Ziek Marokkaans spelletje: stop Wilders’ hoofd in de prullenbak

cutwildersheadinthetrash
Foto:

Wilders noemt het spelletje voor de telefoon terecht “totaal gestoord en ziek”.

Ik denk dat politie en justitie het Android-spelletje Cut Wilders Head in the Trash, dat hier te downloaden is voor de telefoon, moet zien als een dreigement aan het adres van PVV-leider Geert Wilders, die zo’n beetje zijn hele politieke leven wordt beveiligd. En anders moet Google het maar zien als ongelofelijk slecht jatwerk van het populaire spelletje Cut The Rope. In ieder geval moet het spelletje zo snel mogelijk van de markt worden gehaald.

In het spelletje kan de speler het hoofd van Wilders losknippen van de touwtjes waar het aan hangt, om zijn hoofd in de prullenbak te laten vallen. De ontwikkelaar van het spelletje heet Mocro Media. Hij vindt Wilders “een racistische en fascistische politicus” en maakte eerder een quiz over de islam, een memory-spel over de koran, en apps met nieuws over Turkije en Marokko. Als omschrijving bij het spelletje staat deze tekst (let niet op de spelfouten):

In dit spel gooi je de lectorale loser Geert Wilders waar hij hoort, namelijk in de prullebak. Kan jij de 30 levels uitspelen?

Wilders’ reactie toen hij het spel ontdekte in de App store:

Ik neem aan dat politie, justitie en geheime diensten per vandaag een bijzondere interesse hebben in de maker van dit walgelijke spelletje, dat er bovendien niet eens ook maar een beetje goed uitziet (en ik kan het weten, want ik speel graag spelletjes). Nu moeten politici natuurlijk tegen een stootje kunnen, maar dit spelletje lijkt op een regelrecht onthoofdingsdreigement in het rijtje van ISIS, Boko Haram, etc. Politie en justitie moeten zo snel mogelijk een onderzoek instellen om te kijken of de ontwikkelaar kan worden aangepakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!