal niet snel herstellen.

  2. Jacobus

   @ Teun

   “Hij haat nl. de islam, maar niet de moslims, anders had u wel moslimhater gezegd, nietwaar?”

   Een godsdienst kun je niet haten, discrimineren, vervolgen en diskwalificeren, mensen wel. Daarom is het onderscheid van Wilders leugenachtig. Hij wenst een kopvoddentax, het deporteren van moslims, het sluiten van moskeeën en een afzonderlijke toepassing van het strafrecht voor moslims. Is dat tegen de islam gericht? Nee, het betreft krenken en benadelen van moslims.

 38. Teun

  Jacobus
  11 januari 2015 at 13:26
  “De PVV betreft een kleine extremistische minderheid die voorstellen doet die volstrekt in strijd zijn met onze rechtsstaat en bovendien vaak ook volstrekt onrealistisch. Met zo’n minderheid is het lastig rekening houden, alleen mededogen met deze dwalende schapen is op zijn plaats.”
  Beste Jacobus, daar wacht u een schone taak om als Heilige Jacobus van het Veld van de Ster (Santiago de Compostela) de arme dwalende schapen eindelijk eens van dat veld af te halen en naar de warme stal te leiden, want die gemene Geert en zijn Broeders van het Gemene Leven blijven volstrekt in gebreke.
  Hebt mededogen, beste Jacobus.

  1. Jacobus

   Ziet u nog mogelijkheden tot een inhoudelijke reactie of probeert u zich er deze manier vanaf te maken?

 39. Teun

  @Gielah
  Gisteravond had hij zichzelf zo opgeklopt, dat zijn zelfs mijn woonplaats ergens onder een topic neerzette… iets dat Michaël weer heeft weggehaald en waar Arie inderdaad excuses voor heeft aangeboden.

  Doet me denken aan Zweden waar een krant de namen en adressen van islamcritici publiceerde kennelijk in de hoop dat de ‘islamofoben’ hun angst werkelijkheid konden zien worden. De linkse huichelaars weten maar al te goed, waar moslims toe in staat zijn, al ontkennen die huichelaars dat nog zo hard en mag een ander daar niet op zinspelen. Vreselijke mensen, die neven van de nationaal-socialisten.

  1. Gielah

   Na 30 jaren in het voortgezet onderwijs, met heel veel fijne leerlingen en ook enkele die wat problematischer in elkaar zaten… maar wél te helpen waren…moet ik eerlijk zeggen dat DIT mensentype mij toch nog weer verrast.
   Maar goed… hun probleem.
   Zolang ze maar lekker onder elkáár gaan donderjagen en normale mensen er buiten laten… dan reageer ik niet eens op hen… en kunnen ze elkaar naar hartenlust vol leugens proppen en elkaar voor rotte vis uitmaken.

   Een soort achterstandswijkje, waar anderen aan voorbij kunnen zien.

   1. Jacobus

    Ook deze bijdrage bevat geen inhoudelijk argument. Puur getrol dus.

    1. AJGRaalte

     Idem dito.

 40. Teun

  Jacobus
  11 januari 2015 at 15:53

  Ziet u nog mogelijkheden tot een inhoudelijke reactie of probeert u zich er deze manier vanaf te maken?

  Ik irriteer u kennelijk. Ik heb net als u het recht om te treiteren. Of bent u een gelijker varken.

 41. Teun

  zomaar
  11 januari 2015 at 13:57
  “kom, kom mijn beste Jaco
  elke islamitische moordenaar , begaat die moord onder de schreeuw , allie Hakkenbar, de ooit levende schoenmaker die het sandaaltje (zonder neus) uitvond , zodat de moslim zijn te langen tenen kwijt kon !!!.”

  Van deze humor houd ik wel, zomaar. Leuk gevonden, die verklaring voor de uitvinding van de sandaal.
  Maar houdt het wel inhoudelijk, want Jaco is een zeer ernstige en ook ernstig lijdende christen, zo een die om de haverklap zucht ‘ …..en ik met de Here’.

 42. Gielah

  Intussen: “Bomalarm bij Le Soir”.

 43. W.H.J. Reiss

  Ik snap niet dat iemand nog reageert op die ‘hoerenzonen’ ! Dan ben je zelf toch ook een beetje DOM !! Behandel ze met waarde !! ‘Sjonny’s’ ga een geitje dekken, daar zijn booslims en jullie praatlims toch goed in !!

  1. Jacobus

   Doe niet zo belachelijk Reiss, je maakt je opponent in het debat niet uit voor hoerenzoon. Ik vind dat ziek en plat.

   1. W.H.J. Reiss

    En alweer 2 zinnen om iemand uit de tent te lokken. Steeds weer…weer…weer.. Ook voor jouw ‘inteeltjongen’ kruip met je moeder in bed !

 44. arie_jansz

  Schandalig WHJ Reiss…ik laat mij niet voor hoerenzoon uitmaken.

  Ik eis excuses!

  1. W.H.J. Reiss

   Arie jullie zijn het grootste schorem dat het in NL geeft. Steeds korte reacties om anderen uit de tent te lokken. Ga geiten neuken, gluiperige allochtonenhoer !

  2. Jasterke

   leg eens uit wat in jouw ogen ’n hoerenzoon is Arie_jansz ?

   Er lopen hier immers hele Volksstammen rond die iedere vrouw een hoer vinden ?

   1. arie_jansz

    Ja en…Jasterke…ook bij die volksstammen is het een zeer grof scheldwoord. Idem als in onze taal.

 45. arie_jansz

  Mag ik dat even herhalen?

  “Arie jullie zijn het grootste schorem dat het in NL geeft. Steeds korte reacties om anderen uit de tent te lokken. Ga geiten neuken, gluiperige allochtonenhoer !

  Aldus getekend; WHJ Reiss…

  Als een waanzinnige! PVV tokkievolk bij uitstek

  1. W.H.J. Reiss

   Ga andere mensen uit de tent lokken. Je bent zwaar moslimziek.

   1. arie_jansz

    En je blijft maar schelden en schelden…

    En intussen ook nog denken wat ik denk…

    Hoe triest…

  2. Jacobus

   De man spoort voor geen meter. Ik heb nochtans waardering voor DDS dat men niet te snel overgaat tot bannen. Ook rare tokkies moeten hier kunnen laten zien hoe het grauw denkt.

   1. W.H.J. Reiss

    Da een ander uit de tent lokken, geitenhoeder !

    1. VVM

     Reiss doe eens verstandig en ga een blokkie om, dit schiet niet op….

 46. Beukman

  Het zou prettig zijn als een paar PVV-stemmers alhier Reiss tot de orde roepen – tenzij ze het uiteraard volstrekt normaal vinden dat hij opponenten uitscheldt voor hoerenzoon. Het is nu eenmaal een gegeven dat iemand eerder luistert naar iemand van zijn eigen politieke richting. VVM (sorry jongen, ik weet eigenlijk niet wat je stemt) geeft hier al het goede voorbeeld, waarvoor hulde. Inmiddels vind ik het gescheld van Reiss de discussie dermate vervuilen, dat ik me genoodzaakt zie om een klacht in te dienen bij de redactie, als hij niet inbindt. Laten we met ons allen proberen om van DDS een enigszins fatsoenlijk forum te houden.

  1. Jacobus

   Hier sluit ik me bij aan. Meen ook dat een berisping van Gielah de sfeer op dit blog zou kunnen verbeteren.

   1. VVM

    En als men dan het gezuig en gesar van jou ook even mee neemt nu we toch spijkers met koppen slaan dan is dat ook achter de rug.
    Jij bent met stip de veroorzaker van al deze reuring meneer de schijnheilige.

    1. Jacobus

     Ik werp deze beschuldiging van me. Ik reageer uitsluitend inhoudelijk en het is alleen die inhoud die sommigen hier kennelijk verontrust.

     Ik zie hier teveel mensen die alleen inhoud die aansluit op het eigen wereldbeeld kunnen verdragen en ernstig in de kramp schieten als iemand het waagt die te betwisten.

   2. Gielah

    Wil je je wegscheren, lummel?

    Niet te bijdehand worden, hè?

    1. Jacobus

     Gielah, u bent niet in de positie medeforumleden te intimideren, temeer omdat u zichzelf in ernstige mate schuldig maakt aan trolgedrag.

     1. Jasterke

      de site raakt duidelijk overvol
      met stumpers in hun trollenrol
      en ‘k ben geneigd hen te vergeven
      (ze moeten daarvan mogelijk leven)
      want verder biedt dat toch geen lol ?

    2. arie_jansz

     Dat maakt indruk, tsja gek dat ik een beetje melig word?

     Jacobus gij… schavuit, doerak, belhamel, addergebroed, snoodaard, vlegel, schobbejak, rapaille, cattengespuis, capoen, druyloor!

 47. ikwoudatiedereennadacht

  Niet op reageren Lena !!!

  De laatste ….tig reacties hebben nauwelijks iets te maken met het eigenlijke topic (in dit geval de waarschijnlijke stemmenwinst van Wilders). Er wordt uitsluitend gereageerd op reacties, en soms – helaas over en weer- niet op een erg beschaafde manier.
  De laatste tijd eindigen de meeste artikelen op DDS op deze manier. Het betreft vooral topics inzake islam, massa-immigratie en PVV. De oorzaak daarvan moet vooral gezocht worden in de reacties van (al dan niet uit eigenbelang handelende) policor-figuren zoals Beukman, Jacobus (de aanvoerder?) ariejansz, maaike enz. Ze hebben zichzelf erin getraind (of misschien zijn ze wel getraind door hun broodheren?) om, vaak van het eigenlijke topic afleidend, op een zodanige manier te reageren dat de meesten hier het niet kunnen laten om, ondanks hun goede voornemens om deze lieden dood te zwijgen, toch maar weer te reageren om aan te tonen dat het niet klopt wat (en hoe) er door bovengenoemden wordt geschreven. Erg jammer dat de door mij ooit enorm gewaardeerde DDS zo is veranderd.
  De DDS gaat het m.i. daardoor op termijn helaas niet redden. Hier komt nog boven op dat de jounalistieke kwaliteit en/of intenties van sommige medewerkers vergeleken met vroeger ook niet zijn verbeterd.
  Ook en vooral het schrappen van het waarderingssysteem van plussen en minnen heeft m.i. bijgedragen aan de door mij genoemde problematiek. Immers, als je ziet dat een “foute” reactie veel minnen krijgt, en een “goede” reactie veel plussen, dan kun je volstaan met het geven van een plus of een min, en heb je hopelijk minder neiging om te reageren op zo’n reactie. (Misschien kan MvdG hier iets zinnigs over zeggen?)
  Als diegenen die momenteel het vaakst met veel tekst reageren op bovengenoemden, voortaan hun emoties, hoe gerechtvaardigd ook, proberen te beheersen en niet meer reageren vanwege de reacties, komt dit de leesbaarheid en kwaliteit van “onze” DDS ten goede. Volg svp het tig jaren oude advies van Wim Sonneveld op !!

 48. ikwoudatiedereennadacht

  Oh ja, Nog even dit: het zou de leesbaarheid erg verbeteren, en er zouden veel minder misverstanden zijn, als iedereen die reageert op een vorige reactie begint met even de naam en tijdstip van deze vorige reactie te vermelden.

 49. Beukman

  ikwoudatiedereennadacht schrijft:
  “De laatste tijd eindigen de meeste artikelen op DDS op deze manier. Het betreft vooral topics inzake islam, massa-immigratie en PVV. De oorzaak daarvan moet vooral gezocht worden in de reacties van (al dan niet uit eigenbelang handelende) policor-figuren zoals Beukman, Jacobus (de aanvoerder?) ariejansz, maaike enz. Ze hebben zichzelf erin getraind (of misschien zijn ze wel getraind door hun broodheren?)….”

  Sorry ikwou, maar dit komt nogal paranoïde op me over. Ten eerste suggereer je dat we een soort digitale commandogroep zijn, ten tweede vraag je je af of we wellicht zijn getraind.
  Ik ken niemand van degenen die jij hier noemt (de enige die ik wél persoonlijk ken op DDS stemt PVV, maar wij kunnen heel goed samen een biertje drinken want wij zijn beiden beschaafde mensen), en ik vermoed dat anderen van degenen die je noemt elkaar ook niet kennen.
  Wat we met elkaar gemeen hebben is dat we doorgaans met argumenten trachten te discussiëren, en het redelijk – maar niet altijd – met elkaar eens zijn. Als dank krijgen we een enorme berg bagger over ons heen alsmede doodsverwensingen, op de man (m/v) spelen, en beschuldigingen als zouden we betaalde ambtenaartrollen zijn en/of meerdere identiteiten voeren.

  Dat het plus- en minsysteem is afgeschaft, juich ik verder alleen maar toe.Het aantal plussen of minnen zei immers meer over de meningen van de lezers dan over de kwaliteit van de reacties.

 50. RvRavenstijn

  Goh, het begint hier op de site een strijd te worden
  tussen linksen en weldenkenden — tussen blinde vinken en weldenkenden.

  De peiling van de Hond ( meestal schat hij de PVV nog iets te laag in is in eerdere peilingen gebleken ),

  schijnt enkelen niet lekker te zitten.

  Tja,jammer dan — we leefden, dacht ik in een democratie — een democratie helaas waar de minderheid tegenwoordig de lakens uit wil delen en links overtuigd is van eigen gelijk.

  Maar we mogen echt nog stemmen op wie we willen !!
  Een paar gefrutreerde stakkers verpesten een kinderfeestje — bouwvakkers mogen nauwelijks bij een hittegolf nog met ontbloot bovenlijf werken omdat een paar kopvodden draagsters bezwaar maken, kruizen worden uit ’t openbare leven geweerd om zwakke zieltjes niet te bezeren, juweliers worden vermoord door scooter/bromfiets vuilnis. Nederlandse vrouwen worden bespuugd en voor hoer uitgescholden, naar diverse winkelcentra durven veel mensen niet meer heen vanwege relschoppende Noord Afrikaanse jongeren.

  Uit diverse enquettes ( ook van “hier en nu” van de indoctrinerende knalrooie Vara ) bleek een overgroot gedeelte der Nederlandse Moslims achter IS te staan en zo kan ik nog wel een paar kantjes vol schrijven over de dreiging en overlast welke we van de moslims /Islam een Marokkaans straattuig hebben.

  Wat grappig is, om links toch nog een steekje toe te brengen, in Frankrijk stemmen zeer veel Moslims op Marine le Pen, lopen hun benen onder hun gat vandaan om voor het FN te flyeren — zij zijn te intelligent om op de sociaal democraten of politiek correct rechts te stemmen !!

  Er is gelukkig in geheel Europa een verschuivende tendens in beweging gebracht — er is misschien weer een sprakje hoop aan het eind der tunnel.

  1. Jacobus

   “De peiling van de Hond ( meestal schat hij de PVV nog iets te laag in is in eerdere peilingen gebleken )”

   Dit is feitelijk onjuist. In de laatste drie verkiezingen waren de peilingen voor de PVV veel hoger dan de feitelijke verkiezingsuitslag.

  2. janast

   Je bestempelt jezelf als weldenkende maar hebt blijkbaar gemist dat de club van Wilders in het stemhokje altijd veel lager scoort dan in de peilingen en inmiddels drie verkiezingen op rij heeft verloren. Ik heb er nooit in mee willen gaan maar als ik dit soort idiote reacties lees, moet ik de mensen die de aanhang van Wilders een ” hoog tokkiegehalte ” toedichten, volkomen gelijk geven.

 51. RvRavenstijn

  Ik bedoelde in mijn eerste zinnen — een strijd tussen linksen en weldenkenden — tussen blinde vinken en realisten —————– sorry voor de vergissing !!!

 52. Beukman

  Effe serieus, Ravenstijn. Je gelooft toch niet echt dat een paar mensen hier pissig worden van de doodsverwensingen en van het gescheld à la “hoerenzonen”, ‘Sjonny’s” en meer van dat moois omdat de PVV goed staat in de peilingen, he?

 53. Noordermiede

  Rood is de kleur gemixt met Groen, de kleur van de islam.
  Onze kinderen en kleinkinderen zullen ons vervloeken omdat wij dit toegelaten hebben in ons vóór 1975 prachtige landje. De stumpers en stakkers die dit forum dagelijks met hun zeurderige zelfingenomenheid en miezerige haat reacties vervuilen lijken verdacht veel op nazaten van de liberale NRC-journalist Max Blokzijl.

 54. nick

  Beschuldig niet iedere opmerkzame reageerder van het paranoïde zijn @ Beukman. Het is namelijk gewoon zo dat DDS wordt “geterroriseerd” door bijvoorbeeld een Jacobus (e.a. ) die schijnbaar de hele dag achter zijn PC zit om hier op DDS de boel te vervuilen. Hij heeft hier of een full-time baan aan of heeft niets beters te doen, allebei nogal sneu!

  Wat ik al eerder zei, trollen bestaan en ingehuurde trollen ook! Dus iedereen die opmerkt dat het er op lijkt dat DDS tegenwoordig door trollen bevolkt wordt heeft gewoon gelijk.

  Denkelijk bent u geen trol omdat u al wat langer hier te boel tracht te schudden door middel van links gebral, hetgeen uw goed recht is. Verschillende meningen mogen er zijn.
  Maar wat nu gaande is…ik denk dat u zelf ook wel weet en ziet, misschien tot uw genoegen, dat weet ik niet, dat het er hier nogal anders aan toe gaat dan voorheen. En dat is heel jammer!!! Daar zijn velen hier het mee eens, dus niets paranoïde, het komt trouwens ook nogal zwak over, deze rare beschuldiging.

 55. toetssteen

  Ik zit nav deze peiling te denken aan dit:

  D’66/ CDA/PvdA/Groen Links/CU +Dierenpartij.
  Ja dat zijn zes partijen, en het onverdoofd ritueel slachten zal een drempel opwerpen, maar voor de rest kan het prima door één deur.

  Krijgen we Premier Pechtold, onderkoning Buma en Koenen kan op Buitenlandse Zaken blijven zitten.

  Haalt schouders op. Aan de hand van deze peiling en als hij uitkomt, is alles mogelijk.

  1. Henk.B

   toetssteen@ als je daar nog even de vvd bij plakt
   dan hoeven we niet meer te stemmen .
   Dan kunnen we enkeld kiesen tussen je koffer
   pakken of zelf de halsband om doen .
   China en Cuba worden dan aantrekkelijk om
   te verkassen .

 56. jonathan

  En hier zie je het ook. Ze hebben over antisemitisme van Le Pen. (Dat was trouwens haar vader uitte en zei niet) maar daar heb je de eenzijdige linkse mensen weer die daar meekomen. Ze gaan gemakshalve voorbij aan de heel openlijke antisemitisme van het islamfascisme. Die gewoon “dood aan de Joden”kunnen roepen in een ophitsende islamdemonstratie. Dat Joden niet eens over straat kunnen met een keppeltje op. Homo’s verbaal en fysiek worden aangevallen.Enz. Daar hoor je ze weer niet over. Daar moeten we eens van af. Van die policor linkse types die het klaarwillen spelen dat de bevolking zich niet negatief mag uiten over de islam. Die willen dat dominante islamisering en verdwijnen van vrijheden en democratie om ONS de wrede sharia op te leggen. Daar is nu al sprake van. Die mensen die straks gaan klagen als het islamfascisme een ieder ,hen dus ook, de kwalijke dwingelandij van de islamfascisten gaat opleggen zat zijn. Maar eens zal het tegen de hatende islamfascisten keren. Zoals pubers zich afzetten van hun ouders als zij die jeugdigen willen remmen in hun ontwikkeling. Een burgeroorlog zou nog eens kunnen komen. Westerse lui tegen islamterroristen.Zou mooi zijn als Wilders eens voor het zeggen zou krijgen. Dan kan er weer eens sprake van vrijheden en democratie zijn.Worden de uitwassen van de islam een dam tegen opgeworpen. Dat moeten we hebben.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.