Megalomaan Europa wil belastingconcurrentie afschaffen

Geen categoriejan 17 2015, 19:00
Nee, nee, en nog eens nee. Hoeveel respect het ons ook kost in Europa, de Nederlandse regering mag dit niet accepteren.
In Europa actie multinationals zouden onderworpen moeten worden aan een uniform belastingstelsel. Dat wil de Europese Unie graag:

Voor grote bedrijven die actief zijn in meer dan één lidstaat moet er in de hele Europese Unie een uniform belastingstelsel komen. Op die manier wil de Europese Commissie belastingontwijking tegengaan. Dat schrijven eurocommissarissen Magrethe Vestager (concurrentie) en Pierre Moscovici (financiële zaken) zaterdag in een ingezonden artikel in Trouw. Ze stellen voor om de opgehaalde belasting vervolgens te verdelen onder de landen waar de dochterondernemingen van een bedrijf zijn gevestigd.

Het gevolg van zo'n plan is natuurlijk dat lidstaten niet goed met elkaar kunnen concurreren wat belastingen betreft. Dat is jammer, want lagere belastingen zorgen voor minder kosten voor een bedrijf, waardoor het meer winst maakt en vervolgens meer kan investeren. Het zal u niet verbazen dat het gevolg daarvan is dat de werkloosheid omlaag gaat.
Ik zal niet zeggen dat de eurocommissarissen te dom zijn om dat te begrijpen, maar het is bijzonder lastig om tot een andere conclusie te komen. Of kan het zijn dat ze er lak aan hebben en het ze alleen maar om geld is te doen, ook als dat inhoudt dat werkzoekenden het moeten ontgelden?
Hilarisch genoeg zeggen de eurocommissarissen vervolgens dat hun voorgestelde maatregelen eerlijke belastingconcurrentie mogelijk maken. Wat is dat voor Newspeak? Je zorgt voor een uniform belastingstelsel en vervolgens zeg je dat dit de onderlinge concurrentie van lidstaten te goede komt? Hoe kom je in godsnaam tot die conclusie?
Iedereen moet vanaf vandaag zwart dragen, maar - maak je geen zorgen jongens - dit komt de onderlinge concurrentiestrijd van kleuren alleen maar goed uit! Echt waar! Er zal méér kleurenconcurrentie komen. Want iedereen moet zwart dragen.
Huh?
Nu weten we al lange tijd dat de Europese Unie hypocriet tot op het bot is, maar dit slaat werkelijk alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten