Wereldvreemde Kerry: terrorisme heeft niets te maken met de islam

Geen categoriejan 24 2015, 10:03
John Kerry zit in de ontkenningsfase.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die Parijs in de steek heeft gelaten toen bijna iedereen demonstreerde voor de vrijheid van meningsuiting, weet het heel zeker: de gewelddadige extremisten die huishouden in Syrië, Irak, Nigeria en in het Westen aanslagen plegen, hebben niets te maken met de islam.
De linkse politicus zei gisteren tijdens een congres dat het Westen die extremisten niet zomaar 'radicale moslims' moet noemen, want er spelen heel andere problemen, zoals armoede en vervreemding. Een sterk staaltje wegkijken op z'n marxistisch:

In a speech calling for a global effort against violent extremism, Kerry said it would be a mistake to link Islam to criminal conduct rooted in alienation, poverty, thrill-seeking and other factors.

"We have to keep our heads," Kerry said. "The biggest error we could make would be to blame Muslims for crimes…that their faith utterly rejects," he added.

Toch gek, dat al die terroristen en extremisten steeds weer roepen dat allah groot is, naar de moskee gaan en een zo zuiver mogelijke islam nastreven in de vorm van een islamitisch kalifaat. Wat dat betreft heeft de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi het beter gezien. Sissi sprak een dag later op hetzelfde congres als Kerry. Hij zei dat zijn geloof, de islam, een herstart nodig heeft om het extremisme te kunnen verwijderen.

Islam is a tolerant religion, he said, but in the past two to three decades it has become more associated with violent extremism.

"The terrible terrorist attacks which we have seen and this terrible image of Muslims is what led us to think that we must stop and think and change the religious discourse, and remove from it things that have led to violence and extremism," Sissi said.

"We need a new discourse that will be adapted to a new world and will remove some of the misconceptions," he said. "No one should believe that they have the truth with a capital T."

Goh, wie zou er nou meer verstand van de islam hebben? De linkse wegkijker Kerry of de soennitische moslim Sissi? Kerry wil graag geloven dat de islam er niets mee te maken heeft, maar wensdenken helpt ons geen meter verder in de strijd tegen de radicale islam. Sissi heeft het beter begrepen.
Er is een enorm extremismeprobleem binnen de islam. Het zal nog talloze generaties duren voordat dat probleem ook maar een klein beetje kleiner wordt. Dat betekent niet dat alle moslims extremisten zijn en dat de islam als zodanig een extremistische religie is - de meerderheid van de moslims is niet gewelddadig - maar wel dat elementen van de islam uitnodigen tot extremisme.
Dat ontkennen en wegwuiven is zinloos. Het is het beste voor iedereen als we de radicale islam niet bagatelliseren. Alleen dan weten we precies hoe onze vijand eruitziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten