ISIS publiceert lijst met 'misdaden' en barbaarse straffen

Geen categoriejan 24 2015, 18:00
Blasfemie: dood. Seks buiten het huwelijk: dood. Spioneren voor 'de ongelovigen': dood. Homoseksuele relaties: dood.
De beestachtige moordenaars van ISIS hebben in het door hen bezette gebied duidelijk gemaakt wat er verwacht wordt van burgers. In kort komt het erop neer dat ze honderd procent onderwerping eisen en dat de minste of geringste overtreding van de sharia op barbaarse wijze bestraft wordt.
Het Britse Daily Mail heeft de belangrijkste punten van het lijstje gepubliceerd. Let er daarbij vooral op dat op vrijwel alles de doodstraf staat. In andere gevallen worden er tientallen zweepslagen uitgedeeld en/of handen en benen afgehakt. Ook niet bepaald prettig.

Those who commit adultery will be stoned to death if the adulterer was married and lashed 100 times and exiled if he or she was unmarried.

Those engaged in sodomy (homosexuality) will be sentenced to death, along with those who 'spy for the unbelievers'.

Those who steal 'as part of banditry' will have their right hand and left leg cut off, and the punishment for terrorising people is exile.

Als je dit soort idiote straffen (en misdrijven) leest is het werkelijk onbegrijpelijk dat Westerse moslims zich bij ISIS voegen. Dit staat immers haaks op alles waar het Westen voor staat... en waar deze jongens (en meisjes) mee zijn opgegroeid.
Helaas kan ik hun gedrag wél verklaren: ze zijn gewoon doordrongen van het extreem-islamitische gedachtegoed. Ja, zo simpel is het echt: ze hebben alles waar het Westen voor staat weggegooid en een compleet barbaarse, achterlijke, gewelddadige en psychopatische ideologie omarmd.
Lees verder op pagina 2.
Het is triest en verschrikkelijk, maar onverklaarbaar is het allerminst; dit is wat radicale ideologieën kunnen doen met mensen. In Europa hebben we dat zelf gezien voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het nazisme gesteund werd door grote groepen Europeanen (Duitsers en Oostenrijkers, maar ook burgers uit andere landen, waaronder Nederland zelf).
De Radicale Islam is niets meer of minder dan een islamitische versie van het nazisme. Het enige verschil met de nazi's is dat deze ideologie mensen op ouderwetse wijze afmaakt, terwijl de nazi's daar wat - ehm, hoe zal ik het zeggen: moderner in waren (gas in plaats van mensen onthoofden, etc.). Voor de rest is het werkelijk één pot nat - geen wonder dus dat radicale moslims in de jaren 30 en 40 hechte banden onderhielden met Hitler en zijn vrienden.
Juist daarom - omdat het een ideologie is - moeten we deze strijd niet alleen aangaan op militair vlak, maar ook op het vlak van de ideeën. Slechte ideeën bestrijd je het meest effectief met goede ideeën. Dit betekent dat moslims zelf met een verlichte versie van de islam moeten komen en dat het Westen zich tegelijkertijd hard maakt voor de mensenrechten, de verlichting en individualisme. Nooit mag er op die fronten een stapje terug worden gedaan, steeds weer moeten wij verkondigen dat onze waarden universeel van aard zijn en de mensheid in zijn algemeen kunnen dienen.
In de tussentijd is het ook aan ons om te laten zien waar de ideeën van ISIS en vergelijkbare organisaties op uitdraaien. We moeten onze kop vooral dus niet in het zand steken en vreselijke video's niet achter allerlei muren zetten om te voorkomen dat we tere zieltjes beschadigen. Nee, we moeten die verschrikkelijke beelden en artikelen juist delen zodat mensen ervan doordrongen worden waar het hier echt omgaat. Het is een strijd tussen de beschaving aan de ene kant, en een barbaarse haatideologie aan de andere. Laten we dat dan ook keer op keer uitdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten