Man weigert geld terug te geven aan Amsterdam

Geen categoriejan 04 2015, 19:00
Hij kreeg per ongeluk 186.000 euro en gaf het razendsnel uit.

Een man woonachtig in Brabant heeft van de gemeente Amsterdam per abuis 186.000 euro overgemaakt gekregen. De man weigert het geld nu terug te betalen.
Dat schrijven onder andere AT5 en Het Parool.

De man heeft het geld op zijn rekening gekregen, omdat de factuur van een verkeerd rekeningnummer was voorzien. De ontvanger zegt niets te maken te hebben met het veranderen van het rekeningnummer, maar heeft het geld wel al meteen uitgegeven, onder andere om schulden af te lossen.

Sterker nog, omdat hij te maken had met een pinlimiet heeft hij snel familieleden, vrienden en kennissen ingeschakeld en geld naar hen overgeboekt. Zij hebben dat vervolgens gepind en aan hem gegeven. Het is onbekend of ze daar een mooi bedrag voor terug hebben gezien, maar wie weet.
Ieder normaal mens begrijpt dat hij het geld natuurlijk gewoon terug moet geven aan gemeente Amsterdam, maar dit figuur weigert dat. Dan hadden ze hem het geld maar niet moeten "geven." Hij "kreeg" het, et voila, het was dus aan hem om ermee te doen wat hij wilde. Jammer gemeente Amsterdam, zoek het maar uit!
Nu heb ik natuurlijk geen enkele vorm van medelijden met de gemeente Amsterdam - ik zou zelfs zeggen: zaag dat deel van het land af en laat het lekker vrij ronddobberen in de zee - maar wél met de belastingbetaler. De gemeente heeft, net als de centrale overheid, namelijk geen geld van zichzelf. Alles is op de één of andere wijze afgepakt van hardwerkende burgers.
Als je dit soort geld ontvreemdt - want dat is wat de persoon in kwestie probeert te doen - pleeg je dus diefstal op een bijzonder grote schaal. Het valt dan ook te hopen dat de gemeente Amsterdam naar de rechter stapt en dit geld - het volledige bedrag - alsnog terugkrijgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten