Islamitisch UKIP-lid loopt over naar Conservatieven: geen man over boord

1399058574018
Foto:

De islamitische europarlementariër voelt zich bij nader inzien tóch meer thuis bij de Tories dan bij UKIP. Lekker laten gaan, die man.

UKIP in het Europees Parlement is een fractielid kwijt: Amjad Bashir stapt over van de partij van Nigel Farage naar de Conservatives. Naar eigen zeggen omdat hij klaar was met het amateurisme van de eurosceptische partij.

Tja. Het zegt waarschijnlijk een hoop over de heer Bashir dat hij de mate van georganiseerdheid belangrijker vindt dan politieke idealen. Als zijn idealen überhaupt ooit in lijn waren met die van UKIP, natuurlijk. Bashir was namelijk tot 2014 lid van de Conservatives maar stapte kort voor de verkiezingen over naar UKIP. Amper een jaar later is de van oorsprong Pakistaanse man weer terug op z’n thuishonk. Los daarvan is natuurlijk de vraag wat Bashir had verwacht van UKIP’s professionalisme toen hij lid werd van die partij. De Conservatieven bestaan immers al bijna 200 jaar. UKIP krap 20. Ik zou haast willen zeggen: uiteraard zijn de Tories een veel beter geoliede machine dan UKIP. Vreemd dat Bashir dat niet vantevoren kon bedenken.

Of hij de Conservatieven trouwens een groot plezier doet met z’n overstapt, valt overigens nog te bezien. Cameron omschrijft zijn emotie na de overstap als “opgelucht,” maar Bashir neemt een imposant track record aan schadelijk materiaal mee:

Als reactie op de overstap verklaart UKIP dat Bashir niet zelf is weg gegaan, maar is geschorst vanwege een onderzoek naar ‘ernstige strafbare feiten’. Hem wordt onder meer verweten dat hij nog altijd contact heeft met een voormalige woordvoerder van de partij die in de cel heeft gezeten omdat hij onderdeel uitmaakte van een Pakistaanse kidnapbende.

Mocht dat allemaal tot een vervolging leiden, dan is UKIP alvast van de connectie Bashir af. Maar de Conservatieven hebben juist op het moment dat deze ernstige verdenkingen opkwamen gekozen om de man in de armen te sluiten. Een riskante onderneming zo vlak voor verkiezingstijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!