Verdonk: ik had premier moeten worden

Geen categoriejan 05 2015, 20:00
Ik denk dat ze gelijk heeft.
Als de VVD had geluisterd naar de achterban, dan hadden we niet Mark Rutte als premier had, maar Rita Verdonk. Daar is Verdonk heilig van overtuigd, en ik ook. Weten jullie het nog? Ze verloor de lijsttrekkersverkiezingen in 2006, maar won vervolgens de landelijke verkiezingen door meer stemmen te halen dan Rutte (620.555 vs. 553.200).
Verdonk zegt vanavond in een programma van omroep MAX: "Nog steeds als ik Mark Rutte op televisie zie, denk ik, misschien had ik daar moeten staan." En: "De kiezers zeggen, wij verkiezingen nummer twee boven nummer één. En wat doet de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Helemaal niets."
Vergeet niet: de oud-minister voor Vreemdelingenzaken was bijzonder populair bij de rechtse kiezer. Ze had, net als Rutte, makkelijk premier kunnen worden. Het heeft weinig zin om te speculeren, maar ik denk dat ze zeker een betere premier was geweest dan Rutte. Verdonk had tenminste nog principes en een rechte rug. Ze zou voor geen goud in een coalitie met de PvdA hebben gezeten. Dat weet ik zeker.
Verdonk zegt ook nog iets anders interessants in het programma dat om 21:10 uur wordt uitgezonden:

Verdonk is ervan overtuigd dat er in 2006 bij de lijsttrekkersverkiezing van de VVD "stemmen zijn geronseld" voor Mark Rutte. "Ik denk dat als het echt uitgezocht wordt, er wel mensen zijn die daarover getuigenis willen afleggen," aldus Verdonk in het MAX-programma.

Het is natuurlijk vreemd dat de zeer populaire Verdonk geen lijsttrekker is geworden. Ze voerde beter campagne, had immens veel fans en wist hoe ze de media moest beïnvloeden, mede dankzij haar spindoctor Kay van de Linde. Waarom is ze het toen niet geworden? Wat is daar precies gebeurd? Of er ooit eerlijke antwoorden komen op die vragen? Ik denk het niet, maar ik hoop het van harte. Niet omdat Verdonk ooit nog politicus zou moeten willen worden - haar tijd is geweest - maar omdat de waarheid boven tafel moet komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten