Islamitisch UKIP-lid loopt over naar Conservatieven: geen man over boord

De islamitische europarlementariër voelt zich bij nader inzien tóch meer thuis bij de Tories dan bij UKIP. Lekker laten gaan, die man.

UKIP in het Europees Parlement is een fractielid kwijt: Amjad Bashir stapt over van de partij van Nigel Farage naar de Conservatives. Naar eigen zeggen omdat hij klaar was met het amateurisme van de eurosceptische partij.

Tja. Het zegt waarschijnlijk een hoop over de heer Bashir dat hij de mate van georganiseerdheid belangrijker vindt dan politieke idealen. Als zijn idealen überhaupt ooit in lijn waren met die van UKIP, natuurlijk. Bashir was namelijk tot 2014 lid van de Conservatives maar stapte kort voor de verkiezingen over naar UKIP. Amper een jaar later is de van oorsprong Pakistaanse man weer terug op z’n thuishonk. Los daarvan is natuurlijk de vraag wat Bashir had verwacht van UKIP’s professionalisme toen hij lid werd van die partij. De Conservatieven bestaan immers al bijna 200 jaar. UKIP krap 20. Ik zou haast willen zeggen: uiteraard zijn de Tories een veel beter geoliede machine dan UKIP. Vreemd dat Bashir dat niet vantevoren kon bedenken.

Of hij de Conservatieven trouwens een groot plezier doet met z’n overstapt, valt overigens nog te bezien. Cameron omschrijft zijn emotie na de overstap als “opgelucht,” maar Bashir neemt een imposant track record aan schadelijk materiaal mee:

Als reactie op de overstap verklaart UKIP dat Bashir niet zelf is weg gegaan, maar is geschorst vanwege een onderzoek naar ‘ernstige strafbare feiten’. Hem wordt onder meer verweten dat hij nog altijd contact heeft met een voormalige woordvoerder van de partij die in de cel heeft gezeten omdat hij onderdeel uitmaakte van een Pakistaanse kidnapbende.

Mocht dat allemaal tot een vervolging leiden, dan is UKIP alvast van de connectie Bashir af. Maar de Conservatieven hebben juist op het moment dat deze ernstige verdenkingen opkwamen gekozen om de man in de armen te sluiten. Een riskante onderneming zo vlak voor verkiezingstijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. JanvanEechoud

  Ach, moet kunnen.
  Dáárom was de man niet slecht.

  Misschien zijn er duizenden andere redenen, maar dáárom niet!

  Toch ligt er voor mij wéér een link met de Islam.

  Hoort er geen móer mee te maken te hebben… en toch blijkt dat dan ‘belangrijk’ te zijn: Hij was “islamitisch”….

  Hoezo? Islamisering?
  Mvg.

 2. Jacobus

  Het is bekend dat een aantal PVV-Kamerleden ook dolgraag zou willen overstappen naar de VVD. Gelukkig is de VVD zo verstandig hiervoor de deur dicht te houden.

  1. Freek

   Waarom de PVV bij dit topic betrekken? Slaat een beetje als een tang op een varken vind ik.

  2. Willie.F

   Hoe kom jij aan die suggestieve wijsheid.

 3. Freek

  Nigel Farage op twitter:

  “There are serious unanswered questions about Amjad Bashir and I am genuinely surprised the Tories have accepted him. #marrshow”

  1. CJD

   Jammer dat ze zo verstandig zijn want wat mij betreft kan de vvd niet genoeg onbekwame parlementariers hebben.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.