Moslims op de Dam: wij zijn de echte slachtoffers!

Onbeschoft hoe deze mensen de dood van twaalf mensen misbruiken om zichzelf als slachtoffer te portretteren.

Je moest het maar durven. Zijn er net twaalf dappere mensen in koelen bloede vermoord in Parijs vanwege religiekritiek, kom je op een demonstratie uit woede hierover op de Dam aanzetten met je protestbordje in krakkemikkig Nederlands:

“Ik ben Moslim, tegen Terror. Ik ben de eerste terror slachtoffer,” aldus de bordjes die schaarse aanwezige moslims hadden meegebracht.

Ik kan hier dus echt totaal niet bij. Je hebt dus daadwerkelijk het lef om een demonstratie ter ere van het leven van twaalf vermoorde journalisten te kapen voor je eigen slachtofferagenda? Ga toch weg, man! Deze twee moslims zijn levend en wel op de Dam om met een bordje te zwaaien. Los van het feit dat die boodschap op zo’n stuk karton belachelijk is, is het enkele feit dat ze daar kunnen staan al zo veelzeggend over de mate waarin deze mensen slachtoffer zijn. Hint: helemaal niet.

Want de échte slachtoffers van deze ramp – de in Parijs vermoorde cartoonisten – zullen nooit meer een demonstratie bezoeken. Nooit meer een cartoon tekenen. Nooit meer knuffelen met hun geliefden. Ze zijn namelijk dood; als er dus mensen zijn die aanspraak kunnen maken op dat slachtofferschap, zijn het de cartoonisten. Niet deze moslims.

Weet u: ik kom in mijn werk – politieke journalistiek – een hoop dubbele standaarden tegen. Politici die elkaar de maat nemen over onderwerpen waar ze zelf al minstens zo’n twijfelachtig track recor dop hebben. Dat soort werk. Dertien-in-een-dozijn dubbele standaarden.

Maar dit? Moslims die medelijden claimen na een meervoudige moord op tegenstanders van de islam, is wel de meest stuitende dubbele standaard die ik in tijden ben tegengekomen.

Mevrouw en meneer de islamaanhanger: u bent geen slachtoffer. U misbruikt de situatie voor uw eigen gewin, en dat is kwalijk.  Het zou u sieren als u wat meer respect opbracht voor de werkelijke slachtoffers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

97 reacties

 1. VVM

  Moslims zijn werkelijk waar gespeend van enig schaamtegevoel, wat een trieste losers.

 2. Arie Bombarie

  Aaaaarrgghhhh!!!!
  Hallo Tim Engelbart, is het nu zo moeilijk om te begrijpen wat deze twee demonstranten ermee willen zeggen?

  Zoals ik het lees, bedoelen ze ermee dat de terroristen met hun daad ook de Islam hebben aangevallen. Misschien bedoelen ze er ook mee dat met name islamieten tot nu toe het slachtoffer zijn geworden van moslim-extremisme.

  Hoe krakkemikkerig hun Engels ook mag zijn Tim Engelbart, zij veroordelen de actie ondubbelzinnig. Hun actie is een steunbeteuging aan Charlie Hebdo!

  Hoe zou Louis van Gaal het verantwoorden? “Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo…?”

  1. Jacobus

   Ja, Arie, en dat is ook de tragiek voor deze mensen: moslims worden door deze terreurdaden veel meer getroffen dan anderen.

   1. cmsuijkerbuijk

    Hoezo dan? Kunnen ze niet meer zonder gevaar voor eigen leven over straat? Worden ze aangevallen met messen en hakbijlen? Vliegen er vliegtuigen hun woning binnen? Worden ze onthoofd voor belediging van Jezus Christus?
    Man, laat je nakijken. Die zegt dan wat over Gielah. Totaal gestoord ben je!

   2. Theo345

    Soms hebt u heldere momenten, Jacobus.
    Misschien kunt u mij dan uitleggen welke schade deze moslims door de terreurdaden ondervinden. Ze zien er gezond en goed gevoed en gekleed uit. Hun schrijfvaardigheid laat te wensen over, maar dat komt niet door de aanslagen.

    1. Jacobus

     @Theo,

     Ze worden net als wij in hun veiligheid bedreigd door deze extremistische terreur maar worden er bovendien door veel warhoofden ook nog op aangekeken.

     1. zomaar

      hoezo worden zij in hun veiligheid bedreigt ?.

      90% van de hier in het westen levende moslims zijn soennieten , juist ja die tak binnen de islam , die nu huishoud in Syrië en Irak , genaamd IS , niet verwarren met de Internationaal Socialisten, alhoewel ?.

      en dat wij nu anders tegen , elke moslim aankijken als 40 jaar geleden, is niet meer dan normaal , als je ziet wat zij uit naam van hun ideologie aan moorden plegen op anders gelovigen , en denkenden .

     2. Philippens

      Zomaar, Jacobus schreef “bedreigd” met een d. Is het niet verstandig dat goede voorbeeld na te volgen? Je hoeft het alleen maar over te tikken.

   3. J. C. Th. Kohler

    Jacobus:

    “moslims worden door deze terreurdaden veel meer getroffen dan anderen.”

    Ja natuurlijk, die twaalf op de redactie zijn niet dood; de moslims zijn dood. Of heb ik iets niet begrepen?

    j.c.th.kohler@online.nl

  2. cmsuijkerbuijk

   “Hoe krakkemikkerig hun Engels ook mag zijn Tim Engelbart”
   Engels?
   Maar dat terzijde. Het is natuurlijk enorm onbeschoft van die twee, om zichzelf het éérste terreurslachtoffer te vinden! Er zijn er al duizenden voorgegaan de laatste jaren en nóg steeds. Om nog maar te zwijgen vanaf het begin van de Islam! Ze moesten zich de ogen uit hun hoofd schamen. En als ze het zo niet bedoelen, dan moeten ze het zo niet opschrijven!

   1. Jacobus

    Suickerbuick kan moslims kennelijk alleen maar als een monolitische groep zien waarin alle moslims dezelfde zijn: terroristen en extremisten. Als daar twee individuen uit naar voren treden en het wagen te tonen dat ze niet van het hetzelfde laken een pak zijn ontstaat er bij onze suickerbuick cognitieve dissonantie: ze passen niet in het vooroordeel en dat moet niet mogen!

    Racistisch vooroordeel is een vorm van kwaadaardige domheid.

    1. cmsuijkerbuijk

     Over domheid gesproken: Ten eerste: Een geloof is geen ras, dus nooit racistisch. Ten tweede (ook dom) Je weet mijn naam niet eens goed te schrijven.
     En als die twee dan zo tegen deze aanslag zijn, dan moeten ze zich niét in zelfmedelijden wentelen, maar duidelijk die aanslag veroordelen en niét zichzelf zo slachtoffer voelen, want dat zijn ze niét. Ik heb tenminste nog niet van bedreigingen gehoord!
     Nee beste Kobus, er is er hier maar ééntje dom en kwaadaardig bovendien, kortom domlinks: Jij!

     1. Jacobus

      Rustig maar jongen, ik snap de onzekerheid en de onrust.

     2. J. C. Th. Kohler

      Je was me net voor, Suijkerbuijk.

      j.c.th.kohler@online.nl

    2. J. C. Th. Kohler

     Jacobus

     “Suickerbuick kan moslims kennelijk alleen maar als een monolitische groep zien…”

     “Racistisch vooroordeel is een vorm van kwaadaardige domheid”

     Als ik jou was, Jacobus, zou ik het woord domheid nooit meer in de mond durven nemen. Even los van de volkomen idiote theorieën die je er hier op na houdt, ben je niet eens in staat om een naam foutloos over te nemen.

     Die naam is niet: Suickerbuick, maar Suijkerbuijk. Is dat nou zo moeilijk? En dan toch een ander beschuldigen van domheid. Je moet maar durven.

     j.c.th.kohler@online.nl

     1. Jacobus

      Ik snap ook niet waarom hij niet gewoon Suikerbuik heet, vindt u ook niet?

     2. Staphylocoque

      Waarom heet jij niet gewoon Jaap?

    3. Michel108

     http://www.dutchfreepress.nl/de-joden-en-het-nazisme-van-de-21e-eeuw/

     Kijk even naar het screenshotje onderaan Weledelgestrenge Jacobus.

     Over welke kwaadaardige domheid gaat het hier?

    4. TheCrackass

     Mooi verhaal en klopt gedeeltelijk .
     Alleen racisme is hier niet aan de orde en wil je daar toch in verbeteren want moslims zijn geen ras. Dus hij discrimineerd deze groep .racisme dan discrimineer je een ras maar hij discrimineert een groep en dat zijn nu toevallig moslims . Sorry voor deze verbetering maar racisme wordt een beetje te veel en vaak verkeerd gebruikt waardoor er toch verkeerd gedacht wordt 🙂

    5. zomaar

     zijn de moslims toch behoorlijk dom!!!, en kwaadaardig .

     elke moslim die zijn geloof als echt serieus ziet , is een potentiele moordenaar , de imam hoef maar op te roepen , tot vernedering , afslachting , en elke moslim zal zijn oproep volgen .

     immers volgens deze mensen is de koran en MO , hun leidraad van hun leven , en als de imam (de islam) vindt dat zij een martelaarsdood moeten sterven doen zij dat , (lijkt een beetje op lemmingen , die ook massaal de dood intreden in navolging van hen die voorop lopen .

     en jammer dat vele westerlingen , (die IS (het Internationale Sociale gedachtengoed aanhangen)), dit niet willen inzien , en gelijk als het voorbeeld gegeven van de lemmings achter hun voorlopers aanhollen .

   2. Arie Bombarie

    cmsuijkerbuik: “Krakkemikkerig Engels had natuurlijk krakkemikkerig Nederlands” moeten zijn.

    Hou mij te goede, ik ben geen islam apologeet. Ik vind het een rotgeloof. Desondanks, de overgrote meerderheid van de Moslims in dit land gruwelt van de aanslag in Parijs.

    Wat de foto van deze twee demonstranten betreft: zoals ik de tekst lees, vind ik die hartverwarmend. Nogmaals, deze twee moslims stonden er om steun te beteugen aan Charlie Hebdo, niets meer, niets minder.

    1. Theo345

     Ik vrees toch dat die moslims die zo gruwen van deze aanslag, toch ook blij zijn dat Charlie Hebdo een toontje lager zal zingen.

    2. zomaar

     deze twee , en alle moslims zijn bang voor een deportatie naar hun oorspronkelijke thuislanden .

     dan zij gelijk hun uitkeringen kwijt !!, voorgoed daar er dan geen islamiet (moslim) hier nog binnen kan .

 3. NemTudom

  Wij zijn zo zielig.

 4. observer

  2:190.
  Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.

  4:50.
  Joden en Christenen verdraaien de waarheid over Allahd , het zijn leugenaars en Allah heeft ze daarom vervloekt.

  7:139.
  Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door Allah

  8:65
  Moslims zijn tien keer zo sterk dan ongelovigen als Allah ze wil steunen, anders dubbel zo sterk.

  Zomaar een paar teksten uit 5 A4’tjes oproepen tot geweld tegen/uitroeing van anders/ongelovigen.

 5. Ruud562

  Je suis Charlie !!!!!

 6. Cresto

  Ben vanavond ook naar een Je-Suis-Charlie bijeenkomst geweest. De burgemeester hield een vlak praatje over hoe geschokt wij zijn, dat de vrijheid van meningsuiting op het spel staat en dat we vooral niet bang moeten zijn (not afraid).

  Maar toen kwam, waarop je kon wachten: Hij wist zeker dat het maar om een hele kleine groep extremisten ging en dat we de moslimgemeenschap daar niet op moesten aankijken.

  Thuisgekomen las ik dat soortgelijke praatjes overal zijn afgestoken. En dat doet vermoeden dat deze zgn. spontane bijeenkomsten helemaal niet zo spontaan zijn als ze lijken. Dat ze duidelijk van bovenaf (regering ?) geregisseerd en georkestreerd zijn.

 7. Philippens

  Nu wordt alles duidelijk.
  Op een kwaadaardige manier wordt de noodkreet van deze mensen misbruikt.
  Het is duidelijk dat zich hier de wegen scheiden.

  1. Michel108

   Uw weg was toch al gescheiden van het rechtse grauw? De nationalisten met kritiek op de islam?
   Welke noodkreet gaat het hier over? Er staan wel drie verschillende interpretaties op deze pagina. Uw uitgespeelde verontwaardiging is niets dan selfkick. Zo hoog verheven als u bent…

 8. Gielah

  Was het maar waar!

 9. Philippens

  Er is gelukkig een grote meerderheid van zindelijk denkende mensen.
  En we weten dat er een extremistisch denkende minderheid is.

  1. Michel108

   Wederom vorm boven inhoud. Zindelijk…

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/23535117/__Meer_aanvallen_Boko_Haram__.html

   Hoe zindelijk vind u dit?

  2. Jacobus

   Ja, dit blog is goddank geen afspiegeling van de bevolking en de PVV zal hoogstwaarschijnlijk de volgende verkiezingen aan belang inboeten.

   Volgens mij bestaat er een soort constante van zo’n 20% van de bevolking dat gevoelig is voor een door de tijd steeds in samenstelling variërende cocktail van populisme, racisme, antisemitisme, islamofobie en haat tegen de ‘elite’. De meningen in die bevolkingsgroep worden ondermeer hier geventileerd en vertegenwoordigd door Wilders.

   1. Jan

    Ik volg dit blog al jaren en het is altijd al het omgedraaide van de werkelijkheid geweest. 80% van de regeerders in voor de PVV. Ik heb alle discussies al vaker langs zien komen, steeds met nieuwe mensen, maar met dezelfde standpunten. Ik heb nog niemand van kamp zien wisselen, dus je moet niet de illusie hebben iemand hier te kunnen overtuigen. Wel leuk om naast Beukman weer eens wat anderen te zien die PVV’ers hier tegengas geven. Ikzelf heb dat al opgegeven. Ze leren het toch nooit. Gelukkig ziet buiten DDS de wereld er inderdaad heel anders uit.

    1. arie_jansz

     Plus 1!

 10. Joop Klepzijkert

  Ik was vanavond op het Spui in Den Haag en heb geen moslim gezien, dat terwijl die duivelaanhangers een statement konden maken. Dat 70 procent van de moslim Is aanhangers een goedkeuring hebben voor de slachting in Parijs is mij nu helemaal duidelijk. De burgeroorlog is begonnen. Islamfobie bestaat niet want angst voor dat tuig is terecht.

  1. Jacobus

   Joop is niet tegen moslims maar tegen 70% van de moslims.

 11. JanvanEechoud

  Mag ik ff?
  Niet pissig worden, maar ik denk dat onze 2 “eikels” het bij het rechte eind hebben.

  We hebben hier ongetwijfeld een communicatieprobleem.
  De dames in kwestie kunnen nooit bedoelen dat zij rechtstreeks het slachtoffer zijn, maar waarschijnlijk realiseren zijn zich dat “gematigde” moslims ook het haasje zijn als de puriteinen aan de macht komen.
  En zij zullen dan nog eerder dan ongelovigen onthoofd of opgehangen worden!

  En zo hoor je dat te bekijken. Ga toch maar uit van het goede in de mens.
  Mvg. Jan v. E.

  1. Philippens

   Inderdaad Jan, zo interpreteer ik dat. Duizenden slachtoffers in het Midden-Oosten. Duizenden op de vlucht, voor die fanatieke extremisten die gewelddadig en nietsontziend huishouden in hun landen. En nu komen deze misdaden er ook nog achteraan.
   Voor mij is helder dat ze bedoelen dat bij hen de eerste slachtoffers vielen. En in niet te vergelijken aantallen.
   We moeten samen optrekken om dat kwaad te bestrijden.

 12. JanvanEechoud

  Dus in deze:
  Je suis Arie et Jacoboes!
  Mvg. 🙂

 13. mijn-idee

  Ik ben de hele dag al kotsmisselijk van de hele ” gekaapte” aanslag…
  Twee types slachtoffers hebben zich de hele dag leeg kunnen laten lopen op de nationale nieuwssites, van krant, tv, radio en andere media…

  Als eerste natuurlijk de moslims die uiteraard angstig en zielig moeten zitten wezen……maar daar verder geen letter over, want dat is hun aangeboren reactie..

  Wat ik veel stuitender vind zijn de gevoelens van alle mensen die zich ergens in de actualiteiten begeven.
  Journalisten, opiniemakers ( hoezo, ik maak mijn eigen opinie wel als ik eerlijke informatie krijg) , krantenuitgevers, cabaretiers, schrijvers, en iedereen die zich in de media iets beduidends vind…
  Ze zijn allemaal geschokt door deze aanval op de “vrijheid van pers” en “vrijheid van meningsuiting”…..en ze voelen zich geraakt, aangevallen en weet ik wat nog meer.

  In de eerste plaats is deze terreur een aanval op de héle vrije ( is het al een poosje niet meer maar sommigen dachten dat nog ) wereld.

  Men huilt, treurt, is moedig, wil gewoon doorgaan en we geven niet op…tralala – etc.

  En ik word naar van de hypocrisie van deze mensen……

  Jaren lang hebben ze de mond gesnoerd van mensen die een mening en/of op zijn minst een ervaring hadden met een groeiend gevoel van onveiligheid, een inleveren van vrijheid, een gevoel van angst en onderdrukking en verlies van eigen identiteit…….

  Nee, niet in de grachtengordel, of in Wassenaar of welke luxe witte wijk dan ook, maar wel onder de gewone mensen in de grote steden, de achterstandswijken de overlopen gehuchten met een overload aan nieuwkomers, met niet al te veel succes

  Waar homo’s worden weggepest vanwege….
  Waar vrouwen worden nagesist vanwege…….
  Waar kerstbomen verdwijnen op scholen vanwege…..
  Waar halal voedsel wordt ingevoerd vanwege……
  Met aparte zwemuurtjes vanwege……

  En al die meningen zijn door de voorvechters van vandaag weggezet als niet correct, onverdraagzaam, achterlijk, dom, racistisch, islamofobisch, en noem alles maar op.
  Wilders is een gek, Pegida Duitsland ( inmiddels Denemarken , Noorwegen e.a.een megakwaad…

  Mijn boodschap is vandaag, als jullie deze aanslag zo op jezelf betrekken.. voornamelijk op jullie zelf projecteren , dán denk ik, dit is de boemerang van wat jullie óns – de verontrusten – voortdurend hebben aangedaan.

  De mond gesnoerd, weggezet als idioten én uiteindelijk afgeschoten….

  Wat nu is gebeurd hebben de “onnozelen” al lang aan zien komen maar jullie waren deaf, dumb ánd blind…….

  Nu een beetje wakker geworden dames en heren van de media en van het vrije woord……….????????????

  Ik moet nog even spugen…….

  1. VVM

   Hear hear……

  2. Michel108

   Ik ook!
   Kotsen moet ik ervan.
   Kritiek en waarschuwing wordt gezien als haat.
   Nu dan, hier mijn laatste waarschuwing voor vandaag:

   http://www.dutchfreepress.nl/zij-verkrachtten-alle-gaten-poogden-te-scalperen-en-te-vierendelen/

  3. cmsuijkerbuijk

   “Nu een beetje wakker geworden dames en heren van de media en van het vrije woord……….????????????”
   Je vergeet ene Philippens, Jacobus en de andere linkse morele hoogvlakte-bewoners, die menen de wijsheid én de moraliteit in pacht te hebben. Het tegendeel is echter waar. Door, mede hun, wegkijken, bagatelliseren, demoniseren en goedpraten, zitten we nu met deze gebakken peren.

   1. Jacobus

    Weet je zeker, Suikerbuik, dat we deze morele hoogvlaktebewoners niet gewoon direct schuldig moeten verklaren aan deze terreurdaad en passende maatregelen nemen?

    1. cmsuijkerbuijk

     Jullie (en dan bedoel ik ál het Gutmenschvolk) hebben er in ieder geval niets tegen gedaan, om dit te voorkomen!

 14. JanvanEechoud

  Mijn-idee.
  lees mijn post even, aub.
  Ik weet zeker dat dit stelletje dit niet zo bedoelen!
  Ik zei net, dames, maar het was een stelletje.
  Kom mensen, aub, een stapje terug aub.
  Ik vind de opmerkingen van Aboutaleb veel hypokrieter.
  Mvg

  1. Michel108

   Niemand weet wat ze bedoelen. Kan van alles zijn. Las al zeker vier verschillende interpretaties op deze page.

  2. cmsuijkerbuijk

   OK, ervan uitgaande dat ze bedoelen, dat ze slachtoffer zijn als moslim, van deze aanval en moordpartij.
   Dan is het toch minstens, hoe zal ik het noemen, ehhhh… onbeschoft, om je als éérste slachtoffer te noemen, niet, voorbijgaand aan het onherstelbare leed dat aan de slachtoffers én de nabestaande is aangedaan?
   Dan is er uit naam van hun geloof op dit moment een ware moord-orgie gaande in Syrië en Irak én Afrika. Worden her en der aanslagen gepleegd op niét Moslims, gewoon, omdat ze géén Moslim zijn. Boko Haram is ook al weer losgegaan en heeft zowat een hele gemeenschap uitgemoord en dan komen die twee zielepoten aankakken met hun uit een kartonnen doos gescheurde stukje karton, waarop ze schrijven dat ze ook zo zielig zijn, omdat zij het éérste slachtoffer zijn van terrorisme.
   Kótsen moet ik daarvan!
   Zij hadden moeten schrijven: “Wij zijn moslims en wij gruwen van deze aanslagen, wáár ook ter wereld!” Dikke punt en uitroepteken, maar toch godver jezelf geen slachtoffer noemen zeker en dan nog wel het éérste slachtoffer. De onbeschoftheid!

   1. JanvanEechoud

    Een TAALprobleem, SB.
    Een taalprobleem.
    Kom, ff naar deze mensen kijken, goed kijken.
    waarschijnlijk zijn ze al 30 jaar in Nederland, maar nog steeds een taal probleem .
    mvg

  3. V.K.

   -@ Eechoud,

   -Natuurlijk heb in NL een minderheid van moslims welke gevlucht voor de islam, alhier aangekomen perplex staan dat moslim-extremisten hier zoveel gastvrijheid genieten en het niet kunnen snappen dat onze regering/elite zo voor deze mensen door het stof kruipen. Geef af en toe oa Nederlandse les aan deze mensen, misschien dat dat dat kromme nederlands verklaart. Maar ja, deze zie je niet of zelden op TV hun woordje doen omdat wij hier onze eigen experts hebben,
   Nou, ga nu eerst eens kijken wat onze koranherschrijver Dibi Tofik heeft te vertellen over de extremistische Nederlander….z’n moeder wil niet naast Joden in de tram zitten, maar gaat ongetwijfeld vertellen dat het fout is om Wilders te stemmen.

   1. JanvanEechoud

    Zat er net ook naar te kijken, VK.
    Wat een flauwe kul.
    Weer flauwe kul.
    Alsmaar praten over de meerderheid, terwijl de meerderheid er niet toe doet, in zulke milieu s.

 15. Beukman

  Ik denk, Tim, dat je niet tegelijk kan schrijven dat je niet begrijpt wat deze twee moslims eigenlijk bedoelen, én hun cryptische tekst veroordelen.
  Hoe dan ook, een moslim zal het op zo’n demo nooit goed doen in de ogen van een hardcore PVV-stemmer. Als ie brult dat hij deze massamoord veroordeelt, zal hij worden beschuldigd van het plegen van taqiyya.

  1. JanvanEechoud

   Simpele ziel, Beukman.

 16. Philippine

  Waarom doen de moslims op de Dam niet gewoon mee met de slogan die vandaar OVERAL werd gebruikt?
  ‘Ik Ben Charlie Hebdo’.
  Is dat nou zo moeilijk?
  Blijkbaar wel.
  Ze krijgen het niet uit hun strot.
  Waar zou dat nou aan liggen?
  Snappen ze het nou wel of niet?
  That’s the question.

  1. Staphylocoque

   Vindt u dat ‘JesuisCharlie’ niet een beetje huichelachtig?
   Iedereen die een hekel had aan Charlie Hebdo en door dat blad bespot werd roept nu opeens JesuisCharlie, vereenzelvigt zich opeens met CharlieHebdo. Kun je niet demonstreren zonder je te vereenzelvigen met Charlie?

  2. Philippens

   Al eens van vrijheid van meningsuiting gehoord?

 17. Philippine

  vandaar = vandaag.
  Zucht.

 18. anna67

  Kan me voorstellen dat je er aanstoot aan neemt, aan die bordjes. Uit deze zgn.gematigde moslim groep worden zonder twijfel “geselecteerd” om extremist te worden.

  Maar DAT deze moslims er waren: is dat niet veel meer waard? Heb begrepen dat er weinig “hoofddoekjes” waren, nl. Terwijl juist ZIJ in de meerderheid zouden moeten zijn bij deze demonstraties. Net zo opvallend aanwezig als dat de gevangenissen vol zitten met kut Marokanen oid.

  Waar ik misselijk van wordt is wat hier staat:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/30242_geef_niet_toe_aan_terreur/

  ==Het zijn tenslotte randgroeperingen binnen de islam, een minuscule minderheid in een wereldreligie van een miljard aanhangers. De jihadisten zijn uit op een conflict waarin de gehele islamitische wereld tegenover de gehele westerse wereld gepositioneerd wordt. ==

  Die randgroeperingen vormen juist de voorhoede van de hele opzet van de Islam om de hele wereld tot EEN kalifaat te maken.

  Men blijft dus blind.

  Annabelle Nannina’s ’s vergelijking van de Islam met de lepe hond die van het ene baasje wel en van het andere niet op de bank mag en dat gretig uitspeelt, vind ik heel goed.

 19. Kuifje

  Er zijn zeer weinig moslims te zien bij de demonstraties en veel moslims juichten op twitter en facebook toen ze hoorde van de aanslag.

  Tijdens de Gaza oorlog waren er massale demonstraties van moslims. Zowat iedere dag.

  Deze feiten spreken voor zichzelf.

  Moslimfundamentalisme in West-Europa geen marginaal fenomeen
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/13/moslimfundamentalisme-in-west-europa-geen-marginaal-fenomeen/

  Simpele vragen, duidelijk beantwoord
  https://www.youtube.com/watch?v=Ae5CvIihtxc

  1. JanvanEechoud

   Iedereen die wat weten wil over de innerlijke roerselen van moslims en een mening wil ventileren zou zich in moeten lezen in de marsorders van de Islam.
   Er is genoeg te vinden, maar hoor jij iemand van de redacteuren hierover?
   Wegkijken, gewoon wegkijken.
   Maar zolang we niet geband worden…., de waarheid blíjven vertellen, Kuifje!

   1. JanvanEechoud

    Annabel krijgt een grote veeg uit de pan op JOOP.nl, maar die hoor ik nog niet protesteren.
    Misschien is zij wel onderzoek aan het plegen.

    Er wordt hier altijd pittig afgegeven op Joost N., maar hij weet wél waar hij over praat!

 20. arie_jansz

  het is wel opvallend dat op deze avond van verzoening hier zo weinig compassie is.

  Krankzinnig om je druk te maken over 2 belegen moslima’s die op de juiste plek en op het juiste moment opstaan tegen de extreme islam.

  Nog krankzinniger is het om er kwaad in te zien en een ophitsend stuk te schrijven om er de draak mee te steken.

  Chapeau Tim!

  1. JanvanEechoud

   Ik zie dat toch f anders, Arie.

   Ik zie hetzelfde ratten gedrag als bij Pim F.
   Demoniseren en wegkijken tot en met…. en als er dan wat gebeurt….. een diepe innerlijke spijt!
   Men had zo massaal wel een paar jaar éérder Charlie kunnen spelen.
   KOm, morgen alles weer bij het oude, hè?
   Wilders gewoon de schuld geven van dit “incident”.
   Oh, nee! In dit geval Marie Lepen….

 21. kees rudolf

  Ik denk dat moslims op de lange termijn meer last zullen hebben van wat er gisteren is gebeurd naarmate zich minder verklaard anti-islamitische lieden roeren en ongebreideld over moslims generaliseren dat ze nooit kunnen deugen aangezien ze immers moslims zijn. Als een al te ongenuanceerd anti-islamgeluid al te zeer aanzwelt komt er vanzelf weer wind in de zeilen van een tegenbeweging van mensen die het voor de onschuldige moslims gaan opnemen en die het grootste gevaar dat de lieve vrede bedreigt gelegen zien in islamofobie, niet in islamitisch terrorisme. Dat is ook waarom tot dusverre de nogal rauwe manier waarop Wilders en volgelingen tegen de islam tekeer gingen vooral ook de zogeheten politiek correcte tegenbeweging ( met voorop lieden als Pechtold) heeft versterkt. Het is denkbaar dat de moslims alleen maar garen spinden bij Wilders, omdat ze daardoor meer slachtofferschap konden claimen, bij de meerderheid meer sympathie oogstten, hartstochtelijker tegen de “rechtse populisten” door “de fatsoenlijken” in bescherming werden genomen .
  Het valt mij op dat geluiden die ten tijde van de moord op Van Gogh tamelijk vaak te horen vielen (bijv. had VG het niet zelf opgezocht, moesten we niet voorzichtiger zijn met alles maar denken te kunnen zeggen, en vooral: het heeft heus niets met de islam te maken) nu toch aanmerkelijk zwakker zijn. Het begrip en de sympathie voor de islam en de moslims wordt nu ook bij de meerderheid allengs een beetje minder. Je merkt het ook aan de toonzetting in de kranten. Die is beduidend islam-onvriendelijker dan na de moord op Van Gogh, althans, dat is mijn indruk. En dat moet voor moslims heel onaangenaam zijn. Maar deze voor moslims zo onaangename kentering kan snel weer in haar tegendeel verkeren wanneer er door sommigen al te driest en luidruchtig op alle moslims zonder onderscheid wordt ingehakt. Wat volgt daaruit? Misschien dit: dat wie de gevaren die van de islam uitgaan effectief wil bestrijden dat het beste doet door overdrijving te vermijden.

 22. Lieftinck

  We mogen wel heel blij zijn met onze leiders, kuch. Ik denk aan Merkel en Juncker. En in het licht van de aanslag op het vrije woord moeten we nog even terugdenken aan de woorden van Obama. Laat deze even op u inwerken:
  Obama: ‘The Future Must Not Belong To Those Who Slander the Prophet of Islam’

  Was getekend Barack Hoesein Obama. Daar zullen ze wel blij geweest mee zijn, die satirici. En dat is dan onze leider.

  Vraagje, aan wie komt de toekomst toe? Aan de dimmies zeker?

 23. AnnaLis

  Wat een ontzettend domme interpretatie, dit. Wat weet je van deze mensen? Niets! Nog altijd is het zo dat er onder moslims nog altijd de meeste slachtoffers van extremisten en terroristen zijn. Wat ze bedoelen stáát er ook duidelijk bovenaan: Ook als moslim kun je tegen terrorisme zijn. Ook moslims zijn slachtoffers van extremisme. Wie weet zijn ze gevlucht voor extremisten. Hierboven gilt iemand: Worden zij soms doodgeschoten of onthoofd? Het antwoord is: Ja, bij de duizenden en duizenden. Deze mensen herinneren daar aan. Vreedzaam en op de juiste plek daarvoor. Jullie zijn idioten.

  1. JanvanEechoud

   Wat je zegt ben jezelf, Analis.
   En Julius is ook een eikel.
   ’t Is gewoon een vergissing van dat stel.
   Ze gaan na het weekend Nederlands leren…..

  2. Frits B

   Onder moslims vallen de meeste slachtoffers omdat de burgeroorlogen in Syrië en Irak nu eenmaal in overwegend islamitische landen plaatsvinden en het vooral oorlogen zijn tussen twee geloofsrichtingen binnen de islam. Oorlogen die overigens vergemakkelijkt zijn doordat “het westen” van mening was dat daar onwelgevallige regiems aan de macht waren. Wat dat betreft hebben deze twee gelijk, maar het is lichtelijk tactloos om daar bij de herdenking van de aanslag op Charlie Hebdo aan te herinneren – omdat ze zich nu voelen als de gemiddelde jood buiten Israel die ook altijd wordt aangesproken op de politiek van het “thuisland”, en die dankzij de bejegening door de groeiende moslimbevolking in het westen steeds vaker zijn geloof moet verbergen of de wijk moet nemen naar inderdaad Israel? Een mededeling als “wij zijn zelf moslims maar veroordelen deze aanslag” was beter geweest dan een beroep op slachtofferschap. Daar hoef je niet eens goed Nederlands voor te kennen.

 24. Julius

  Waar men vandaag zo’n beetje in heel Europa schouder aan schouder is gaan staan vond Tim het interessanter om er nog maar een haatdragende wig tussen te rammen.

  Tim heeft Charlie Niet begrepen.

  Triest.

  1. Frits B

   Nee, die mensen hebben Charlie niet begrepen. Het ging hier niet om moslims die het slachtoffer zijn van terrorisme. Verkeerde demonstratie.

  1. Cresto

   Beetje rare kreet, je suis achmed. Die agent deed gewoon zijn werk. En dat is bij een agent nu eenmaal niet zonder risico’s. Vergelijk het met een brandweerman. Daarvan komen er ook jaarlijks om het leven bij het uitoefenen van hun beroep. De terreuractie was niet tegen de politie gericht, maar tegen het satirische weekblad.

 25. Kuifje

  De (linkse) media hebben de moslims natuurlijk weer als slachtoffers voorgesteld en proberen het ons wijs te maken dat de vele aanslagen gepleegd door moslims niets met de islam te maken heeft.

  Gelukkig is er wat tegenwicht door mensen die niet wegkijken. Zie onderstaande interviews with Stein en Ayaan Hirsi Ali.

  Mark Steyn says media maneuvered Islam into ‘victim seat’
  http://video.foxnews.com/v/3978804850001/mark-steyn-says-media-maneuvered-islam-into-victim-seat/?#sp=show-clips

  Ayaan Hirsi Ali on Paris attack: Media must take a stand
  http://video.foxnews.com/v/3978823393001/ayaan-hirsi-ali-on-paris-attack-media-must-take-a-stand/?playlist_id=2114913880001#sp=show-clips

 26. Robert Lemm

  Beseffen al die treurende menigtes rond Charlie dat het oorlog is? Dat de US en de EU al vier jaar bezig zijn in Syrië, en ook in Irak? En in Afghanistan?….En dat je dan oorlogshandelingen van de tegenpartij mag verwachten? Hoor je in de westerse media ooit dat we ons beter niet met het Midden Oosten – en met Oekraïne – moeten bemoeien? Laat de Vrijheid van Meningsuiting dat standpunt toe? Mogen de betaalde journalisten dat anti-oorlogsgeluid laten horen?

  1. Jacobus

   Deze bijdrage is me uit het hart gegrepen. We zijn verontwaardigd en geschokt over deze gruwelijke aanslag in Parijs maar realiseren ons onvoldoende dat elke dat Nederlandse bommenwerpers een veevoud aan slachtoffers maken in Syrie en Irak, zoals ze dar voorheen deden in Afghanistan. Dat zijn anonieme doden, strijders, maar ook burgers, kinderen.
   We kunnen de geweldsdaden van deze extremisten onmogelijk los zien van ons optreden in die landen, landen war we niets te zoeken hebben. Vanuit het oogpunt van ISIS is het ook heel logisch dat ze ons zien als target, een land wat met hen in oorlog is.

   We zullen nooit afkomen van jihadisch terrorisme als we deze spiraal van geweld, waarin we zelf ook dader zijn, niet doorbreken.

   1. JanvanEechoud

    “deze spiraal van geweld, waarin we zelf ook dader zijn”
    Ach, Jacobus….,
    Ben er volkomen van overtuigd dat Maaike en Julius en anderen je best wel zulle toejuichen…..

    1. Beukman

     Robert en Jacobus hebben anders op z’n minst toch wel een beetje gelijk. Wij zijn gewend om lekker vanuit onze luie leunstoel oorlog te voeren in Verweggistan – bijna letterlijk, want sommige van die drones worden letterlijk bij ons bestuurd. Sinds Bush zogenaamd democratie naar Irak wilde gaan brengen, en wij met al ons gebrek aan inzicht losse groepjes “vrijheidsstrijders” meenden te moeten steunen bij het afzetten van dictators die voorheen stuk voor stuk min of meer bevriende staatshoofden waren geweest, is het sindsdien één grote teringzooi is in het Midden-Oosten, waar de situatie ooit redelijk stabiel te noemen was geweest. Als je een steen in een vijver gooit, krijg je cirkels. Als je een grote steen in een vijver gooit, krijg je grote cirkels.
     Je moet niet verwachten dat je in een geglobaliseerde wereld elders rotzooi kan trappen zonder dat je dat vroeg of laat zelf de rimpelingen die dat heeft veroorzaakt op je bordje krijgt.

     1. JanvanEechoud

      “Ben er volkomen van overtuigd dat Maaike en Julius en anderen je best wel zulle toejuichen…..”
      Ja…, ik was jou inderdaad vergeten, Beukman…. 🙂

  2. Paul

   @Robert Lemm 9 januari 2015 at 09:10
   Beseffen al die treurende menigtes rond Charlie dat het oorlog is?
   ___

   Ja inderdaad, het is oorlog, en wel al zo’n 1400 jaar.
   Islam is een veroverings’godsdienst’ die met geweld hele landen heeft ‘gekerstend’ dankzij de koran.
   En begin nou niet over het christendom dat hetzelfde gedaan zou hebben.
   Zogenaamde christelijke machthebbers hebben ONDANKS wat in de bijbel staat met geweld gekerstend, de islam heeft dit DANKZIJ de koran gedaan.

 27. Maaike

  Zucht….je snapt het echt niet Tim. Deze dame en heer zijn beter in nederlands dan jij, want zij zijn in staat een cryptische omschrijving te maken. Maar ik denk ook dat je niet wilt snappen. Het zijn moslims, dus zijn ze fout. Je hebt de boodschap van Charlie inderdaad, zoals Julius al opmerkte, niet begrepen. Troost je, je bent op dit forum zeker niet de enige.

  1. cmsuijkerbuijk

   Dan moet het toch wel een gewéldig voldaan gevoel geven, als je jezelf onder de groep kunt scharen, die het zogenáámd wél begrepen heeft.
   Ik bedoel maar, je moet prioriteiten stellen natuurlijk: Wat stellen nou 12 vermoorde mensen en de verwoeste levens van hun nabestaanden voor, ongelovigen nota bene, tegen een verzonnen slachtofferschap van moslims hier in Nederland? Niks toch zeker!
   Nee hoor, “jullie” begrijpen het wél! (kuch)

  2. JanvanEechoud

   Oh, Maaike:
   “Je hebt de boodschap van Charlie inderdaad, zoals Julius al opmerkte, niet begrepen.”.
   Je bedoelt de hypocriete boodschap van Charlie??
   Het blad werd verguist door hun tekeningen!! Hun kritieken.
   Is gewoon een Pim F. verhaal.
   Waren ze ook vol minachting/haat over, en ná zijn dood was het een beste peer…. en iedereen stond eigenlijk achter hem.
   Ja, ja…..

 28. Ingwaz

  Ik lees “vrij vertaald” meer een “Wir haben es nicht gewusst” ipv eerste terror slachtoffer…

 29. JanvanEechoud

  Stop nou eens met jullie gezeik mensen.
  Het spat van de foto af dat deze mensen niet hebben kunnen opschrijven wat ze bedoelden!
  Tuurlijk zijn er zat die zich wel direct het slachtoffer voelen bij zo’n gebeurtenis…, maar NIET DEZE MENSEN!!!
  Orde van de dag graag.
  Zaken bashen die gebashed dienen te worden! 🙂

  1. Philippens

   Het geeft aan hoe het woord “moslim” meteen een pavlov-reactie oproept.
   Wetenschappelijk zijn die reacties te duiden als vormen van “cognitieve dissonantie”. Maar om dat moeilijke woord te vermijden heb ik maar “tunnelvisie” gebruikt.
   Ik verbaas me wel over de gretigheid waarmee over minder relevante zaken wordt gereageerd. Wat verklaart die enorme drang? Is dat massapsychologisch te duiden? Dat deelvak heb ik in mijn studie gedaan. Maar hier heb ik nog geen theorie over zien langskomen.
   Iets anders is de drang om te beledigen of om beledigende woorden te gebruiken, in plaats van door visies naast elkaar te zetten te proberen een stukje dichter bij de waarheid te komen.
   Ik houd er nogal van een beetje te jennen, in de hoop dat er iets doorbreekt. Maar ik denk tegelijkertijd dat daar geen hoop op is.

 30. Gielah

  U moet niet jennen… u moet ophouden te liegen… en dat op die hóge leeftijd… gezien uw foto… wanneer breekt er in u eens eindelijk iets van wijsheid door..!
  En dat….wat u zo graag ziet doorbreken… dat IS helaas al heel erg doorgebroken… daarom verzuipen wij in de leugens!
  U wilt helemaal niet “dichter bij de waarheid komen” .. want waarom zien we u hier anders dag aan dag de waarheid áánvallen… verdoolde ziel?

  Terwijl u aan het janken bent over het zogenaamd beledigen van moslims,
  wordt er op ditzelfde moment een Joodse supermarkt gegijzeld in Parijs…. door een moslim…. ja!

  Erg, hè… dat we dat zomaar durven te zeggen.
  Zo … ga nu maar vast een nieuwe klacht opstellen… waarom het niet LIEV is om overvallers en moordenaars af te wijzen.

  1. Philippens

   Ach jong lekker ding (althans aan je foto te zien zou je dat zeggen), ik heb het hier nu niet over het beledigen van moslims. Dan moet je toch proberen beter te lezen. Ik heb het over beledigen van medediscussianten. Maar dat zijn misschien ook van die verschrikkelijke moslims in jouw ogen?

   1. Beukman

    Het probleem met Gielah is dat zij de Waarheid in pacht heeft. Dat maakt het – per definitie – onmogelijk om met haar in discussie te gaan.

    1. Gielah

     Doe dat dan ook niet!
     Tegen de Waarheid kunt u toch niet op, toch?

     1. Beukman

      Ik buig deemoedig mijn hoofd, en citeer William Penn:

      “… truth often suffers more by the Heat of its defenders, than from the arguments of its opposers.”

  2. Cresto

   Gielah, laat Emile Philippens maar beter met rust (ofwel in zijn sop gaarkoken). De man heeft in zijn leven nogal wat teleurstellingen te verwerken gehad. Dat verklaart zijn frustraties die hij hier op DDS tot uitdrukking laat komen.

   1. Philippens

    Ik bewonder je scherpzinnigheid.

   2. Gielah

    Ik heb net mijn man verloren…. en ik ga me ook niet als een menselijke pissenbed gedragen.

    Een van mijn vroegere leraren zei altijd:
    ” De zon schijnt zowel op een roos als op een paardenvijg.
    De roos gaat dan heerlijk geuren.
    De paardenvijg gaat dan vreselijk stinken”.

    Niet de omstandigheden bepalen iemands gedrag, maar een wel of niet kosher karakter.

 31. Willie.F

  Ik vind de Nazi’s ook niet schuldig wat de SS heeft gedaan en de Duitse bevolking toen als slachtoffer?

 32. Beukman

  JanvanEechoud, 17.56:

  “Ben er volkomen van overtuigd dat Maaike en Julius en anderen je best wel zulle toejuichen…..”

  Nu nog argumenten, Jan.

 33. Roel du Pree

  Hoe hypocriet ben je te beweren tegen terreur te zijn en jezelf onderwerpen aan een ideologie die daar de bron en voedingsbodem voor is?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.