Socialisten België willen óók een jaloezietaks

Geen categoriejan 05 2015, 18:00
Want in Frankrijk werkte het zo goed. Not.
Terwijl de socialistische president van Frankrijk keihard is gefaald in het nog zwaarder belasten van hardwerkende Fransen - ze hebben de jaloezietaks van iedereen die maar dan één miljoen euro verdient toch maar afgeschaft - denken de socialisten van België (Parti Socialiste of PS) dat het een goed idee is om "de rijken" nog wat harder aan te pakken.
Hoe? In de vorm van een extra belasting natuurlijk, in dit geval op iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1,25 miljoen euro.

De Standaard heeft een wetsvoorstel van de PS ingezien, die van een progressieve vermogensbelasting beoogt. Vermogens van 1,25 miljoen euro en hoger worden tegen een tarief van 0,4 procent belast, dat oploopt tot een maximum van 1,5 procent voor alle vermogen boven de 5 miljoen euro.

De rijkentaks moet jaarlijks 600 tot 700 miljoen [sic] euro opleveren. In België bestaat al een belasting op vermogenswinst: ontvangen obligatierente en dividend wordt tegen 25 procent belast.

Alsof het een schande is dat iemand een vermogen heeft opgebouwd. Het is altijd wat met die socialisten. In de ogen van een socialist hoeft niemand zoveel te verdienen of te bezitten dat hij financieel onafhankelijk kan zijn. Stel je voor zeg, dat iemand zo hard heeft gewerkt dat hij of zij helemaal vrij is en kan gaan en staan waar hij of zij wil?
Nee, het zuurverdiende geld van anderen kan beter zoveel mogelijk worden afgeroomd om uit te kunnen delen aan de eigen achterban, bijvoorbeeld in de vorm van uitkeringen of toeslagen.
Het voorstel dat is gebaseerd op de oh zo typische socialistische afgunst is overigens niet nieuw. De toenmalige linkse premier Elio di Rupo (PS) probeerde het ook in de zomer van 2011, maar dat voorstel heeft het niet gehaald. Het voorstel gaat het ook dit keer niet halen, omdat de PS in de oppositie zit en met een rechts kabinet te maken heeft.
Dat is natuurlijk fantastisch, maar de socialisten blijven het gewoon iedere keer weer proberen, net zolang ze zelf weer in de regering zitten. Dat is het trieste aan dit nieuws: de socialisten weten niet van ophouden. Rechtse kiezers en politici in België, maar ook in Nederland, Frankrijk en de rest van de wereld moeten alert blijven op deze socialistische gruwelideeën waarmee ze ons de vernieling in willen helpen. We moeten blijven vechten voor onze vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten