Gaat Jinek Pauw uiteindelijk vervangen?

Geen categoriejan 06 2015, 10:00
Jinek neemt de zaak twee maanden waar voor Jeroen Pauw en begint meteen goed.
Ik heb de rechtse liefdesaffaire met Eva Jinek nooit goed begrepen. Ja, ze ziet er mooi uit en ze lijkt rechtser te zijn dan de meeste andere presentatoren van de publieke omroep, maar ze is echt niet te vergelijken met, zeg, een Megyn Kelly van Fox News.
Daarom verrast het me niet dat haar carriere vooralsnog een beetje half-half is. Ze schijnt populair te zijn, maar haar programma's slaan zelden écht aan.
Daar kon nu weleens verandering in komen. Hoewel haar programma op zondag langzaam begon heeft ze de moeilijke opstartfase overleefd en mag ze de komende twee maanden zelfs invallen voor Jeroen Pauw. En nee, dat doen ze niet onverdienstelijk:

Naar de eerste aflevering van de doordeweekse talkshow van Eva Jinek keken gisteravond 875.000 mensen. Dat blijkt uit het overzicht van Stichting Kijkonderzoek.

De show Jinek vervangt de komende twee maanden het praatprogramma Pauw van Jeroen Pauw. Jinek was al langer te zien met haar show, maar dan wekelijks op zondagavond.

Wat voor haar van belang is, is dat ze 175.000 meer kijkers trok dan Pauw op een gemiddelde avond. Daar moet wel bij worden vermeld dat Humberto Tan nog steeds niet terug is van zijn vakantie en ze het dus niet hoeft op te nemen tegen die sterke concurrent. Maar toch: 25% meer kijkers is een behoorlijke prestatie.
Aangezien de prestaties van Pauw tot nu toe nogal tegenvallen zou het me niet verbazen dat Jinek hem uiteindelijk vervangt. Ze heeft twee maanden de tijd om te bewijzen dat ze het beter kan dan haar NPO-collega. Kan zij de strijd met Tan wél aangaan en misschien zelfs in haar voordeel beslissen, of valt ze uiteindelijk toch terug tot de kijkcijfers van Jeroen Pauw?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten