Einde in zicht van Arabische tirannie

Decadent

De Saudische prinsen en hun neven in de Golfstaten vormen zo ongeveer de meest obscene klasse in de moderne geschiedenis. Hun bestaan kenmerkt zich door grenzeloze liederlijkheid; we weten wat ze doen zodra ze hun decadent ingerichte privéjets in Nice of Genève of Londen hebben geparkeerd, namelijk alles wat hun God hen in hun eigen land verboden heeft. En tegelijkertijd financieren ze moskeeën en Koranscholen die overal in de wereld een absurdistische, religieuze leefwijze propageren die de opmaat vormt voor radicalisering – we zien nu in de hele islamitische wereld de gevolgen daarvan. Hun rijkdommen zijn ontstaan omdat we ze betalen voor oppompen van olie – wat we zelf doen, want deze technologie hebben de Saudi’s niet zelf ontwikkeld. Niks ontwikkelen ze.

Het gruwelijke is dat we zelf hebben bijgedragen aan deze gekte. We hadden de olievelden, toen ze ontdekt werden, met gemak kunnen inpikken, maar we vonden dat niet netjes, en dat is mooi van onze koloniale voorvaderen. Maar we hebben daardoor meegeholpen aan de ontwikkeling en instandhouding van Arabische tirannieën en daarmee aan de stagnatie van de islamitische beschaving. Islamitische wetenschappen en kunsten zijn, ondanks de rijkdommen, achtergebleven vergeleken met de ontwikkelingen in het Westen en het Oosten. Er zijn nauwelijks Arabieren die iets kunnen bijdragen aan de menselijke vooruitgang. Met de olierijkdommen hadden de Arabieren hun eigen Harvards en MIT’s kunnen inrichten. Ze hebben dat nagelaten.

De fracking revolutie in Amerika, die Obama en zijn linkse achterban hebben proberen te frustreren, heeft de globale oliemarkt op zijn kop gezet. Amerika kan nu meer olie dan Saudi-Arabië produceren. Daarmee komt het einde in zicht van de Arabische tirannieën (dus ook die van Iran).

Oplossingen

Nu er zoveel fracking-energie is, is het van belang te blijven inzetten op de ontwikkeling van schone verbrandingsmotoren die draaien. 1 op 50, 60, en zelfs 1 op 100 wordt binnenkort haalbaar. Ook hier weer: door te blijven zoeken naar de grenzen van het mogelijke vinden ingenieurs oplossingen. Dat is een culturele kwaliteit die in Saudi-Arabië niet bestaat.

De Arabische sjeiks proberen nu zo snel mogelijk hun miljarden in het Westen te investeren en geldstromen zeker te stellen – door te parasiteren op westers vernuft, westerse uitvindingen, westerse manieren van vrij denken. Hun eigen culturen hebben ze ondermijnd met achterlijke gewoontes.

Het einde van de terreur van de sjeiks: dat is voor mij een van de redenen om te juichen wanneer ik lees over Blauwe Energie. Geen oliegeld meer naar Arabische prinsen en Iraanse moellahs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Lieftinck

  Interessant, ik ga er binnenkort meer over lezen, die blauwe energie.

  Als met thorium centrales atoombommen gemaakt hadden kunnen worden, dan waren we al onafhankelijke geweest van het midden oosten. Aan uranium kleven te veel nadelen. Maar ja, je kunt er wel atoombommen mee maken. Vandaar dat die energie bron wel is doorgebroken.

 2. JanvanEechoud

  Zo is dat, Lieftinck.

  Maar ik denk dat de sjeiks binnenkort gewoon zich aanmelden als vluchtelingen.

 3. carthago

  Helemaal ,helemaal mee eens,leon!chapeau voor wat de enige waarheid is.De tirannie,aanslagen,oorlog en onderdrukking uit de oosterse zandbakken komt alleen voort uit de absurde financiering van de westerse oligarche oliebaronnen.En wij maar meebetalen aan onze eigen ondergang en inmiddels slavernij.Leve de alternatieve energie uit het creatieve westen,al is het alleen maar om het absurde verrijken van de bekende oosterse tirannen te stoppen.The fate of all menkind ,i see ,is in the hand of fools!

 4. David

  Als 10% van het water van de Rijn langs die membranen stroomt dan is het vermogen 1,7MWatt.
  Gemiddeld dus ruim 1 windmolen.
  Laat de efficiency eens met een factor 6 toenemen: 10Mwatt.
  Nog steeds kabouterwerk.
  Energie onafhankelijkheid is alleen te bereiken met kernenergie.
  Onafhankelijkheid van Midden-Oosten : stook kolen.

  1. G-krul

   Vermogen (kW) is energie (kWh) per tijdseenheid (sec. of uur). Je kunt wel zeggen dat één liter water zoveel energie levert, maar hoeveel seconden moet die liter langs het membraan lopen ? Als dat een uur of een een dag is (ik zeg maar wat), dan zal het vermogen in bijv. kW niet groot zijn, denk ik.

   Genoeg vragen om toch meer eerst even te wachten op berekeningen van deskundigen.

 5. David

  Materie zelf is energie volgens Einstein’s formule E=mc^2.
  Als je van 1 gram materie de energie vrij kan maken dan heb je 25GWuur. Dat is de elektrische energie voor 685 huishoudens gedurende een jaar.
  Tijd dus voor kernfysisch onderzoek.

  1. G-krul

   David, kerncentrales bestaan al een tijdje.. 🙂

 6. Lieftinck

  Voor degene die meer willen weten over thorium (ander woord voor donder = eneregie, hoe futoristisch de bedenkers van deze naam!), zie hieronder. Het probleem is dat Thorium centrales op een heel ander principe (aan de gang houden, i.p.v. af te remmen) dan de uranium centrales. Alle investeringen in uranium centrales zijn voor niets geweest, als gekozen wordt voor thorium. Uranium heeft dus een sterkere lobby.
  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9581

  . De Italiaanse natuurkundige, Nobelprijswinnaar en medewerker bij CERN, Carlo Rubbia, stelde al eens dat de energie in 1 kg thorium gelijkstaat aan 200 kg uranium, of aan 350 ton steenkool.

  Een pluspunt van een thoriumcentrale ten opzichte van uraniumcentrale zou zijn dat er heel wat minder afval overblijft en dat dit afval maar zo’n driehonderd jaar giftig blijft, in plaats van tienduizenden jaren. Het zou zelfs mogelijk moeten zijn om, na wat bewerkingen, de huidige voorraad kernafval op te laten eten door de thoriumcentrales. Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk wel het veiligheidsaspect tijdens de verwerking. Daar waar het bij uranium gaat over een kettingreactie die continu afgeremd moet worden, omdat anders de boel op hol slaat, moet het thoriumproces aan de gang gehouden worden anders valt het vanzelf stil. Een type thoriumreactor dat al ruim een halve eeuw geleden ontwikkeld is, is de ‘gesmolten zout reactor’. Daarin wordt voor de koeling van het proces geen water gebruikt maar gesmolten zout, daardoor kan er met hogere temperaturen gewerkt worden maar ook onder veel lagere druk, waardoor het proces veel veiliger verloopt.

  Hieronder een iets meer dan twee minuten durende animatievideo waarin het op een heldere manier uitgelegd wordt:”

  1. JanvanEechoud

   En zie thorium onder
   http://Www.groenerekenkamer.nl

  2. Theo345

   je animatievideo?

 7. Twan 21

  Ik ben dus voor alternatieve energiebronnen vanuit geopolitieke redenen,

  Je suis Leon.

  1. JanvanEechoud

   Verklaar je nader, Twan, aub.

   1. Twan 21

    Ik ben het helemaal met Leon eens. We moeten weer met een realistische bril naar energie kijken. De groene leugen is ontmaskerd en we weten nu dat we bulken van de fossiele brandstof.

    Maar politici moeten eens de waarheid durven spreken
    Het was Thatcher die als eerste de fout maakte om een geopolitiek doel te proberen (en helaas slaagde) te verleuken en gemakkelijker aanvaardbaar te maken voor de linkschmensch door het ver verpakken als “we doen het voor het milieu en duurzaamheid”.

    Nee we moeten gewoon zeggen waar het op staat. We doen het om de Arabieren financieel uit te drogen. Geen cent meer naar de islamitische barbaren in het Midden Oosten. Zoals Leon al aangaf heeft het MO de afgelopen halve eeuw met all dat verdiende geld helemaal niets gepresteerd behalve het in brand zetten van datzelfde MO.

    Willen we de problemen in het MO oplossen dan moet de geldstroom daarheen stoppen.

    Onze politici moeten gewoon het lef hebben om te zeggen wat ze willen doen en dat is: investeren in duurzame energie om onze afhankelijkheid van het MO te beëindigen zodat we een vuist kunnen maken naar de barbarij.

 8. Henk.B

  Leon @,
  Een helder stuk maar ik ben het eens met meerdere reacties dat deze blauwe energie ons enkel een blauwtje laat lopen. Ondanks de ondekking dat als het zoete water verwarmd is er 3x zoveel energie uitgehaald kan worden.
  Dat het westen losgekoppeld moet worden van de Arabische landen dat moet zeker gebeuren, maar daar hebben wij de bovengenoemde centrales niet voor nodig het kan veel schoner zonder al die waslijnen door het land.
  En dit is geen droom want ik ben het zelf aan het testen en de eerste testen zijn zeer goed en het heeft geen kleur zoals links dat er altijd aan wil geven, maar het is gewoon schoon zonder water of olie .

 9. David

  @Gkrul
  1.
  1,7MW vermogen geeft per uur 1,7MWh energie. Duidelijker kan toch niet?
  Berekening gebaseerd op proeffabriek Afsluitdijk.
  2.
  Kerncentrales kunnen nog sterk verbeterd worden.
  Nabij: Thorium.,
  Verre toekomst: compacte fusiereactortjes.

  1. G-krul

   David, ik zit op dezelfde lijn als jij!
   Wachten op thorium, afwachten wat blauw brengt, ik heb overigens andere cijfers gezien over dat water, weet niet meer waar. En ga het ook niet meer uitzoeken.

 10. NemTudom

  Leo zij het al, een op honderd. Alleen wat laat.Jaren terug waren er al motoren die in de buurt kwamen. Maar door de miljarden werden geboycot. Ook nu zijn de miljarden sterk vertegenwoordigd en zal het verstand verliezen. Een blauwe partij misschien, of Wilders als alternatief.

 11. Anna

  “Geen oliegeld meer naar Arabische prinsen “.
  laat nou in 2014 de Amerikanen voor 60 miljard dollar aan wapenexport hebben gerealiseerd waarvan grootste deel afnemer de Saoedische prinsjes. Kunnen ze in de toekomst als wraak voor geen afname meer van olie Europa mee plat gooien. Met wapentuig geleverd door de Amerikanen.

 12. Tom van der Hoeven

  – ik vind dat je niet achter de eerste de beste nieuwe duurzame mogelijke technologie aan moet lopen
  – aangaande zuinig zijn met (fossiele) energie heb ik hoge verwachtingen van http://www.ecomotors.com

 13. David

  @Tom van der Hoeven
  [..zuinigheid…]
  Da’s altijd mooi, niet meer gebruiken dan nodig is.
  Maar…..
  Problemen worden iha opgelost door er power tegenaan te gooien. Bezuinigen als doel op zich is geprogrammeerde armoede.
  Er is wereldwijd gebrek aan energie, dus de uitdaging hoort te zijn om steeds meer op te wekken tegen steeds lagere kosten.
  Ik gun elke wereldburger een auto, wasmachine, schoon water, een paar warme douches per week en nog zo wat dingen die ons leven veraangenamen.
  Kom net thuis van een lezing over urban planning en wat hoor je daar: bestuurders staan te trappelen om ons consumptiepatroon op de schop te nemen.
  Onder het mom van duurzaaamheid grijpt de overheid met de ene hand uw nekvel en met de andere uw porttemonnee. Om de aarde te redden natuurlijk.

 14. David

  Ik las eens het relaas van een dominee die een paar eeuwen geleden naar Afrika afreisde om daar slaven te kerstenen.
  Hij had medelijden met die mensen maar hield ze voor dat dit droevig lot (hard werken voor kost en inwoning) helaas de enige weg was tot de eeuwige zaligheid.
  ’s Mans nazaten maken nu deel uit van de groene kerk, wed ik. We mogen straks in de kou zitten om de aarde te redden.

 15. David

  @Anna:
  De Saoedi’s kunnen dat wapentuig blijkbaar niet bedienen. Waar zijn ze in de strijd tegen IS?

 16. Mike V.

  Ik zag gisteren op National Geographic een uitzending over de luchthaven in Dubai en het was me opgevallen dat het meeste werk wordt gedaan door westerlingen. Alleen de beveiliging e.d. wordt gedaan locals. Ook was er ooit een uitzending over de Burj Al Arab, u weet wel dat malle hotel met die helikopterlandplaats op het dak. Allemaal ontworpen door westerlingen, de leiding van de bouw was ook in handen van westerlingen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.