'Hoge boete en taakstraf' voor cybercriminaliteit VARA

Geen categoriejan 30 2015, 12:00
De linkse oproep zit in grote problemen.
Mooi. De cybercriminaliteit van het VARA-programma Rambam blijft niet zonder gevolgen. Ze kunnen een boete krijgen van duizenden euro's en een voorwaardelijke taakstraf voor het sturen van phishingmails naar de Tweede Kamer om allerlei persoonlijke gegevens te ontfutselen van politici. Zoals De Telegraaf schrijft:

Het versturen van dit soort e-mails valt onder cybercriminaliteit. De programmamakers én verzenders lopen volgens strafrechtadvocaat mr. Kerem Canatan het risico van een boete van enkele duizenden euro’s en mogelijk een voorwaardelijke taakstraf.

De poging mislukte omdat de ict-afdeling van de Tweede Kamer de cybercriminaliteit op tijd in de gaten had. Het is nog niet bekend wiens gegevens ze precies wilden hebben, maar de VARA kennende zullen ze ongetwijfeld ook PVV-leider Geert Wilders in het vizier hebben gehad.
De VARA wil tegen de krant niet zeggen of ze de boete gaan betalen met belastinggeld. "We doen hier nu geen uitspraken over." Ik zeg: no way dat de belastingbetaler hiervoor opdraait. Ik eis dat niet alleen de omroep, maar ook de voltallige redactie van Rambam wordt aangepakt. Zij hebben met z'n allen tijdens een redactievergadering besloten dat het een goed idee was om cybercriminaliteit te plegen voor een lollige aflevering. Ze verdienen een strafblad.
Wat mij betreft mag er een celstraf worden uitgedeeld voor deze idiote actie. Zo niet, omdat dat volgens het strafrecht in deze situatie niet nodig is (we wonen immers in Nederland), dan moet de boete van duizenden euro's uit eigen zak worden betaald door de werknemers. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. En laat ze meteen ook een paar maanden schoffelen. Op en rond het Binnenhof.
Hebben ze meteen een uniek tv-concept te pakken. De Rooien De Straat Op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten