Agressieve krakers Amsterdam zetten zichzelf vast met beton en glas

Geen categoriejan 20 2015, 15:00
Hulde voor de Mobiele Eenheid die ze met gevaar voor eigen leven oppakt.
Kraken is net zo illegaal als het beroven van een juwelier - kraken is diefstal - maar dat lijken de (vaak buitenlandse) krakers en hun sympathisanten in Amsterdam niet te beseffen of niet te willen beseffen. Sinds vanochtend is de Mobiele Eenheid bezig met een ontruiming van een kraakpand in Amsterdam-Oost. Met gevaar voor eigen leven, omdat een deel van de krakers zichzelf in beton heeft gegoten en vastgemaakt met kettingen:

Het viertal heeft hun armen in plastic buizen gestoken en die overgoten met beton. Om het de politie nog lastiger te maken hebben ze door het beton glasscherven gedaan. Voor de agenten is het daardoor te gevaarlijk om het beton open te zagen, omdat het glas dan kan opspatten.

Een paar van de krakers zijn met het beton en glas om hun armen naar buiten getakeld uit het gebouw dat al zeven jaar illegaal wordt bezet. We mogen blij zijn dat onze politieagenten bij de ME zo moedig zijn en dat ze zich niet laten afschrikken door krakers die maar één doel hebben: het verwonden van zoveel mogelijk agenten. Het zijn absoluut geen 'gewone' krakers, voor zover die er überhaupt zijn. Zo gooiden ze doodleuk met verfbommen naar de politie. AT5 meldt:

De politie spreekt van een 'militante groep krakers' die sinds kort hun intrek hebben genomen om het pand te verdedigen. Er zouden ongeveer tien mensen van Spaanse en Portugese afkomst binnen zijn.

Helaas hebben de krakers in Amsterdam sympathisanten in de gemeenteraad zitten. Bij de GroenLinks-fractie om precies te zijn. De fractievoorzitter twitterde vanochtend zijn ergernis over "rechtse types die zich haast soppend verkneukelen over de ontruiming":
https://twitter.com/RutgerGW/status/557484352704356352
Groot Wassink van GroenLinks snapt niet dat de wet hoort te worden gehandhaafd. Of je nu een jihadi, een overvaller of een kraker bent: voor al deze criminelen geldt dat ze niet in een anarchie leven waarin ze geen verantwoordelijkheid hoeven te dragen voor hun criminele gedrag. Ze moeten allemaal de cel in. Ik heb onwijs veel waardering voor de agenten van vandaag. Wat mij betreft krijgen ze een onderscheiding voor de getoonde moed van vandaag. Respect.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten