Poetin schiet Arabische vrienden te hulp en verbiedt Charlie-cartoons

mohammedreplace-665x385
Foto:

En dan dacht je dat politici hier zich lieten ringeloren door de islam… Poetin blijkt echter de grootste appeaser van allemaal.

Dan dacht je dat je alles wel gelezen had over die verschrikkelijke aanslag in Parijs volgende week, en dat kom je dit tegen. Het grote censuurcomité van Rusland (zeg maar gerust de Kulturkammer van Moskou) dat direct terugrapporteert aan niemand minder dan Vladimir Poetin waarschuwt dat Rusland korte metten maakt met mensen die het in hun botte hoofd halen om zomaar even een paar Charlie Hebdo-cartoons te verspreiden:

Russia’s media watchdog on Jan. 16 warned publications that printing cartoons of the Prophet Muhammad was against the country’s law and ethical norms following the Charlie Hebdo attack in France.

“The publication in Russian media of such caricatures go against ethical and moral norms worked out over centuries,” said the media and communications watchdog Roskomnadzor.

“Disseminating caricatures on religious themes in the media can be considered insulting or humiliating to the representatives of religious confessions and groups, and qualified as inciting ethnic and religous hatred,” an offense under Russian law, it said.

Het is natuurlijk in- en in triest dat de inwoners van Rusland steeds maar minder persvrijheid hebben, en steeds meer meningen de verbodslijst opgeslingerd worden. Rusland is momenteel gewoon een dictatuur, hoe je het ook wendt of keert. Triest dat het 25 jaar na de Sovjet-Unie daar nogmaals op moest uitdraaien.

Maar ergens is dit ook wel hilarisch. De hele reden dat Vladimir Poetin ook een zooitje doldrieste aanhangers heeft in het Westen is gebaseerd op het idee dat we in Europa allemaal maar slappe leiders hebben die sidderen en beven voor de islam en zichzelf min of meer vrijwillig afschaffen.

Tja. Dappere mensen verzetten zich vervolgens tegen de ruggegraatloze politieke leiders, maar enkele angsthazen hebben de handdoek al in de ring gegooid en zichzelf ook maar meteen geallieerd met het Kwaad: Poetin. Ja, hij laat homo’s in hun eigen huis afranselen, maar hij verdedigt tenminste het land tegen de islam! Da’s ook wat waard, toch?

Mooi niet dus. Poetin erkende Palestina al als onafhankelijk land en leverde al nucleaire middelen aan Iran. Nu is er dus een reden nummer drie bijgekomen waarom de nieuwe tsaar van Rusland eigenlijk de grootste islam-appeaser is die er op het noordelijk halfrond rondloopt. Mensen die hem nog steeds vereren als kampioen van de vrijheid zien echt alleen maar wat ze willen zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!