Twee Italiaanse meisjes gekidnapt door Syrische terroristen

Geen categoriejan 02 2015, 16:00
Vrijwilligerswerk moet je tegenwoordig bekopen met ontvoering en mogelijk de dood.
Twee Italiaanse jongedames, Greta Ramelli (20) en Vanessa Marzullo (21), zijn in Syrië gekidnapt door een islamitische terreurorganisatie. Dat bericht het Vlaamse De Standaard.
De twee reisden in 2012 af naar Syrië om daar vrijwilligerswerk te doen. Ze hadden gezien dat president Bashar al-Assad zijn eigen volk afslachtte toen het in opstand kwam en wilden daar iets aan doen. Eenmaal aangekomen in het land gingen ze aan het werk in (de belegerde stad) Aleppo.
Tot nu dus. Salvatore Marzullo, de vader van Vanessa, werd opeens geconfronteerd met een video van zijn dochter die om hulp smeekte. "We smeken onze regering en haar bemiddelaars om ons terug thuis te brengen voor Kerstmis. We zijn in groot gevaar en we kunnen gedood worden. De regering en haar bemiddelaars zijn verantwoordelijk voor onze levens," aldus de (gedwongen) gesluierde dames in een videoboodschap.
Het moge duidelijk zijn dat hun wens geen werkelijkheid is geworden, anders was het immers geen groot nieuws in binnen- en buitenland.
Screen Shot 2015-01-02 at 14.53.09
Welke groep verantwoordelijk is voor deze ontvoering is nog niet duidelijk, maar we weten al wel dat het om een radicale moslims gaat die het volkomen normaal vinden om onschuldige westerse hulpverleners te vermoorden. We moeten dat ook vrezen voor de levens van Greta en Vanessa.
Lees verder op pagina 2.
Vanessas vader maakt zich dan ook - terecht - grote zorgen. Hij heeft het er behoorlijk moeilijk mee - ook al omdat hij haar nog zo gewaarschuwd had.

Apparently speaking in a voice cracked with emotion and anxiety, Salvatore Marzullo said: 'What could I do? Vanessa is an adult, a golden girl, brave and responsible. I tried to reason with her, I tried to convince her in every way I could not to do what she had in mind.'

'But when you realize that all your talk, your thoughts, and eventually all your prayers are not heard, what can you do?,' he added.

'I could not stop her from doing what she wanted. It's not like you can take a person and tie them down. Tell me what I had to do. Was I wrong? I had to tie her down?,' he went on to say.

Nee, hij had inderdaad niet meer kunnen doen. Het is geweldig gemakkelijk om te roepen dat hij haar inderdaad had moeten vastbinden, maar als het je eigen dochter was zou je dat ook niet hebben gedaan (niet in de laatste plaats omdat de autoriteiten je al snel zouden arresteren op verdenking van 'ontvoering' van je eigen kind).
Het meest verschrikkelijke aan dit verhaal is natuurlijk dat de Italiaanse regering er bijzonder onverstandig aan doet om te onderhandelen met terroristen. Islamistische organisaties verdienen bakken met geld door westerlingen te ontvoeren en vervolgens losgeld te eisen. Daarna wordt dat geld gebruikt om terroristische activiteiten te betalen - waaronder het vermoorden van onschuldige burgers én het ontvoeren van nog meer Amerikanen en Europeanen.
Soms wordt er 'onderhandeld' om andere terroristen - die gevangen zitten in het westen - vrij te krijgen, zie het geval van James Foley en 'Lady Al Qaeda.' Ook in dat soort gevallen kunnen westerse overheden geen strobreed toegeven: zij kunnen het zich niet veroorloven om méér terroristen los te laten gaan in het Midden-Oosten (of daarbuiten, trouwens).
Ik vrees dan ook het ergste voor de dappere Greta en Vanessa. Want ja, dapper zijn ze wél; ze moeten behoorlijk veel lef hebben gehad om aan het werk te gaan in Syrië terwijl het daar zo gevaarlijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten