Eén dode Verviers-terrorist was Nederlander

Geen categoriejan 17 2015, 13:00
There you have it. Na Frankrijk en België is Nederland nu ook 'officieel' het terrein van jihadisten.
Alhoewel Jan en alleman al hadden duidelijk gemaakt dat een aanval zoals die vorige week plaatsvond in Parijs net zo goed in Nederland had kunnen gebeuren, was er behalve vage toekomstvermoedens nog niets concreets genoteerd.
Nou, dat hoort nu definitief tot het verleden. Hadden we al de Nederlandse connectie van de Kouachi-broers, dan blijkt nu ook één van de door de Belgische autoriteiten doodgeschoten jihadisten in Verviers nota bene uit Nederland afkomstig:

Een van de twee vermoedelijke jihadisten die donderdag tijdens een antiterreuroperatie in het Belgische Verviers werden gedood, kwam uit Nederland. De andere moslimextremist was uit de regio Brussel afkomstig.

Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT zaterdagmiddag. De twee jihadisten maakten deel uit van een terreurcel.

Tja, hoe hier op te reageren? Volgens mij is dit een onderstreping van het feit dat er drastische veiligheidsmaatregelen genomen moeten gaan worden. Geef de politie meer capaciteit, draai bezuinigingen op de AIVD terug en houd op met halfzachte maatregelen zoals het verwijderen van enkelbanden die zo ontzettend knellen bij het sporten.
Als het soort berichten zoals dat vanmiddag van de VRT vandaan kwam geen aanleiding geven om onmiddellijk op kordate wijze in actie te komen, dan is niks het meer. Zet het leger desnoods in. Maar in vredesnaam: doe iets, voordat ook hier een stelletje imbeciele terroristen een enorm bloedbad aanricht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten