Oppositie eist tekst en uitleg van Blok over energielabel

Geen categoriejan 26 2015, 10:00
"Ja we schatten het bewust 'conservatief' in om mensen aan te moedigen om hun huis nóg meer te isoleren."
Zoals onze eigen Tim Engelbart gisteren al berichtte is er nogal wat kritiek op de manier waarop het energielabel voor woonhuizen is ingevoerd. Of beter gezegd: op de manier waarop de staat goedbedoelende burgers probeert af te zetten. Zo blijkt, bijvoorbeeld, dat woningen bewust een lager energielabel krijgen dan ze verdienen omdat burgers zo gedwongen kunnen worden om te "investeren" in hun woning. En dat is natuurlijk weer goed voor de bouwsector.
Zoals Bloks woordvoerder in geuren en kleuren vertelde:
"We willen niet dat mensen achterover gaan leunen als het gaat om energiebesparing. We willen dat ze in dubbel glas investeren, of vloerisolatie. Dat is ook goed voor de bouw."
In een normaal land zou zo'n woordvoerder zich veel te veel schamen om bovenstaande strategie hardop te beschrijven, maar helaas is Nederland tegenwoordig knettergek. Ministers en hun lakeien zijn ervan overtuigd dat ze alles kunnen maken en aan niemand verantwoording verschuldigd zijn. Zoek het maar uit, idiote burgertjes, betalen die rekeningen. En snel een beetje!
Gelukkig zijn wij van DDS niet de enigen die zich over opwinden. Nu.nl bericht namelijk dat zowel PVV als CDA tekst en uitleg eisen van minister Blok.
Dat het label bewust ongunstig wordt opgesteld, is volgens PVV-Kamerlid Sietse Fritsma een ''vorm van misleiding. Dit jaagt bewoners gewoon op kosten. Pure geldklopperij.'' Fritsma wil dat Blok het label alsnog van tafel haalt.
CDA'er Sander de Rouwe voegt daar aan toe dat hij eerst en vooral wil horen waarom er gekozen is voor een zogenaamde "conservatieve inschatting" (nou, daar is Bloks woordvoerder heel duidelijk over geweest, lijkt me) en merkt op dat hij "altijd" al meer zag in een "vrijwillig label." De Nederlandse woningbezitter is het daar natuurlijk honderd procent mee eens, maar helaas denkt de regering daar net een beetje anders over. Ze hebben een mooi plan bedacht om mensen wat meer af te kunnen zetten en zie, ze kunnen zich nauwelijks bedwingen om het plan meteen uit te voeren.
Opvallend genoeg voegt De Telegraaf daar aan toe dat de PvdA het eens is met CDA en PVV. Ja, dat leest u goed. Zelfs de partij van Greenpeace-activist Diederik Samsom vindt dat Blok hier een puinhoop van maakt en zet vraagtekens bij de strategie om burgers bewust een oor aan te naaien.
Ondertussen blijft het stil in VVD-kringen. Je zou denken dat een partij die zich altijd hard zegt te maken voor woningbezitters de eigen minister nu bestraffend zou toespreken, maar - helaas - niets is minder waar. Je werk doen en het opnemen voor je kiezers is blijkbaar veel te eng voor de regeringspoedels van de VVD-fractie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten