Man raakt baan kwijt na domme neptweet

Geen categoriejan 06 2015, 20:05
Twitteren dat je net een fietser hebt aangereden terwijl dat niet waar is, is nogal dom.
De 21-jarige Brit Rayhan Qadar (1300 followers op Twitter) stuurde vandaag deze tweet de wereld in (screenshot via TheJournal), en hij zal er waarschijnlijk nog heel lang spijt van hebben:
twitter
De tweet was bedoeld als een grap, maar het was al te laat. De lokale politie kwam de tweet tegen en ging op onderzoek uit:
https://twitter.com/ASPolice/status/552411509981470722
Ondanks dat Qadar vervolgens via Twitter zei dat hij echt niemand had aangereden en dat het allemaal een grap was, heeft zijn werkgever, een financieel bedrijf in Bristol, hem meteen ontslagen:

His employer Hargreaves Lansdown wasn’t impressed. They issued a statement to local press and BBC News stating that the employee had "failed to conduct themselves to the standards we expect of our staff".

"Upon becoming aware of this issue we have terminated this person’s employment with immediate effect," the spokesperson for the stockbroker added.

Inmiddels heeft Qadar toegegeven dat het een "domme fout" van hem was om op Twitter te zetten dat hij iemand had aangereden. In de ogen van sommige mensen zal het wel weer niet goed zijn dat zijn werkgever hem heeft ontslagen, maar die mensen moeten niet vergeten dat een bedrijf gerust kan vragen dat de werknemers zich fatsoenlijk gedragen op sociale media, ook buiten werktijd.
Zeker in het geval van Qadar is het ontslag volkomen begrijpelijk. De politie kwam zelfs in actie om hem op te sporen. Dat is het allang niet grappig meer. Zo'n rare actie heeft effect op het imago van een bedrijf. Mensen die op Twitter en Facebook zitten, moeten beseffen dat iedereen mee kan lezen en dat bedrijven zich steeds meer gaan bemoeien met wat hun werknemers op sociale media doen. Daar kun je zoveel over klagen als je wil, maar het is gewoon zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten