Betuttelende PvdA'er Mansveld verbiedt plastic tasjes per 1 januari

Geen categoriefeb 27 2015, 8:05
Wilma Mansveld is een betuttelaar pur sang. Tijd voor verzet.
Vanaf 1 januari volgend jaar is het zover: dan zijn de gratis plastic tasjes verboden. Winkels mogen dan geen tasjes meer uitdelen aan klanten om hun spullen mee naar huis te nemen. Grote supermarkten als Albert Heijn en Jumbo delen allang geen gratis plastic tasjes meer uit, maar toch vindt Mansveld dat er een verbod moet komen. Want zo zijn PvdA'ers. Als er iets moet gebeuren, dan moet het altijd via de overheid worden afgedwongen.
Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes terug te dringen. Er komen wel twee uitzonderingen op het verbod. Het gaat dan om plastic tassen die noodzakelijk zijn vanwege functionaliteit en voedselveiligheid. Mansveld komt met de aanpak omdat plastic tassen grote negatieve effecten hebben op het milieu. Plastic breekt nauwelijks af waardoor het zich ophoopt.
De PvdA-staatssecretaris beweert dat er onder consumenten steun is om het gebruik van plastic tasjes terug te dringen. Mij heeft ze in ieder geval niks gevraagd. Waarschijnlijk heeft ze haar oor te luisteren gelegd bij milieuclubs die beweren grote groepen Nederlanders te representeren. Zo gaan die dingen. Mansveld wil gewoon Brussel naar de kroon steken, want de Europese Unie wil zich ook al bemoeien met uw boodschappen.
Helaas is er een Kamermeerderheid voor het plastictasjesverbod, maar niet dankzij coalitiepartner VVD. VVD-Kamerlid Remco Dijkstra vindt het een "ronduit slecht plan". Vooral wat betreft de uitvoering zijn er vragen te stellen. Dijkstra: "Willen we straks speciale inspecteurs die incognito met een gleufhoed de markt afstruinen op zoek naar een de wet overtredende marktkoopman?" Een uitstekende vraag. Ik zie Mansveld er wel voor aan.
Ik hoop dat winkels en marktkooplui massaal in stil verzet komen tegen het betuttelende plastictasjesverbod van Mansveld. Gewoon blijven uitdelen, die tasjes. Desnoods laten ondernemers klanten vijf cent voor een tasje betalen om vervolgens iedere klant vijf cent korting op de totaalprijs van de boodschappen te geven. Dat zou ik een mooie stunt vinden. Daar komt de plastictasjespolitie van Mansveld nooit achter. Weg met de betutteling!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten