Anti-westerse Islamitische Universiteit misschien dicht na toejuichen geweld

Geen categoriejan 23 2015, 8:05
Dankzij VVD en PVV wordt er eindelijk onderzoek gedaan naar de geweldsverheerlijkers van de Islamitische Universiteit.
Na de reeks schandalen op de Islamitische Universiteit in Rotterdam zou je denken dat de subsidie allang was ingetrokken. Om drie recente voorbeelden te geven: er was een seksschandaal waarbij twee vrouwelijke studenten van de school zijn verwijderd na een klacht over seksuele intimidatie door een bestuurder van de onderwijsinstelling, de rector verheerlijkte het geweld dat sultan president Erdogan gebruikte tegen demonstranten in Turkije, én imams worden door de universiteit opgeleid de verschrikkelijke sharia geweldig te vinden.
Nou, die subsidie hebben ze dus nog. VVD en PVV zaten minister Jet Bussemaker (Onderwijs) achter de broek over de bizarre praktijken op de Islamitische Universiteit. Het duurde even, maar eindelijk komt ze in actie: Bussemaker wil dat de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) onderzoek gaat doen hoe 'burgerschap en integratie' worden onderwezen aan de universiteit.

Dat schrijft de minister vandaag in antwoord op Kamervragen van de VVD en de PVV, die al langer aandrongen op sluiting. Dat deden ze onder meer omdat de rector van de Islamitische Universiteit twee vrouwelijke studenten wegstuurde die een klacht indienden over de universiteit.

De hoogste baas van de universiteit, de rector, blijft trouwens maar commotie veroorzaken. Bij de vorige Europese verkiezingen zei hij zelfs dat sommige Turks-Nederlandse kandidaten 'landverraders' zijn. Nog even en hij laat een fatwa uitspreken over iedere politicus die hem niet bevalt. Dan heb je helemaal de poppen aan het dansen.
"Als dat aanleiding geeft om in te grijpen, zal ik niet aarzelen dat te doen," zegt de minister over het onderzoek. Wat mij betreft kan er maar één conclusie volgen uit het onderzoek, mits het onderzoek grondig wordt gedaan: de Islamitische Universiteit moet zo snel mogelijk sluiten. Anti-westerse opvattingen onderwijzen aan moslimstudenten middels belastinggeld doe je maar in een of ander land in het Midden-Oosten, niet in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten